Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona niestety ona

Pytanie do kobiet które były/sa w ciązy, bardzo proszę o odpowiedz.

Polecane posty

Mam nieco głupie pytanie... Wiadomo, podczas cyklu kobiety położenie szyjki macicy zmienia się, np. przed okresem jest nisko. a jak to jest w ciąży? Cały czas jest nisko? I czy kochając się 5-7dni przed miesiączką (z końcem w srodku) moze byc szansa ze jestem w ciązy? Zrobiłam test, negatywny, była miesiączka w terminie, i zawsze właśnie potem miałam szyjke macicy no tak jakby wyżej, a teraz jest cały czas nisko jak w czasie okresu a dzis 12 dc, no i cały czas spię. No chciałabym, ale Nie doszukuję się objawów. Przepraszam za nieskładny tekst, trochę się spieszę :)

Gość nikrutka
a skad wiesz ze masz macice nisko czy wysoko?? ja tam niewiem takich rzeczy hmm....

no przecież to się czuje, mam na mysli no szyjkę, ;)

Gość OIGT
CO TOO JEST TEN "KONIEC W ŚRODKU?

upupup

Gość Nie znam się na szyjce
Ale z tego co mi wiadomo to 5 czy 7 dni przed okresem nie zajdzie się w ciążę.

up

Gość ghrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
badanie położenia szyjki macicy robią kobiety,które nie mogą (a chcą) zajść w ciążę,możesz mi wytłumaczyć po co "niedoświadczona niestety ona" ładuje sobie place do pochwy? są inne metody zapobiegania ciąży,może zainteresuj się tym tematem zamiast położeniem szyjki macicy-takie "badania" robi się codziennie....:o

yyy po 1 nie powiedziałam, ze nie chce po drugie nie ładuje sobie paluchów codziennie tam gdzie nie trzeba, zadałam pytanie i oczekuje na nue odpowiedzi a nie jakis chamskich dogryzek...

Gość ghrrrrrrrrrrrrrrrr
skoro nie badasz się codziennie,to nie wiesz do końca jak faktycznie wygląda Twoja szyjka w fazach cyklu,bo nie masz porównania i gdzie dostrzegłaś chamstwo w moim komentarzu? może pomyliłaś z ironią? ktoś,kto nazywa siebie "niedoświadczoną" rozprawia na temat położenia szyjki macicy..... Podczas obserwacji szyjki macicy możemy zaobserwować , że : *W początkowej fazie cyklu (niepłodnej ) jest ona : nisko , twarda , zamknięta . *Wraz z narastaniem objawów płodności : unosi się , mięknie , otwiera się jej ujście *Kiedy zbliża się jajeczkowanie szyjka macicy jest wysoko , miękka i otwarta . *Po owulacji szyjka macicy ponownie jest nisko, twarda i zamknięta . Pamiętajmy o tym , że badamy się : jeden raz dziennie o stałej porze niekoniecznie w porze wieczornej zapisując za każdym razem wynik badania