Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka tegoroczna

Jakie studia humanistyczne?

Polecane posty

Witam, zastanawiam sie nad psychologia, socjologia, pedagogika z wychowaniem wczensoszkolnym.. zdaje dodatkowo biologie wiec mysle tez nad fizjoterapia. Nie wiem jakie studia wybrac, jakie beda dobrym wyborem?

Gość aniunianiu
politoloigia

wolałabym jednak nie isc w kierunku politycznym, ostatecznie dziennikarstwo w politologii, ale i tak nie jestem przekonana jakie kierunki daja teraz przyszlosc? (humanistyczne)

Gość to ty jestes ????
no to isc na kosmetyczke bo dużo osón tu potrzebują za 2,5 tysiaciaka

na kosmetyczke nie chce isc, bo jakos nie mam talentu artystycznego jelsi chodzi o np ozdabianie paznokci, makijarze, doklejanie rzes, a na kosmetyczke zajmujaca sie powazniejsyzmi zabiegami to potrzeba chemie jak sie zdaje na studia, ja z chemi juz nic nie pamietam ;)

Gość do public vampire
no to do łopaty:P

Gość do public vampire
to nie Niemcy tylko POLSKA biedny kraj

Gość jakie studia humanistyczne?
Żadne!!!!!

ee do łopaty jestes za slaba ;) mysle powaznie nad ta pedagigika z wych. wczesnoszkolnym, teraz tak duzo sie mowi, ze za malo miejsc jest dla przedszkolakow, ze zapisy sie robi nawet przed narodzinami dziecka (!) moze pozniej zalozyc cos prywatnego, zrobic kursy angielskiego

*jestem miało być :)

Po studiach humanistycznych nic nie ma. Nie ździw się, że Cię przyjmą do sklepu za 1200zł. Nie opłaca się nawet studiować, bo przez humanistów właśnie rośnie bezrobocie. Gdybym ja była humanistką, to w ogóle nie poszłabym na studia, bo się nie opłaca.

Na kafeterii był topik o dziewczynie, która ukończyła 6 kierunków studiów humanistycznych, a jest bezrobotna.

jak lubisz bachory to idz na pedagogike. ja bym na takich studiach dnia nie wytrzymala hahah a pracowac w przedszkolu pelnym tych stworzen to juz masakra!!!!!! :D:D:D

Gość Humantistyczne ????
Dziewczyno jeśli dasz sobie radę to idź na politechnikę tylko po niej masz szanse na dobrą pracę. Jeśli poli odpada i muszą być humanistyczne to wybierz studia po których możesz pracować w szkole. Koleżanka po socjologii pracuje w szkole na świetlicy. (kilka godzin dziennie) i zarabia ok 1500zł. Może to nie szczyt marzeń ale pracuje nawet nie 8 godzin dziennie (bodajże 6 h) wakacje,ferie wolne ;-)

rozumiem, ze teraz w Polsce potrzeba inzynierow itp ale ja nie mam scislego umyslu, jedynie dobrze sobie rade z biologia (ktora zdaje jako dodatkowa), mylalam jeszcze o fizjoterapi, ale nie ciekawi mnie to az tak bardzo jak praca z ludzmi i pomaganie im z ich problemami. Chce studiowac, ale tez chc epozniej pracowac w zawodzie. Jak juz z tych wszytskich humanistycznuch opcji wybrac juz ta najmniej szkodliwa? :)

Gość Tosia Antonina I
Kaitana Z takim podejściem było odpuścić sobie jakąkolwiek edukację wyższą, kochana to już nie te czasy, gdy inżynier = sukces. Ja skończyłam socjologię i na brak pracy w zawodzie nie narzekam, więc jak się chce, to można. Podstawą są umiejętności i wiedza praktyczna, a nie wyłącznie dyplom z politechniki :P A w ramach ścisłości.. socjologia nie jest nauką humanistyczną, lecz społeczną.

Gość Humantistyczne ????
No ja mam akurat inne zdanie na ten temat.

Gość Bo rachunków za kafe nie płaci
"Humantistyczne"... :-O