Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamajulllkkkkkkkkkkkkki

karmienie...

Polecane posty

drogie mamu 2,5 i 3 miesiecznych dzieci... powiedzcie mi ile jednorazowo wasze dzieciaczki zjadaja ml..i jak czesto jedza oraz jakim mlekiem karmicie.. bo moja corka to chyba niejadek... ma 2,5 miesiaca a zjada conajwyzej 120ml... i wytrzymuje 2-3 godziny.Jak to zmienic, aby jadla tak jak dzieci w jej wieku?! Dodam ze od samego poczatku stosuje mleko enfamil AR 1.

Gość alaa ma kotaaaa
3 msc 120 ml wytrzymuje góra 3 godz

tego nie zmienisz.. takie masz dziecko i juz.. za to moj w wieku 3 meisiecy jadl 5 razy dziennie- w tym raz w nocy po 150ml mleka (tzn 150ml wody i 5 miarek- objetosciowo 170ml) i to mu nie wystarczalo.. ledwo wytrzymywal 4h, bo karmilam go co 4 h.. osttanie mleko o 20 a pozniej o 4 rano, 8,12,16 i 20... w miedzy czasie poilam go herbatka po troche.. teraz na szczescie wprowadzilam mu obiadki i deserki i wkoncu sie najada!!!

Gość kppp
moja ma 4 miechy, zjada 90 ml, 8 razy na dobe, mleko bebilon ha zageszczony nutritonem

dlatego debilu nie karmie piersia bo nie maialam ani kropli pokarmu!!!!!!!!!! mialam bardzo ciezki porod, ktorego omal nie przyplacilam życiem swoim i dziecka!!!!! WIEC SIE ODWAL !!!! pozatym to moja sprawa, dziecka nie zaniedbuje wiec nic ci do tego,a i bez karmienia piersia przezyc mozna bez uszczerbku na psychice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kppp
u łaaaaaaa ale cudowne, ciepłe i troskliwe mamusie tu można spotkać :)

nie martw sie droga autorko !! kazde dziecko jest inne !! moj synek od uropdzenia jadl po troszku a czeto i do tej pory tak ma!! ma juz 11 miesiecy ale na raz nie wypije wiecej niz zrobionego mleka z kaszka na 120 ml.. jest zdrowy silny chodzi juz sam a poprostu woli czesto a po mało!!!!!!!!!

brak karmienia piersia nie oznacza braku troski o dziecko, pozatym kazda kobieta ma wybór czym bedzie karmic. w tym kraju jest ciemnogrod..... wszyscy tylko pytaja: KARMISZ?!?! i chodzi im o karmkienie tylko piersia, jakby mm nie bylo jedzeniem... NIE NIE KARMIE WCALE, DZIECKO SAMO SIE KARMI. przy pierwszym dziecku pediatra zalecil mi przejscie na mm poniewaz moje dziecko ciagle bylo glodne i nie prz\ybieralo na wadze a potrafilo calymi dniami wisiec przy piersi, wiec daruj sobie komentarze!

Gość kppp
nie mówię o sposobie karmienia ale o tym jak się do siebie odnosicie, do dziecka też tak masz zamiar mówić???

odnioslam sie do ciebie tak jak ty do mnie w swojej pierwszej wypowiedzi

Gość kpp
"do siebie" nie do mnie... cyt. debilu