Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dooooooooo bajadjertt

LEKARZ ZABRONIL MI TRZEĆ JABŁKA NA METALOWEJ TARCE DZIECKU!!

Polecane posty

powiedzial ze metalowe zwykle tarki za niezdrowe i jak trze sie jablko to zachodza zwiazki chemiczne miedzy metalem a sokiem z jablka i to szkodzi dziecku ..dopiero teraz sie dowiedzialam a wczesniej tarlam na metalowej zwyklej tarce ciagle..:( jaka tarke wiec mam kupic zeby bylo zdrowo ?:(

Gość mamaaaamama
bzdura. tzn moze i cos tam zachodzi, ale od lat mamy trą jabłka i wszystko na tarkach więc niech nikt nie mydli oczu ze to nagle szkodliwe. rany, nie dajcie się mamić takimi wyssanymi z placa nowinkami!!!

Gość fwfwqf
faktyczne, coś takiego się kiedyś mówiło, no i do jabłek były szklane tarki w sprzedaży a co to za argument że ktoś całe życie tarł na metaolwej?

no dzieki dziwczyny ale naprawde mi powiedział ,że robie błąd.. a która lepsza?szklana czy plastikowa?doradzcie jak sie znacie? NAWET NIE WIEM W JAKICH SKLEPACH SZUKAC TAREK plastikowych lub szklanych :)JESTEm Z KRAKOWA:) moze mi podpowiecie:)

Gość SZKLANA SZKODZI WŁASNIE
Szklana moze peknac i szklo dziecko zje..wiec co gorsze powiedz?? KAZDA TARKA NISZCZY PEKTYNY W JABLKACH WIEC CO ZA ROZNICA!

Gość mamaaaamaa
też jestem z krakowa, poszukaj w sklepie Ludwik w hucie, tam mają wszystko. ale jak dla mnie to FANABERIA

Gość pitulinka
Wcale nie bzdura....poczytaj sobie w googlach. W autorko w sklepie mozesz kupic plastikowa tarke.

Gość co wy jej gadacie
W zwyklym sklepie nie kupi takiej tarki !! Gdzie niby ma kupic ?nawet w tesco nie ma takich tarek chyba!tylko wszedzie sa metalowe!!sama wiem bo chodze po sklepach!

Gość onelene
ja kupiłam plastikowa w sklepei z gospodarstwem domowym - poszukaj w necie na pewno znajdziesz , mozesz tez sprawdzic allegro mi tez lekarz mówił, żeby nie metalową - chodzi o to, że metalowe rdzeiwieja i ta rdza miesza sie z jabłkiem

Gość tiaaaaaaaaaaaaaa
pamietam ze jak bylam dzieckiem w domu byla specjalna tarka z rynienka do jablek i byla plastikowa ,a dla moich dzieci tez taka mialam byla w gratisie w gazecie dla mam chyba od bobowity.poszukajcie w sklepach z agd napewno beda plastikowe, a ze matal zabija wit c to akurat fakt.

Gość mama23_wr23
to prawda... metalowa tarka jest zla i to nie chodzi tutaj o witaminy, ale zwiazki, ktore wytwarzaja sie przy pocieraniu jablka o tarke... najlepsza jest szklana tarka!

Gość qqqqz
rdza miesza się z jabłkiem? to co wy macie za tarki, które rdzewieją? co za baby.

teraz są plastikowe, gdy byłam dzieckiem mama tarła na szklanej. Nie używa się metalowych bo niszczą wit C, podobnie jak nie podaje się wit C na metalowej łyżeczce... plastikową można kupić w zwykłym sklepie AGD za parę złotych.

Gość dzieki babeczkii
KOCHANE A CZY PLASTIKOWE TEZ NIE SA SZKODLIWE? ja juz nic nie wiem.mysle teraz ze jak metak jest szkodliwy to moze plastik tez cos wydziela bo przeciez głownie to chinskie tarki na rynku plastikowe są :(ech.

Gość a wiesz ze masz racje
Ja też uważam ,że plastikowe niezdrowe są ! Faktycznie jak buty z chin byly to wybadano ze są skażone! Więc taka powierzchnia tarki też może być skazona! Dałas mi do myslenia w sumie!

Gość a wiesz ze masz racje
po za tym kiedyś mialam sytuacje w rodzinie ze bratanica trala na plastikowej i sie oderwal kawalek plastiku i dziecko polknelo razem z tą papka jablkową !więc nie są trwałe te plastikowe jak jest twardsze jablko!

