boczek952 0 Napisano Maj 21, 2013 Na jakie studia warto iść na pewno na kierunek który Ci najbardziej odpowiada w czym się czujesz dobrze i pewnie . Podam Ci stronkę internetową która umożliwia przeglądanie kierunków studiów www.studia.net/kierunki . Pełna lista kierunków studiów . Myślę że Pomogłem Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
boczek952 0 Napisano Maj 21, 2013 Na jakie studia warto iść na pewno na kierunek który Ci najbardziej odpowiada w czym się czujesz dobrze i pewnie . Podam Ci stronkę internetową która umożliwia przeglądanie kierunków studiów www.studia.net/kierunki . Pełna lista kierunków studiów . Myślę że Pomogłem Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bydgoszczanin1984 0 Napisano Maj 21, 2013 resocjalizacja. Ludzie traca dobytki zycia i szerzy się przestepczość. Polecam przemyslec. Praca pewna ( Choc cyims kosztem i jest to pewne ) , ale jednak bedziesz ja miec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mali.nna Napisano Czerwiec 12, 2013 Myślę, że przed podjęciem decyzji o studiach należy przeanalizować swoje możliwości i umiejętności. na portalu http://www.kierunki.net/lupa znajdziecie opisy wszystkich kierunków na danych uczelniach - może ten serwis pomoże podjąć wam decyzję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość martawalasek Napisano Sierpień 19, 2013 Studia straciły sens dawno temu - teraz to strata czasu, przedłużenie młodości. Ja mam pracę po samych szkoleniach zawodowych. Moje koleżanki dwa lata po studiach nie mogą znaleźć sensu życia. Niestety - w Polsce decydują umiejętności, a nie papiery. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karolinabecik Napisano Sierpień 20, 2013 To prawda - dobre studia już nie istnieją, to nie te czasy. Naukę na studiach sprowadzono na dno, uczelnie to prywatne folwarki, na które nie chodzi się po naukę, a po papiery. Tam po prostu nie ma kto uczyć.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość martagarek Napisano Sierpień 21, 2013 Niczego wielkiego nie odkryliście - ja pracuję w salonie kosmetycznym, mam tylko szkolenia w new nails, reszty nauczyłam się na miejscu. Najpierw przyjęto mnie na same paznokcie, dorywczo, później pracy było tyle, że dostałam etat i sama postawiłam na rozwój. A ledwo co skończyłam technikum... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prontons Napisano Sierpień 22, 2013 To ty niczego wielkiego nie odkryłaś. Logiczne, że salon kosmetyczny przyjmuje wyłącznie pracowników, którzy mogą coś tam mu dać. Nie przyjmą za to kogoś, kogo trzeba wszystkiego uczyć od całkowitego zera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ania234 Napisano Listopad 13, 2013 Najlepiej iść na medycynę http://poradydlapacjentow.pl/dzisiejsza-medycyna/ wiem że nie są to studia dla każdego ale po nich najłatwiej o pracę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 14, 2013 Najlatwiej prace znalexc po informatyce: http://www.pap.edu.pl/informatyka-f16/ zarobki tez wysokie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 11, 2014 Warto iść wyłącznie na studia, które rzeczywiście was interesują, bo tylko to ma sens. Jeśli chcecie iść po papierek... bzdura, nic wam to nie da. Lepiej po technikum iść do pracy, albo zwyczajnie robić szkolenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 10, 2014 informatyka to przyszłościowy kierunek, dlatego już złożyłem dokumenty na wsb w Poznaniu, licze że doszkolę swoje umiejętności z programowania :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oewsb Napisano Sierpień 26, 2014 Dzień dobry, Na pewno doszkolisz swoje umiejętności z programowania i nie tylko, dzięki naszej świetnie wykwalifikowanej kadrze PRAKTYKÓW. Nie zapomnij odwiedzić Biura Karier Wyższej Szkoły Bankowej, w którym wspieramy naszych studentów pod kątem zawodowym (praca, staże, praktyki, studia zaoczne + praca). W jakim mieście będziesz studiował, jeżeli można zapytać? Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do zadawania mi pytań Renata Mazur, Online Ekspert WSB studia I stopnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gościu_ZZ Napisano Wrzesień 1, 2014 Hej, a na ta informatykę to wybierasz się już z umiejętnością programowania? Ja jestem początkujący i zastanawiam się co mi da szkoła. Dodam, że na razie przewiduję studia jedynie na poziomie licencjatu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oewsb Napisano Wrzesień 17, 2014 Dzień dobry, Przypominam o promocji na studia I stopnia w Wyższej Szkole Bankowej trwającej do 30go września - 0 zł wpisowego. Więcej informacji na naszej stronie www. Zapraszam serdecznie! Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do zadawania mi pytań Renata Mazur, Online Ekspert WSB studia I stopnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 9, 2014 Mi się udało załapać jeszcze na tą promocję, parę stówek w kieszeni a dla studenta to serio dużo. Teraz studiuję finanse i rachunkowość i jak na razie daję radę, zobaczymy po sesji, bo poziom jest naprawdę wysoki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 9, 2014 zdajesz to co ja :) i serio ciężko będzie coś wybrać, bo: a) rynek potrafi się nieźle zmienić i tego się nie da przewidzieć co będzie za 3,5-5 lat b) w Polsce studiami można sobie tyłek wytrzeć, taka prawda - no chyba, że wybierzesz medycynę lub prawo, to jeszcze da radę, ale warto mieć mocne plecy w tym wypadku. Studia dzisiaj nie dadzą Ci gwarancji na dobrą pracę, nie w PL, co gorsza, nie jednokrotnie czasem trzeba ukryć, że się te studia jednak ma...Ja mam wyższe i co z tego? moja pensja na dzień dobry była taka jak osoby po zawodówce i robota ta sama :) Obecnie szukam czegoś lepszego, ale to jest po prostu dramat, wiec radzę przygotować się mocno psychicznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MariannaP Napisano Marzec 26, 2015 Oczywiście wybór studiów jest sprawą indywidualną bo przede wszystkim chodzi tutaj o zainteresowania i możliwości. Ja ze swojego przykładu mogę napisać, że od kiedy pamiętam prawo było moim marzeniem :) I w tej chwili jestem już w stanie je realizować. Po długim zastanowieniu wybrałam Wrocław i stricte prawniczą uczelnie WSP Chodkowskiej. Nie chciałam iść na typową uczelnie z kierunkiem prawo, chciałam by ta uczelnia była inna :D No i znalazłam :D To już II rok, ale wiem, że przede mną sporo pracy. Nie boję się tego, wiem, że dam radę ;) Uczelnia dość sporo pomaga, daje wiele możliwości. Fajnie mieć takie wsparcie, przynajmniej wiemy po co to robimy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matka dziecka Napisano Kwiecień 10, 2015 Boże broń wysłać dziecko na prawo. Wystarczą statystyki . Magdy M., Legalne Blondynki i Prawo Agaty wypaczyły pogląd na ten zawód, a w rzyczywistości 50% prawników pracuje poza zawodem, 40% zarabia poniżej 2 tys. zł po 12 godzin dziennie drżąc o jutro, a 10 % się jakimś cudem udało (i nie łatwo rezygnują ze swoich posad), a w poczekalni kolejne tysiące młodego narybku. Mój syn znalazł pracę w call center i jest załamany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2015 W sumie są jeszcze szkoły policealne i moze własnie jakby nie patrzc to jest dobry pomysł na to zeby sie do nich wybrac. Bo kierunków tam nie brakuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 17, 2015 Takie jak ja czyli związane z finansami bo zawsze są poszukiwani specjaliści w tej branży. Sama studiuję finanse i rachunkowość w Wyższej Szkole Ubezpieczeń w Krakowie www.wsu.pl i właśnie idę swój pierwszy staż które załatwiło mi szkolne Biuro karier. Naprawdę jest sporo rekrutacji w tej branży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 15, 2016 Ja studiuję prawo urzędnicze w Wyższej Szkole Gospodarki Euroregionalnej w Józefowie http://wsge.edu.pl/index.php/studia-i-stopnia i wiem od znajomych z wyższych lat, że nie powinno po tym być problemu z pracą. Studia ciekawe, jeśli kogoś kręcą podobne sprawy to taki kierunek, z tego co wiem, jest jedynie właśnie na WSGE. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Telemele Napisano Maj 20, 2016 Warto! Sama miałam dylemat, wybrałam jednak WSTiE w Suchej i jestem mega zadowolona! Mogę jednocześnie pracować i studiować! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gefik Napisano Maj 26, 2016 Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej - też polecam! Praktyki, staże, fajny program, fajni wykładowcy, ludzkie podejście! Jestem u nich już 3 lata i nie zamieniłabym ich na inną uczlenię! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość weqqq Napisano Czerwiec 3, 2016 WSTiE w Suchej Beskidzkiej, jeżeli ktoś ma blisko, jest super rozwiązaniem. Niepozornie, ale poziom wysoki. Praktyczne zajęcia, staże, praktyki, szansa na pracę, bo grafiki są super - dla mnie same plusy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 14, 2016 Najlepiej takie które nas interesują inaczej szkoda czasu... Ja wybrałam kosmetologie na WSF we Wrocławiu i wiem ze dobrze zrobiłam to jest coś z czym chciała bym wiązać swoją przyszłość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kierunekrozwoju 0 Napisano Lipiec 17, 2016 Witam! Warto podjąć studia, które będą wyzwaniem, a jednocześnie zgodne z zainteresowaniami czy predyspozycjami. Warto zatem wybierać je rozsądnie. Dlatego też z tego miejsca serdecznie zapraszam do wykonania testu predyspozycji zawodowych, który dostępny jest do wypełnienia na stronie kierunekrozwoju.pl Dzięki temu testowi można dowiedzieć się jakie studia wybrać i z jakim zawodem warto związać swoją przyszłość. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu Kierunek Rozwoju Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 1, 2016 A może ktoś mi powiedzieć coś na temat WSZUiE w Poznaniu? bo się zastanawiam czy tam nie pójść na dietetyke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 1, 2016 w życiu trzeba robić to co się kocha, więc jak chcesz gdzieś iść to idź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 1, 2016 polecam wyższą szkołę cięcia blachy - mój chłopak tam studiował i teraz robi w biedzie :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach