Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem jak żyć

Zdradził mnie tydzień po naszym ślubie:((((((((((((((((

Polecane posty

Gość jhdcbds
jedynie co mozesz zrobic majac za meza nie idiotę , to sama zamknac drzwi z drugiej strony - wtedy bedziesz miec swiety spokój , inaczej - kupa :)

Gość jhdcbds
jakie szczegóły - zerknij sobie do prawa lokalowego i innych wznych aktów prawnych ktore działają ...

o czym ty pierdolisz w ogole? hahahaha owszem szczegóły, bo to tych "drzwi" użyłam jedynie w przenosci. chyba kazdy normalny człowiek nie odczyta tego dosłownie, a jako definitywny koniec związku. co za różnica korfa kto sie spakuje? to już jest szczegół..

Gość w3rtfgywsedrftgyhawsedf
popierdolone skurwysyny zawsze wybieraja durne naiwne pindry bo wiedza ze taka go nie kopnie w dupe ale sie zastanawiac bedzie on dobrez wie jakiej slowko wystarczy a potem za plecami sperme zwija http://www.youtube.com/watch?v=b7-K1DXgGg0

Gość naatalkaaa
Autorka nie napisała kto gdzie mieszka i kto u kogo jest zameldowany. Tak jak słusznie zauważyła Husky - co za różnica. Ważne, żeby teraz pomyślała o sobie i dziecku i o tym co dla nich będzie najlepsze w tej sytuacji.

Gość jhdcbds
no tak - jak juz taka sytuacja cie dopadnie , czego nie rzycze , sama zobaczysz , ze szczegóły to nie są , stad takie Twe pisanie , bo teoretyzujesz i wydaje ci sie tylko jak postapisz .

Gość jhdcbds
czytaj całosc , potem sie wtracaj , ja doskonale wiem co ma na mysli kolezanka i tylko sobie wtracilem , wiec nie robic mi z tego rwetesu

Gość jhdcbds
kopnie w dupe ? a kto by sie tym przejmował ... tego kwiatu pół swiatu , a chetnych ze hej

jestes niepełnosprytny? pisałam o tym w teori :o jak rozumiesz to dosłownie to pogratulować i pozostawiam to bez komentarza!

Gość jhdcbds
rozmijamy sie , sadze , ze kazdy odbiera drugiego nie tak jak powinien . z racji tego odpuszczam , bo i po co to ciagnac - hej

"rzycze" no o ja cie.. chyba sie lekcje w gimnazjum to już dawno zaczęły? chciałeś błysnąć intelektem. niestety nie wyszło. dorośnij smrodzie i dopiero się bierz za wtrącanie w rozmowy dorosłych 😴

"rzycze" no o ja cie.. chyba sie lekcje w gimnazjum to już dawno zaczęły? chciałeś błysnąć intelektem. niestety nie wyszło. dorośnij smrodzie i dopiero się bierz za wtrącanie w rozmowy dorosłych 😴

Gość jhdcbds
sadze ze nie rozumiemy sie tak jak oczekujemy tego od siebie , w zwiazku z tym odpuszcze bo i po co to ciagnać jak zrobi sie kłutnia .

jak ktoś napsze hmmm np "kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada" to też będziesz miał przed oczami szczegółową wizję, jak ktoś bierze łopate w dłoń i idzie kopać dół i zaczniesz mu udzielać porad w stylu, "nie możesz sobie kopać dołów gdzie chcesz, bo mozesz mandat dostać" ? bo w tym momencie z siebie takiego władnie kretyna robisz:o

Gość naatalkaaa
jhcdcbds Weź kurde słownik i wtedy pisz, bo biją po oczach Twoje "rzyczenia":/ Każdy tu teoretyzuje. Ty też się wymądrzasz. Po to jest forum. Tylko ja chcę dobrze dla autorki, bo jestem generalnie przyjaźnie nastawiona. A Ty chcesz się powymądrzać, żeby się podbudować, że wiesz więcej. A to co napisałeś nic nie wnosi do dyskusji.

