Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzenna_z_Poznania.

Zapłodnienie przez ejakulat.

Polecane posty

Jestem w związku rok, mam 25 lat, mój partner 30 i bardzo się kochamy - to tak na wstęp, bo pewnie będziecie pytać o wiek, bowiem moje pytanie może wydać się niepoważne. Nie staramy się jeszcze o dziecko, jednak liczymy się z tym, że może dojść do ciąży. Kochamy się w dni niepłodne bez zabezpieczeń. Wczoraj doszło do sexu. Wszedł we mnie bez gumki, chociaż oboje zdajemy sobie sprawę , że są dni płodne. Poruszał się kilka razy - pieszczoty były dość intensywne, więc musiał wyjść aby po 2 minutach nie dojść. Wtedy założył gumkę. Ejakulat na pewno był. Moje pytanie - czy w momencie braku wytrysku wewnątrz pochwy szanse na poczęcie dziecka - z samym płynem ejakulacyjnym są duże? Cykle mam regularnie, co 28 dni. Początek ostatniej miesiączki to 28 marca. W kalkkulatorze dni płodnych wyszło mi to: Największa szansa poczęcia:11-4-2011Kolejne maksimum:9-5-2011Data trzeciej szansy:6-6-2011Obecnie szanse są:bardzo duże, 15. dzi Jednak dane dotyczą przypadku gdy mężczyzna skończył we mnie. Czy plemniki w ejakulacie są mniej wartościowe? Czy jeśli zajdę w ciążę dzięki nim, to dziecko będzie słabsze? Czy któraś z Was zaszła w ciążę tylko poprzez ten płyn? Jak miewa się dziecko?

Nikt się nie wypowie?

Gość mogę odpowiedzieć na ostatnie
:-) jeśli plemnik (bo przecież jeden wystarczy) w ten sposób dotrze do komórki jajowej - to na pewno nie może być słabszy, a wręcz przeciwnie! A czy w ogóle można tak zajść w ciążę? Słyszałam, że można.....ale dopóki nie spróbuję - to nie wiem na pewno :-)

Można, a plemnik to plemnik - albo facet ma słabsze tzn mniej ruchliwe albo "żywiołowe" ;) ,ale nie ma to wpływu na dziecko tylko raczej na możliwość zapłodnienia

Aha, czyli jak plemnik w ogóle dojdzie to znaczy, że był na tyle silny. No dziękuję. A czy są na forum osoby, któe zaszły tak w ciąże? Szczerze mówiąc to z ciąży bym się ucieszyła. :)

Mała Blondynka. Dziecko zdrowe? Nie doszedł w Tobie? pamiętasz może który to dzień?

up

Gość Do Marzeny
Widzę, że nie bardzo jesteś rozeznana w terminologi seksuologicznej i mieszasz pojęcie ejakulat z nasieniem/plemnikami. Otóż ejakulat jest to potocznie sperma, a sperma to zawiesina wytwarzana przez prostatę i w niej są plemniki; dzięki owej zawiesinie plemniki mają szansę przetrwać w narządach rodnych kobiety do 48h, jest dla plemników jakby pożywką i ochroną. Dla ciekawości znajdź w necie t. "Fizjologia i filozofia seksu" i "Antykoncepcja lub świadoma prokreacja" 👄

Gość Do Marzeny
z tym zapłodnieniem nie jest, za przeproszeniem, tak: wlazł byk na krowę i jest już cielę. Do ciąży( zagnieżdżenia się zapłodnionej komórki jajowej w macicy) dochodzi ok 5-tego dnia od zapłodnienia. Niemniej plemnik to tak sprytna istota, że zdolny jest nawet pod prąd krwi dostać się do jajowodu na spotkanie z jajeczkiem.

Wczoraj lub dzisiaj jest owulacja. Czyli na jajeczko nie musiałby czekać. Ale czy dość silne. :P

Gość te coca cola
O tak tępa strzało to najodpowiedniejsze miejsce na takie pytania, jasne ginekologów tu przecież jak psów.

Gość te coca cola
ok, polecam pełny za jebisty wytrysk, spontaniczny bez tej całej matematyki, dobre bzykanko czy jak tam to nazwiesz ale bez tych pierdół zróbcie to dziecko po starodawnemu przy okazji przyjemności

Gość miamiiiiaaaa
Tez jestem ciekawa..