Gość mamaaama
podejrzewam, ze znalazłby się i lekarz który dokładnie tak powie, ze plastik też szkodzi, jak np w butelkach. trzeba po prostu mieć rozum i wybrać z natłoku informacji co naprawdę szkodzi a co jest naciąganiem na kasę.

Gość a cxocoddd
najlepsza szklana bo owszem szkło jest neutralne, a metal to metal jak trzesz to jakieś cząsteczki przechodzą do jedzenia i karmisz dziecko jabłkiem z aluminium. W ostateczności możesz kupić plastikową, ale też trzeba uważać (np na toksyczny chinski plastik) Od zwykłej znaczy jakiej? metalowej? owszem szkło jest neutralne, a metal to metal jak trzesz to jakieś cząsteczki przechodzą do jedzenia i karmisz dziecko jabłkiem z aluminium. W ostateczności możesz kupić plastikową, ale też trzeba uważać (np na toksyczny chinski plastik)

ja tez o tym slyszalam, nie wiem czy to jest prawda czy nie, w kazdym badź razie nie jest to zadna nowinka, bo moja mama jak sie urodzilam tez dostala info ze lepiej na plastikowej niz metalowej, a bylo to ponad 20 lat temu. Wiec to nie s zadne nowe wymysly lekarzy, bo juz od dawna tak mowiono, a ile w tym prawdy to kto to wie, ja bede tarła na plastikowej napewno. Pozdrawiam :-)

Gość mamaama
tym sposobem łyzeczki też nie używaj plastikowej ani metalowej, ani przypadkiem miseczki także nie.... czy wy macie mózgi niektóre kobiety? najlepiej cofnać się do jaskiniowców i jeść rękami prosto z drzewa, bedzie zdrowo.

A taka tarke mozna kupic w zwykłym gospodarczym sklepie. Przynajmniej w mojej okolicy w wiekszosci sa

Gość a cxocoddd
ZROZUMCIE!TARKI PLASTIKOWE SĄ TEZ NIEZDROWE!BO SKAZONY PLASTIK JEST Z CHIN!!!!

Gość tiaaaaaaaaaaaaaa
nie mowcie mi ze 13 lat temu wszystko bylo z chin i ze nie ma polskich firm ktore produkuja dobry plastik.A idac tym tropem nie uzywajcie nic plastikowego lyzeczek miseczek kubkow butelek a nawet smoczkow.albo przejdzcie na sloiczki i no problem!

Gość A JAMDMDFF
A JAK MAM KORONKE NA JEDYNCE PORCELANOWA Z METALOWYM WSADEM TO TEZ ZLE ?BO JAK JEM WITAMINE C TO OD RAZU JEST NISZCZONA JAK ZETKNIE SIE Z TYM ZEBEM ???MATKO ALE JAJA..

teoretycznie rzecz biorąc chodzi tyko o rdzewne żeliwo. Od niego rozkłada się wit C. Więc porządna metalowa, nierdzewna tarka powinna rzecz załatwić. Uruchomcie googla, poczytajcie zamiast jajować i ośmieszać się swoją niewiedzą... :O

Gość poszaleli!!!!
wg mnie to jakaś jedna wielka ściema, wątpie, żeby te wszystkie przecierane jabłka gerberów i innych tego typu były tarte na specjalnych tarkach. troszkę dystansu może...

Gość jwdhbcowub
Ja mam metalowa tarke-ale nie rdzewieje, bo dbam o nia-muje dokladnie i wycieram do sucha... A dziecku miksowalam owoce mikserem na mus... Za to moja tesciowa pod moja nieobecnosc poterla mojemu dziecku juz nie pierwszej swiezosci jablko na metalowej tarce-do tego przerdzewialej troche... Myslalam, ze mnie szlag trafi ! A ta udawala, ze nie wie o co chodzi.... Ze przeciez nic sie nie stalo... powiedzialam jej, ze jak juz musi trzec jablka na tarce, to niech kupi nowa a nie na tym zardzewialym syfie i jablka swieze maja byc i zeby nie dodawala cukru-a dodala i byla dum na, ze dziecko zjadlo. A moje dziecko jadlo mus z owocow bez dodatku cukru...

Gość Ale metalowa z metalu
niewiadomego pochodzenia, czy metalowa z porzadnej stali nierdzewnej? To przeciez roznica