Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksandrine

mam taki problem

Polecane posty

Gość aleksandrine

Nurtuje mnie takie pytanie. Tabletki antykoncepcyjne przyjmuje normalnie o 8.30, wczoraj była to ostatnia tabletka z blistra. Nad ranem dopadła mnie lekka biegunka, trwała kilka godzin. W obawie przed tym, ze tabletka sie nie wchłoneła około 12 wzięłam dodatkową, z zapasowego blistra. Wieczorem uprawiałam seks. Dziś mam pierwszy dzien przerwy, zastanawiam sie czy postąpiłam własciwie i czy ochrona przed ciążąbyła utrzymana i jest zachowana na tydzien przerwy? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.

Gość wwrrr
Jesli masz biegunke mniej niz 4 godziny po wzieciu tabletki, zaleca sie wziecie kolejnej zazwyczaj. W ten sposob jestes chroniona. Takze podczas przerwy.

Gość aleksandrine
okej, okej, gumki używam, ale problem w moim pytaniu bardziej dotyczy tego czy dwie tabletki przyjęte na raz nie obnizyly skutecznosci antykoncepcji. A wg producenta ochrona przed ciazą przy wlasciwym braniu jest rownież podczas tygdoniowej przerwy miedzy blistrami, przynajmnej u mnie.

Gość aleksandrine
dziekuje za odp. :)

Gość aleksandrine
dziekuje za odp. :)

Gość wwrrr
Revlonek - bierzesz tabletki 21 dni, a potem 7 dni 'niechronionej' przerwy? Jakies dziwne tabletki masz. Mnie byloby szkoda sie truc.