Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo tak i już

butelka do herbatki

Polecane posty

Gość bo tak i już

Witam. Dopajam swojego syna herbatką lub wodą i mam problem z butelkami. Mój syn pije bardzo łapczywie w konsekwencji czego zaczyna się krztusić i dławić. Przeszliśmy już przez butelki aventu, nuka, dr.browns, no name i specjalne smoczki do herbatki, scenariusz taki sam - z butli leci jak z kranu (nawet na najmniejszych smoczkach ), mały pije łapczywie więc się krztusi.. Przy nuku i no name zaczal już się dusić. Musze go dopajać (jest na mm i ma zaparcia ) a z drugiej strony doszło do tego że panicznie boje się podać mu cokolwiek oprócz mleka... czy jest jakiś sposób, albo może jakaś genialna butelka której mogłabym użyć ? Z góry dziękuje za rady :)

mój miał podobnie do mniej więcej 3 miesiąca życia jak zaczął jeść normalniejsze rzeczy to sie unormowało dobrą metodą jest dopajanie z łyżeczki masz wtedy większą kontrolę

Gość bo tak i już
3 miesiące powiadasz, mój ma dopiero 7 tygodni... Ta łyżeczka tez mnie troche przeraża, a jak wleje mu za dużo albo on źle połknie ? po tych wszystkich akcjach to ja juz się chyba boje cokolwiek i jakkolwiek mu podawać...

my tez poczatkowo mielismy nuka, mala tez nienadażała z połykaniem. potem był avent, to samo, jak spróbowalismy Lovi było idealnie, smoczek oczywiscie zerowy.

lovi mini? leje sie masakrycznie mleko a co dopiero herbatka - z wlasnego doswiadczenia napisze ci że najmnijszy smoczek w butelce to avent 0+ z 1 dziurką - niema mniejszego - a c ci poradzić to niewiem - dziwne bo ten avent naprawde jest malutki i mało lecący - a przyciszkasz smoczek przed podaniem dziecku - zeby kapało kropelkami bo czasem się zapowietrza i leci ciurkiem

ja lovi sobie chwale so dzisiaj. nawet do butelki aventu, ktore stosowalam na poczatku wkladalam smoczek lovi i pasował idealnie. dzis w butelce mala dostaje tylko mleko rano i wieczorem, w dzien pije z niekapka, albo ze szklanki.

Gość bo tak i już
Do mleka używamy dr. brown's i jest git niestety do herbatki nam się nie sprawdza... z kazdej butli leci ciurkiem. lovi jeszcze nie próbowalam więc ją zakupie, może to będzie to... a najwyżej wyladuje z całą resztą nieużywanych butli :P

Gość Ekspert Philips Avent
Droga Mamo, musisz uzbroić się w cierpliwość. Jedyne co pozostaje to próbować różnych butelek. Jeśli Twój synek krztusi się herbatką to warto zwrócić szczególną uwagę na smoczek. Niekoniecznie chodzi o rozmiar czy prędkość przepływu. Wypróbujcie smoczki, które mają różne kształty. Może się bowiem okazać, że Twój Maluch nie akceptuje konkretnych kształtów. Warto też wracać do butelek już wypróbowanych. Za którymś razem Twój synek może zaakceptować daną butelkę. Oczywiście korzystaj z najmniejszych smoczków. Czy przy podawaniu butelek Philips Avent miałaś smoczek z 1 dziurką? --- Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość ja ci poradzę smoczki
z rosmana, babydream chyba tak się nazywają, mają taki łamany kształt i pasują do butelek o wąskim wejściu ale naprawdę powolutku leci. ja też nakupowałam różnych firmowych butli i smoków a sprawdził się najtańszy na rynku

Smoczki z LOvi sa super :) jesli Twoj synek sie krztusi to tylko i wylacznie smoczki dynamiczne z Lovi i oczywiscie musisz pamietac o odpowiednim dobraniu rozmiaru przeplywu jesli dobierzesz do odpowiedniego wieku swego syna ze smoczkami Lovi napewno nie bedziesz miala problemu. A butelki sa nie do zdarcia mowie tu o medical+ i aktywne ssanie sa naprawde genialne i nie zamienie ich na zadne inne. Firma jak dla mnie najlepsza i zdania o niej nie zmiene