Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ygygygt

czy niepelnosprawna powinna miec dzieci?

Polecane posty

Gość ygygygt

nie stac mnie na dziecko;/ jako osoba niepełnosporawna mam 500 zl renty , mąz zarabia 1300 na moje leczenie,leki, szpitale, dojazdy na rehabilitacje, rehabilitacje płacimy około 500 zł;( w niektorych miesiacach oczywiscie mniej czasem wiecej zycie jest strasznie drogie my juz nie korzystamy z zadnych form rozrywki(kino, restauracje itp)zwyczajnie nas niestac;( ech a dzieci? strasznie koszty;(

Gość asdesweda
tu nie chodzi o niepelnosprawnosc tylko o to ze ty kasy nie masz ;/

Gość aldona z wawy...
jaki to rodzaj niepełnosprawnosci

Gość kokoszkadzibała
nie boisz sie za dziecko moze odziedziczyc po tobie niepelnosprawnosc?

Gość OOOOPPP rrr
aby miec dziecko trzeba miec kase... a ty chcesz dziecko czy chcesz by miał sie kto tobą zajmowac na starość? obarczysz sobą dziecko/? :O:O:O

Gość .Inga87.
Nieodpowiedzialnością jest zdecydować się na dziecko jeśli nie ma się je za co wychować. Zresztą jesteś pewna że dałabyś radę się nim opiekować ? Poza tym pewne choroby dziecko może odziedziczyć, jeśli masz taką chorobę to draństwem by było zachodzić w ciążę.

Gość atametam
co to w ogóle za dylemat? jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań - to w czym problem? co to jakiś powrót do czystości rasy? :O

to ty chcesz zyc z 1300 zł z dzieckiem i męzem? NIe da rady! a macie swoje mieszkanie, gdzie mieszkacie? A na co chorujesz czy jest szansa ze sie pogorszy, czy dziecko moze to dziedziczyc? dzieci są bardzo drogie... nie mów ze jakos to bedzie, bo dziecko potrzebuje wszystkiego... a chyba nie chcesz jechac na minimum.

Gość Gtmd.p
To nie jest dziedziczne Boje sie ze teraz zrezygnuje a potem bede zalowac

Gość sakirrr..........
a wy ile zarabiacie ze tak stac was na dzieci krytykujecie autorke a pewnie gdyby nie rodzice to nie mielibyscie na internet

Gość Gtmd.p
Rzs i po nikim nie odziedziczylam,mialam pecha

Gość .Inga87.
Ale czy z tą chorobą miałabyś siłę i ochotę zajmować się niemowlakiem ?

to faktycznie ciezka sprawa... czy miałabys na kogo liczyć przy opiece nad dzieckiem? Miałabys siłe nosić dziecko a wiadomo ze szybko przybiera na wadze. gdzie mieszkacie? macie swoje mieszkanie?

nie powinna mieć , !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niech się sobą zajmie , a nie jeszcze dzieci w głowie ..co za głupie pomysły i jakie bedzie miało to dziecko zycie !?dziecko to nie kaprys , to obowiązek !

Gość Gtmd.p
tylko ze jak patrze na dzieciate kolezanki to plakac mi sie chce i chcialabym na starosc spedzac swieta z dzieckiem i wnukami

Gość Gtmd.p
Mieszkamy z rodzicami,mama by mi pomogla przy dziecku,ciaze przelezalabym

Gość sluszna uwaga!ja sama jestem o
soba niepelnosprawna,ale gdybym nie byla bezplodna,to z checia urodzilabym dziecko!widac,ze pisza tutaj,sami bogacze,na utrzymaniu mamusi i tatusia,mieszkajacy u mamusi i tatusia!sakirrr..........a wy ile zarabiacie ze tak stac was na dzieci krytykujecie autorke a pewnie gdyby nie rodzice to nie mielibyscie na internet

Gość Gtmd.p
Chcialabym jak najlepiej,dlatego tez tutaj pytam i mysle o tym czesto,zwlaszcza ze maz to dobry czlowiek kochajacy dzieci i to strasznie boli,boje sie ze on odejdzie kiedys a ja zostane sama

to chcesz mieć dziecko bo nie chcesz byc sama?:O by spedzać swięta z dzieckiem i wnukami? zły powód posiadania dzieci :O a jesli dziecko wyjedzie za granice albo nie bedzie miało swoich dzieci ? juz z góry zakładasz co bedzie robiło? źle.

