Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nijaki95

Wyrzezbione Miesnie Brzucha

Polecane posty

Gość nijaki95

Mam 15 lat. Wzrost 180cm, Waga 75kg. Jestem niezadowolony z mojej klatki piersiowej, ogolnie z calego brzucha. Chcialbym miec tzw. kaloryfer, ale nie moge tego uczynic. Mam do was kilka pytan: 1. Co sadzicie o zestawach cwiczen, konkretnie ABS i Aerobicznej 6 Weidera? (czy dzialaja) 2. Czy moja waga jest odpowiednia do wieku i wzrostu? 3. Jaka powinienem miec diete zeby moje miesnie sie rzezbily, a nie rozpuszczaly w tluszczu? 4. Jakie sa wasze propozycje na diete? PODKRESLAM ZE WSZELKIE PRODUKTY WCHODZA W GRE, JEDNAK NIE OZNACZA TO, ZE WSZYSTKIE CHETNIE BYM WCHLANIAL. 5. Czy suplementy to dobry pomysl? jesli tak, to jakie sa najskuteczniejsze i w przyzwoitej cenie?

Hmm... akurat na siłowych ćwiczeniach konkretnie się nie znam, ale patrząc na moich kolegów, mogę coś tam ci podpowiedzieć... Jeden mój kolega przerobił cały cykl tej 6 Weidera i rzeczywiście kaloryfer niezły ma :P Teraz wystarczy, że tylko kilka razy w tyg porobi jakieś tam ćwiczenia na brzuch, żeby mu się ten efekt utrzymał.. Także patrząc na niego, moge ci to polecić... Co do diety to pewnie wysokobiałkowa. Bo białko to budulec mięśni. :)

Gość do młodzika
przesada z tymi mm brzucha to głupota, ważniejsze jest zdrowie, sprawność fizyczna ogólna i "olej" w głowie, czego zazwyczaj "tacy" nie mają. Tu masz kilka linków, a znajdziesz coś dla siebie, zwłaszcza w t. "Obciążenia statyczne i dynamiczne w treningu sportowym" Powodzenia, napisz co wybrałeś, adres na www. Na www jest film z ćwiczeniem gimnastycznym , jak je wykonasz i udowodnisz wysłanym filmikiem, to ekstra przyjadę do Ciebie na instruktaż. Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie,ładną sylwetkę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related

Gość do młodzika
musisz wiedzieć, że ćwiczenia na masę i rzeźbę mają przeważnie charakter ćwiczeń statycznych, co przy odruchowym zatrzymywaniu powietrza jest szkodliwe, gdyż wywołuje nadciśnienie tętnicze krwi. Z tego też powodu w dyscyplinie spottowej "ciężary" wycofano "wyciskanie"

Gość do młodzika
cyt.: PODKRESLAM ZE WSZELKIE PRODUKTY WCHODZA W GRE, JEDNAK NIE OZNACZA TO, ZE WSZYSTKIE CHETNIE BYM WCHLANIAL ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Z przerażeniem przeczytałem ten akapit!!! Wygląda na to, że w grę, by mieć "kaloryfer" weszłyby i sterydy?. Na otrzeźwienie masz tu cytat z vademecum zdrowia: Stosowanie sterydów w celu wzmocnienia efektu treningu siłowego to głupota i niszczenie własnego zdrowia. Paradoksalnie, dbający o swój męski wygląd "paker" szybko może zostać bezpłodny, ze względu na zmniejszenie jąder i pogorszenie jakości nasienia. Sterydy są niebezpieczne w każdym wieku, ale szczególnie u bardzo młodych mężczyzn. Wywołane przez nie zmiany mogą być nieodwracalne. Przez wczesne zamykanie nasad kości długich dochodzi do zahamowania wzrostu. Udowodniono ich negatywny wpływ na układ krążenia, wywołują nadciśnienie tętnicze krwi i niekorzystne zmiany w składzie krwi prowadzące do miażdżycy zarostowej tętnic i ryzyka udaru mózgowego. Bardzo niebezpieczne są zmiany w wątrobie, które mogą doprowadzić do jej trwałego uszkodzenia, z marskością w przyszłości włącznie(marskość wątroby to pewna powolna śmierć). Nadmierny rozwój gruczołów łojowych w skórze i ich pobudzenie prowadzi do uporczywego trądziku. Często pomija się negatywny wpływ sterydów na psychikę. Początkowo wywołują poprawę nastroju i stan zwiększonej gotowości do działania. W połączeniu z pewną agresywnością daje to wrażenie "zdrowej, sportowej złości". Nic bardziej błędnego - to początek trwałych zmian w psychice, które mogą zamienić się w napady niekontrolowanego gniewu, agresję w stosunku do otoczenia, z czasem depresję i zaburzenia snu. Objawy te nie ustępują po odstawieniu sterydów i mogą wywołać psychiczne uzależnienie podobne do narkotykowego. (opracowano wg czasopisma "FORMA" z 03. 20001r.)

Ta twoja waga to miesnie czy tluszcz? Bo jak jestes tlusty to nawet jakbys sie zesral tego kaloryfera widac nie bedzie. Najpierw ten tluszcz spal.

Gość Do autora topikuuuuu
Twoje WMC wynosi 23,1 czyli jest prawidłowe, bo norma jest między 18,5 a 25. Zresztą sam se oblicz dzieląc dwukrotnie ciężar ciała w przez wzrost w Czyli 75 :1,8 : 1,8 =23,1