Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Falco1990

Kuracja przeciwtrądzikowaaaaaaaaaaaa !

Polecane posty

Gość Falco1990

Hej. Jest tu ktoś z problemami "twarzowymi" ? Od wakacji nasilił Mi się trądzik. Aż 2 tygodnie temu zdecydowałam się iść do dermatologa. Dziś mijają 2 tygodnie jak łykam antybiotyk TETRALYSAL, smaruję twarz żelem CLINDACNE,myją ją żelem IWOSTIN PURRITIN, iii od wczoraj stosuję maseczkę LEROSETT. Jak sądzicie mam szansę z tego wyjść z korzyścią dla siebie ? PRYSZCZY jako takich jest ooo wieeeeele mniej. Właściwie niemalże wcale, ale zostały mi takie czerwone plami na twarzy które szpecą. Pytałam DZIŚ panią dermatolog i mówiła że trzeba się uzbroić w cierpliwość. Że ślady to dłuugi proces. ALE JAK DŁUGI ? Ktoś miął podobną historię ? Co sądzicie o moich specyfikach które używam ?

Gość Falco1990
Aaa i jeszcze jedno. Ta doktorka mi powiedziała że za jakiś czas trzeba będzie robić jakieś peelingi żeby złuszczyć naskórek i w ogóle. Ale ona mówiła o takich zabiegach u kosmetyczki chyba a mnie niekoniecznie na to stać. Jaki peeling moge zrobić w domu ? Tak żeby nie był za mocny bo ona mówi że póki skóra się nie unormuje i nie znikną takie jeszcze poszczególne bolące śladziki to tyylko delikatny peeling można. Więc jakiś domowy może ?

Gość falco1990
Hallo ?

Gość mirror
no:) wypróbuj urynoterapi. Powaga... na wieczor przetrzyj twarz wacikiem zamoczonym w moczy i tyle nie zaszkodzi a pomoc moze. Mozesz sie smiac ale moja znajoma tym sposobem wyleczyla tradz. rozowaty.

Gość zonia30
co za niemądra doktórka poleciła peeling na trądzik!!!! nie wolno albsolutnie nie wolno robić peelingu przy uszkodzonej , niezdrowej skórze. Jeśli chcesz to ewentualnie peeling enzymatyczny ( on rozpuszcza amrtwy naskórek a nie zdziera go) Do tego używaj kremów najlepiej naturalnych ,antybakterynych. Ja wyleczyłam sobie cere kosmetykami Sylveco, bo szybko regenerowały skórę i działały kojąco. Antybiotyk dostałaś bardzo dobry.

to wszystko zależy od tego jak głębokie są te blizny. Z czasem same zjaśnieją i nie będą tak widoczne. Jednak jeśli bardzo Ci będą przeszkadzać to jak już zaleczysz trądzik, to niestety tylko kosmetyczka może dalej z tym walczyć. Pamiętaj tylko, że po odstawieniu leków trądzik może wrócić. Być może warto pomyśleć o hormonach. Może dobrze dobrana antykoncepcja (taka specjalna dla dziewczyn z trądzikiem) dałaby radę długoterminowo. Przeczytaj sobie to http://kobieceprawdy.pl/article_uni/uroda/pryszcz_z_glowy.html Może ten artykuł Ci coś rozjaśni.

Gość Dluuuuugooooo
Ja bralam na zmiane Unidox z Tetralysalem przez 3 lata. Od jutra bede brala Izotek ale moze tobie antybiotyki pomogą.

Gość 72 *
Dłuuuugo napisz jaki masz trądzik ,ja mam umiarkowany idę jutro do dermatologa ,chciałabym lek z izotekiem ,ale nie wiem czy mi go przepisze

Gość Pryszczata :D
Ja mam tak o: Tetralysal 16kapsulek 300mg to generalnie na pryszcze,a przebarwien itd. porobilo mi sie troche, ale genialnie dziala na to akneroxid L . nie wierzę w cuda, ale to dopiero 6 dzien, a widac mega poprawe. co prawda zawaloną mialam część lewego polika, troszke prawego i brode, ale to tez duzo. piszesz, ze potrzebujesz cos na te przebarwienia, plamki itd. to wlasnie akneroxid L polecam. no i biore jeszcze aknemycin ale dermatolog o tym nie wie.. xd ale pomaga, wiec spoko.

moja corka stosuje rgularnie glinke zielona i liposomy anty trdzikowe i spiruline http://www.estien.pl/na-tradzik-c-1_16.html uwazam ze dzialja super , bo wczesniejsze antybiotyki itd dzialay krotko a potem wcale a teraz oczyscza glinka i nawilza maseczka hydrplastyczna glinka zielona co 2-3 dni oczyszczjaca 1 raz w tygodniu,