Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juleczka145

Powracająca grzybica pochwy

Polecane posty

Gość ilona65
powracając do tematu ja tez miałam mnostwo problemów z grzybicą.. juz prawie sie poddałam. ale na szczescie znalazł sie odpowiedni lekarz, którzy przepisal odpowiednie leki. do tego doszla dieta ( bez cukru), wymienialm filtry do wody i jestem na reszcie zdrowa! :) duzo pomogly mi serwisy internetowe o typowych grzybiczych problemach, polecam ta stronkę http://www.bez-grzybicy.pl/! moze wy macie jakies ciekawe artukyły, strony?

Gość szranagajama
jesli grzybica powraca trzeba koniecznie zrobić wymaz, żeby wiedzieć co leczyc i czym. warto tez po kuracji, a nawet juz w trakcie brac np. provag z pałeczkami kwasu mlekowego.

Gość Gabrysssa
Grzybicę mam co jakiś czas, jak np. mam stresa, egzaminy lub po basenie (a niby takie czyste) ;( Co do faceta, to niech posmaruje sobie wiadomą rzecz maścią clotrimazolum. Z facetami jest na tyle dobrze, że bardzo szybo im to przechodzi. Jeśli chodzi o ciebie to u mnie działają na razie (odpukać w niemalowane) tampony probiotyczne ellen - one są nasączone dobrymi bakteriami, a jeśli masz w pochwie dobre bakterie to grzyby nie powinny się tam udomowić. Stosuję je od 4 miesięcy z pozytywnym skutkiem, ale na basen i tak nie chodzę, wole nie ryzykować.

Gość ZosikB24
pierwszy raz słyszę o tamponach z probiotykami, gdzie je kupujesz??? ja używam tampaxy tylko, że po nich troszkę mnie potem swędzi. Przechodzi mi to po 2-3 dniach, ale teraz myślę, że to też może grzybica...??? Jak myślicie?

Gość Gabrysssa
może i grzybica, trudno tak powiedzieć. zazwyczaj ma one serowatą konsystencję i inny zapach niż zazwyczaj. A tampony zamówiłam teraz na http://e-sklep.holbex.pl/pl/c/ELLEN/30 tam jest trochę taniej.

Gość lubanska
ja stosuję provag, probiotyk doustny, który uzupełnia flore bakteryjną i chroni układ moczowo-płciowy. dobrze sprawdza się przy antybiotyku.

Gość agula8
nie idzie mi w parze ten tampon z probiotykiem, tzn jak ktos jest zdrowy to może i ok. ale przy np.grzybicy stosowac tampony? przecież stwarza się wtedy środowisko dla grzybów. Wole podpaski i ewentualnie na noc lactovaginal przez conajmniej tydzień.

Gość orzechP_
podczas okresu można też stosować probiotyki doustne, np. provag. wiem, że dopochwowe sa bardzo skuteczne, ale jakoś podczas miesiączki wybrałabym doustne.