Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

solenero

kosmetyki polskie nie testowane na zwierzętach

Polecane posty

ziaja primer pollena-ewa miraculum kolastyna farmona eris bielenda kosmetyk naturalne po przeczytaniu artykułu jak strasznie są zwierzęta męczone ( wypalane oczy itd) postaram się nie kupować kosmetyków firm testujących na zwierzakach wiekszość firm obecnych na naszym rynku stosuje ten proceder dlatego będzie to trudne

Gość openoffice
Ok, kosmetyki nie są testowane na zwierzetach, ale skąd wiadomo, że poszczególne składniki kosmetyków tez nie były testowane?

Gość nigdy nic na pewno nie wiadomo
ale mozna przynajmniej sie starac...

Gość danuska25
jak sprawdzić na kosmetyku w sklepie czy jest testowany czy nie ? jest jakieś oznakowanie?

Gość zasypiam :)
od długiego czasu kupowałam droższe kosmetyki, typu krem za min. 50 zł itd. Kilka miesięcy temu całkiem przypadkiem spotkałam kosmetyki farmony (nawet nie wiedziałam co to za firma) i muszę przyznać, że kremy do twarzy ma bardzo dobrej jakości, a cena ok. 1/3 poprzednich kosmetyków

Gość sipsi
z farmony kupuje kremy do stóp w aptece , polecam :)

Gość baba z mopem
na ziaję pod oczy jestem uczulona :(

Gość movvom
Kosmetyki FITOMED też nie są testowane na zwierzętach. Ostatnio odkrylam ich kremy do twarzy, jestem zachwycona półtłustym lawendowym. Używam go na noc, a zimą na dzień. Co ważne, kosztuje około 13 zł.

Gość do movvom
kupujesz te kremy w aptece czy w sklepach są ?

Gość fan Koksa
ale czekaj - skoro nietestowane to skąd wiadomo, że dobre?

Gość maskara
strasznie mi żal tych męzconych zwierzątek , ale teraz chcąc kupić nie tylko kosmetyki , ale i proszki do prania , pasty do zębów , lekarstwa wszytko testowane mna zwierzętach to co ja moge kupic żeby zerobic pranie , umyc naczynia , włosy ? czym ?

Gość Linusiaczek
Niestety do listy wkradł się błąd. Eris, choć sam nie testuje na zwierzętach, używa składników na zwierzętach testowanych, w związku z tym nie jest traktowany jako firma nietestująca na zwierzętach. Problematyczny jest też Fitomet bo, mimo że deklaruje nietestowanie na zwierzętach, sam dostawców składników pod tym względem nie sprawdza (wyraźnie oświadczył to w mailu). Do podanego spisu dodałabym też: -firmę Hean, a co za tym idzie i Sensique, - Ava, - Barwa, - Bell, - Inglot, - Biochemia Urody, - Joko, - Iwostin, - Joanna, - Kanu, - Flos-Lek, - Perfecta, - Dax Cosmetics, - Celia, - Pollena Eva, Pollena Ostrzeszów i Savona, - Paloma. Na wizaż.pl powstała całkiem interesująca lista oraz wątek, na którym można o tym dyskutować, polecam :) http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287

Gość klaudia761
Arbonne, to marka zdecydowanie nie polska, ale zdecydowałam się ją tu dodać, bo nie tylko nie testuje kosmetyków na zwierzętach, ale również nie używają w swoich kosmetykach produktów zwierzęcych. Tutaj http://www.rekowska.com można sobie o nich poczytać. Uważam, że to super produkty!

Gość gość
Tak, kosmetytki Arbonne są takie super, że uczulają i szkodzą kobietom w ciąży i matkom karmiącym swoje dzieci.

Gość gość

To tu masz kilka podpowiedzi jak znalezc takie kosmetyki nie testowane na zwierzętach https://naturalnieozdrowiu.pl/kosmetyki-nie-testowane-na-zwierzetach-jak-je-znalezc/

Na pewno warto jest sie z tym zapoznać.