Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zerkkkojj

OGLADAŁAM FILM O KOBIETACH Z AUSCHWITZ I PORYCZAŁAM SIE...

Polecane posty

Gość zerkkkojj

.... tyle ludzkich istnień... człowiek człowiekowi zgotował taki los....[*] pamiętamy..

Gość sdfdarrfth
ptasiek chodzi tez o to,żeby znac historię swojej ojczyzny,że istnieja takie miejsca, co sie w nich działo.... Nie można też winić ludzi, którzy zyja teraz o to, co robili ich jacys tam przodkowie iles lat temu.... To robili tamci a nie ci terazniejsi... Nalezy jednak pamietac o tym co sie stało i wiedziec, jak wiele złego robi fanatyzm, wojna...

Gość fsf
wojska radzieckie niosły wolnośc także miastom .. gwałcąc przy okazji kobiety nie ważne czy młoda była czy stara co do Aushwitz to przecież były strażniczki np Ilse Koch .. które wyczyniały potworne rzeczy

Gość zwolenicy darwina to ludobujc
nazisci byli zwolennikami teorii Darwina "Silniejszy musi dominować a nie mieszać się ze słabszym, poświęcając przy tym swoją własną wielkość. Tylko urodzonemu słabeuszowi może się to wydać okrutnym, ale jest on przecież tylko słabym i ograniczonym człowiekiem; gdyż jeśliby to prawo nie przeważyło, to jakikolwiek wyobrażalny wyższy rozwój organicznych istot żywych byłby nie do pomyślenia." Adolf Hitler, "Mein Kampf" "Punktem kulminacyjnym historii będzie nowe milenijne imperium o nieporównywalnym splendorze, oparte na nowej rasowej hierarchii nakazanej przez samą naturę." cytowany przez L.H. Gann, "Adolf Hitler, The Complete Totalitarian", The Intercollegiate Review, Fall 1985, str. 24 Ci, którzy chcą żyć, niech walczą, a ci, którzy nie chcą walczyć w tym świecie wiecznej walki nie zasługują na to, aby żyć." Adolf Hitler, "Mein Kampf" (Boston: Houghton Mifflin Co., 1943), str. 289 Mao Tse-tung (twórca i dyktator komunistycznych Chin, faktycznie największy zbrodniarz ludzkości - ok. 80.000.000 ludzi na sumieniu) "Chiński socjalizm jest założony na Darwinie i teorii ewolucji." Józef Stalin (największy sowiecki dyktator i zbrodniarz - ok. 60.000.000 ludzi na sumieniu) "W bardzo młodym wieku, będąc nadal uczniem w szkole kościelnej, w Towarzyszu Stalinie rozwinęło się krytyczne myślenie i rewolucyjne sentymenty. Zaczął czytać Darwina i stał się ateistą. G. Glurdżidze, przyjaciel Stalina z lat chłopięcych, opowiada: "Zacząłem mówić o Bogu, Józef mnie wysłuchał, i po chwili ciszy powiedział: 'Wiesz, nabierają nas, nie ma żadnego Boga...' Byłem zdumiony tymi słowami, nigdy przedtem nie słyszałem nic podobnego. 'Jak możesz mówić takie rzeczy, Soso?' wykrzyknąłem. 'Porzyczę ci książkę do poczytania; ona ci pokaże, że świat i wszystkie żywe rzeczy są całkiem inne od tego co sobie wyobrażasz, i całe to gadanie o Bogu jest najzwyklejszą bzdurą,' powiedział Józef. 'Co to za książka?' zapytałem. 'Darwin. Musisz to przeczytać,' przekonywał mnie Józef."