Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sałatkowy żarłokkkkkkkkkkkkkkk

przepisy na sałatki

Polecane posty

witam Bardzo proszę o podawanie przepisów na pyszne sałatki ;-) moja ulubiona: kapusta pekińska grzanki boczek (pokrojony w kosteczkę i usmażony) pomidor sos (parmezan + jogurt naturalny) podzielcie się swoimi przepisami ;)

upup

Gość prosze bardzo -moja najlepsza
* kapusta pekińska * 3 papryki czerwone * ogórek * puszka kukurydzy * plastry szynki * majonez,sól,pieprz PRZYGOTOWANIE: -kapustę poszatkować jak kto woli w paski ,w kostkę lub pól paski ale najlepiej liście po długości co 2 cm. a potem w kostke. -paprykę w kosteczkę pokroić -szynkę w kosteczkę pokroić, ogórek też w kostkę -dodać kukurydzę,majonez,sól,pieprz i wymieszać.

Gość nnnnnnnnnnnnnnn
shaorma drobiowa, kapusta pekińska, pomidor cebula, ogórek, marchewka, papryka, sos łagodny, sos vinegrette, bułka pita.

Gość żaptka
witaj wczoraj robiłam sałatkę z "przepisu na...sałatkę szefa" fajnie wyszła : 1 ogórek zielony 1 pomidorek 1 papryka ser żółty szynka konserwowa sałata (ja dałam kapustę pekińską) majonez ketchup SMACZNEGO :)

Gość ja lubie wszystkie z
kapustą pekińską

Gość najlepsza jest
zwykła cepresi!!! mozarrella + pomidory + oliwa + bazylia ;)

Gość moja ulubiona:
por, ser zółty, czosnek, majonez - wszystko pokroić drobno wymieszac i doprawić solą i pieprzem

Gość Marzennulla
Sałata pekińska 2 ogórki konserwowe Pół zielonego ogórka 3 grubo pokrojone plastry pomidora Trochę koperki i szczypiorku Łyżka jogurtu naturalnego Łyżka majonezu Śol, pieprz... Właśnie co jesteśmy po obiedzie a cała miseczka sałatki zniknęła w ciągu 15 minut, także musi być w miarę dobra. ^^

Gość wy nie znacie nic poza
tą ohydną pekińską? Jak dla mnie jest obrzydliwa, a jest tyle innych rodzajów kapusty i sałaty... Ja najbardziej lubię takie: -sałata (zwykła krucha, lodowa lub czerwona), do tego jakaś inna zielenina (rukola, roszponka lub szpinak) i winegret (oliwa, ocet winny i musztarda francuska - taka z kuleczkami); - sałata (j.w.), pomidorki koktajlowe, pomidory suszone, mozzarella, bazylia zwykła lub czerwona, oliwa i ocet balsamiczny; - sałata (j.w.), marchewka pokrojona obierakiem do warzyw na wstążki, kukurydza z puszki, majonez; - świeży ogórek bez pestek, pomidorki koktajlowe, czerwona papryka, czerwona cebula, ser bałkański lub org. feta, oliwa; - pomidory pokrojone w ćwiartki, cebula cukrowa pokrojona w półplasterki, świeża kolendra, dużo pieprzu, oliwa, ser żółty twardy (taki co się struga, mój ulubiony to carski z Hajnówki); - i wiele innych :p Nie chce mi się pisać wszystkich.

Gość ryżowa
2 woreczki ryżu 2 piersi z kurczaka 1 papryka puszka kukurydzy puszka ananasa kilka jajek Ryż ugotowac , ostudzic , piersi usmażyc pokrojone w kostkę dodac do ryżu , paprykę i jajka pokroic i dodac , wrzucic ananas i kukurydzę , do tego majonez i dośc sporo curry mielonego , sól , pieprz U nas w domu ta sałatka znika zawsze bardzo szybko

a ja znalazlam super strone z przepisami.www.video-kuchnia.pl

Gość żaptka
a ta jest moja ulubiona ; sałatka warstwowa z tuńczyka ; SKŁADNIKI : 3 jajka 1-2 puszki tuńczyka w kawałkach 0.5 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera 2 średnie cebule (białe lub czerwone) ogórek kiszony ( sałatka jest ostrzejsza) 4 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy pieprz chili SOS: wymieszać majonez z musztardą dodać pieprz i chili PRZEPIS: jajka ugotować na twardo - oddzielić żółtko od białka UKŁADAĆ WARSTWOWO : 1.na spód kładziemy ser (100g) starty na tarce na grubych oczkach 2.białko ,starte na tarce o grubych oczkach 3.połowa sosu 4.cebula,pokrojona w kosteczkę 5.tuńczyk (osuszony z zalewy) 6.połowa sosu 7.kukurydza 8.ogórek kiszony (pokrojony w kosteczkę) 9.ser żółty 10.żółtka jajek-pokruszone (na samej górze sałatki) SMACZNEGO :)

Gość żaptka
Ale jest cos co lubię znacznie bardziej od tych sałatek. To nie zaczęło się u mnie od razu. Najpierw zaświtała mi myśl: "dlaczego by nie?" ale długo zwlekałam z realizacją. Pewnego dnia nie spuściłam od razu wody.. spojrzałam na stolec, nachyliłam się, wziąłam wdech i... zemdliło mnie. Opuściłam klapę i spuściłam wodę. Powtarzałam to chyba przez miesiąc, dzień w dzień. Aż w końcu nabrałam trochę na łyżeczkę i zbliżyłam do ust. Nie muszę chyba dodawać że i tu nie od razu odniosłam sukces. Dopiero po pół roku szamałam pełne porcje i coraz bardziej zaczęło mi smakować. Dziś nie wyobrażam sobie dnia bez posiłku ze świeżego i aromatycznego stolca.

Gość ArisaY
Jesteś obleśna , właśnie jadłam kolacje.

Gość żaptka
NIE MA JAK TO PODSZYWY CHOLERNE.... KOMUS SIE NAPRAWDE NUDZI