Gość Gtmd.p
a dlaczego wy macie dzieci? z jakich powodow?

Gość gtmd.p zgadzam sie z Toba!u ni
ch to co to jest,a tak krytykuja autorke!jak mowilam,sama jestem chora,i chcialabym miec dziecko,chociaz wiem ze miec go nie bede w naszym durnym kraju gdzie niepelnosprawni nawet nie moga godnie zyc!

Gość Anaaanka49__
Mam bo mnie na to stać. Mąż zarabia, ja też chodze i chodziłam do rpacy, zanim zdecycydowalismy sie na dzieci mielismy oszczedności, wiec wiedziałam ze moge posiedziec w domu z maluchem bez stresów. a dzieci mam bo chcialam wychowac dobrych ludzi. A nie po to by z nimi spedzac swieta i z wnukami. dzieci duzo kosztują sił i czasu. nie mozesz tez obarczac pomocą swoich rodziców oni juz wychowali swoje dzieci i nalezy im sie odpocznek. Jesli juz koniecznie mimo srodków i zdrowego rozsądku chcesz miec dziecko to pomysl co mu zapewnisz na przyszłosc. bo z pensji 1300 zł ja to niedobrze widze.

Gość Gtmd.p
jestem mloda mozliwe ze jak skoncze studia pojde do pracy wtedy beda troche wyzsze te zarobki, cholera to wszystko jest uzaleznione od choroby;/ sa dni gdzie doslownie mnie powala;/i nie jestem w stanie z lozka sie ruszyc ale i sa dobre dni, mam 26 lat

Jak nie masz ani kasy ani zdrowia i jeszcze niepewnego męza to lepiej nie decyduj sie na dziecko. dziecko to nie zabawka, ale mały człowiek który potrzebuje wsyzstkiego, sił opieki miłosci no i kasy równiez bo bez pieniędzy nie nakarmisz dziecka ani nie zapewnisz odpowiedniego zycia. paczka kaszki kosztuje 7 zł. sloiczki też tanie nie są. Mleko modyfikowane tez bardzo drogie. Nie mówiac o ciuszkach z których dziecko szybko wyrasta. mieszkasz kątem u rodziców, nie pracujesz, masz rente 500 zł co idzie w całosci na ciebie. A jak pogroszy sie twoj stan? co bedzie? a nie mozesz wymagac ze rodzice zajmą sie twoim dzieckiem, oni juz swoje dzieci wychowali i tez im sie cos nalezy od zycia, jakis wyjazd, lepsze jedzenie, własne leki. pomysl rozsądnie. a to ze kolezanki maja dzieci to zły powód...

Gość Gtmd.p
ale nie chce byc samotna i zgoszkniala;/tyle mi choroba zabrala i nawet to mam odpuscic?? wiele kobiet z rzs rodzi dzieci

to dziecko ma byc lekiem na twoja samotnosc? jesli jestes zgorzkniała teraz to bedzie zgorzkniała i później bez znaczenia czy bedziesz miała dziecko. a póxniej bedziesz trzymac dziecko przy sobie pazurami bo tyle mu poświeciłas i dałas. popatrz realnie. moze i wiele z twoja chorobą ma dzieci, ale co innego jak ma kase i mieszkanie a nie liczy na cudzą pomoc. dziecko to nie zabawka zrozum to

Gość ...........oj............
A Twój mąż nie może znaleźć lepiej płatnej pracy?