Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

my_sex_is_a_killer

Praca w Australii

Polecane posty

Koleżanka, która jest stewardessa mówila mi ostatnio, ze w Australii potrzebują obcokrajowców do pracy w usługach i lokalach gastronomicznych. Zdecydowałam, ze od października idę na polonistykę. Teraz się zastanawiam nad wyjazdem, bo jaka przyszłość w tym kraju nas czeka, to każdy widzi. Studia humanistyczne także nie są pożądane przez nasz rynek pracy, ale od zawsze chciałam być nauczycielką. Staję więc przed dylematem.

Gość życzę powodzenia
Dylemat jest poważny. Zanim zdecydujesz się pojechać upewnij się, że jesteś w stanie w razie czego pozyskać środki na powrót (powrot z Australii jest kosztowniejszy niż z UK, wiadomo). Na pewno masz okazję poznania dobrze języka, poznania kultury. Najwyżej po paru latach wrócisz, jesteś młodą osobą. Pozostają pytania o koszt podróży, koszt mieszkania i jedzenia na początek, formalności związane z legalnym zatrudnieniem, no i ewentualne bariery językowe.

Gość a myślałem :( ciekawy temat
a ty tak z plotkoopowieści zapodałaś :( ale wiesz nie rozważaj a decyduj może nie będziesz miała a co pozwiedzasz i poznasz to twoje :)

Gość chris c.
jedź nikomu nie jest potrzebny kolejny mgr po humanistyce