Autorko, powiem Ci, że bardzo współczuję. Jak dla mnie nie ma usprawiedliwienia na coś takiego - skoro w wieku 18 lat wszyscy dostajemy pełne prawo do odpowiadania za siebie, do kierowania własnym życiem, do głosowania, do zakładania własnej rodziny, do stosowania używek, to dlatego, że wierzy się 18-letniemu człowiekowi, że użyje swojej mózgownicy w sposób dojrzały. Oczywiście nie każdy faktycznie dojrzewa, ale to wina tego zakorzenionego chorego, wygodnickiego myślenia niektórych osobników. Szczytem bezczelności jest np obarczanie za zdradę męża - jego żony, za gwałt - ofiarę "bo prowokowała mnie ubiorem", usprawiedliwianiem się, że "seks z koleżanką był niczym". Jeśli mężczyzna Cię kocha, to wie, że dla Ciebie to nie było "nic", dla Ciebie to był ból, cierpienie. Uwierz, że kochający mężczyzna za nic w świecie nie chciałby widzieć cierpienia własnej kobiety. Miłość i dobre pożycie małżeńskie z partnerem nie jest gwarantowane przez żadne papiery urzędu cywilnego, przez przysięgi przed ołtarzem, jeśli ludzie nie są na tyle dojrzali, i mądrzy, by wiedzieć co oznacza odpowiedzialność, miłość, wierność, świadomość potrzeb drugiej osoby, unikania tego co sprawia takiej osobie przykrość. Jeśli człowiek nie myśli, jest chamem, to podczas składania takiej przysięgi, nic nie przeżywa, tak naprawdę jest to tak, jakby on takiej przysięgi w ogóle nie składał - bo do takich czynów trzeba być świadomym znaczenia tego co się właśnie dzieje. Powiem Ci, że na świecie istnieje wielu mężczyzn obdarzonych dobrym sercem, świadomością, a na pewno wśród nich taki, który wciąż czeka na Ciebie, na Twoje serduszko z wyciągniętymi rękami. Być może trzeba całego życia, upadków, błędów, by takiej chwili się doczekać. Pozostaje pytanie, które musisz sobie przemyśleć - czy WARTO zostać z kimś i męczyć się z nim całe życie? Raz nadszarpniętego zaufania nie da się już całkowicie odbudować, co by się nie robiło... Czy chcesz żyć z takim człowiekiem, na którego wiesz, że nie możesz liczyć? Skąd ta pewność, że to był jednorazowy incydent i się nie powtórzy po np 2-3 latach ? Przede wszystkim droga autorko, KOCHAĆ to znaczy nie być Narcyzem z własnymi potrzebami, tylko KOCHAĆ to chcieć dobra drugiej osoby i za nic w świecie nie chcieć jej krzywdy, tak jak to napisałam wcześniej - kochający mężczyzna NIGDY nie zdradziłby własnej żony, wiedząc na jakie cierpienie by ją naraził. Spytaj siebie - czy chcesz się męczyć będąc w związku, na który teraz byś musiała chuchać i dmuchać, zamiast być w związku, który całe życie rozkwita? Czy chcesz by Twoje dziecko w przyszłości pytało "Mamo, czemu jesteś taka nieszczęśliwa?" "Tatusiu, czemu nie przytulasz mojej mamy?""Kochasz moją mamę?" "Czemu razem nie jeździmy na wycieczki, nie wychodzimy nigdzie, tato, mamo?" Z niedojrzałym człowiekiem nie da się stworzyć dobrego związku, opartego na miłości i szacunku. Przemyśl czy chcesz się pakować na CAŁE ŻYCIE z tym człowiekiem, zaznaczę na CAŁE ŻYCIE, nie na 5,10, 25 lat, twarz tego człowieka, będziesz widzieć codziennie, dzień w dzień, przez swoje całe życie. Odpowiedz sobie na pytanie, czy to jesteś w stanie wytrzymać? Wytrzymać? Normalnie powinno się cieszyć i pragnąć widzieć twarz swojego mężczyzny, a nie wytrzymywać jego widok. Odpowiedz sobie na pytanie, czy naprawdę tego chcesz. Pomyśl też, że świat nie kończy się tu i teraz, że zawsze jest możliwość pokierowania własnym życiem, tak jak Ty tego chcesz. Możesz spotkać jeszcze kogoś kto pokocha i Ciebie i Twoje dzieciątko najmocniej na świecie, ale aby tak się stało, trzeba dać szansę. Przemyśl, co uważasz w tej chwili jako najlepsze na długoletnią przyszłość swoją i swojego dziecka.

Gość sdcsdc
Husky "rzycze" no o ja cie.. chyba sie lekcje w gimnazjum to już dawno zaczęły? chciałeś błysnąć intelektem. niestety nie wyszło. dorośnij smrodzie i dopiero się bierz za wtrącanie w rozmowy dorosłych Przekorny ze mnie gość. Gdybys Ty błyszczała intelektem doszłabyś też byc może do dość ciekawych wniosków, moze i trudnych do zrozumienia - ale . System jak każdemu podkreśla błędy na czerwono, ja zaś ślepy nie jestem . Skoro wiec jest błąd - znaczy sie jest to przeze mnie zamierzone ! i możesz dochodzić dlaczego - wisi mi to :)

Gość sdcsdc
zawsze tez trzeba miec na uwadze powiedzenie "szanuj męża swego, bo możesz miec gorszego":)

Gość hahahaahahah
dobra dobra inteligenciku 😴 zblazniles sie na calego. zamierzone bledy? nie strugaj glupa.. system kazdemu podkresla na czerwono uhahahaha nie no system mu podkresla.. a ja myslalam, ze to dodatek do przegladarki i podkresla dopiero jak sie zainstaluje. znow chciales sie popisac i znow cienko przyglupie :D

Gość naamna
moj mnie zdradzil misiac po,wiem co czujesz.Jestem ciekawa co zrobisz,ja sie rozwiodlam,nie potrafilam wybaczyc

Gość sdcsdc
mama mnie uczyła , ze kto sie przezywa ten sie tak nazywa - a ja juz wieki temu tu na forum o tym pisałem - ze pewne me poczynania sa zamierzone . tyle , a ty snuj dalej swoje teorie ...

Gość truskawkowapolewa
Wiem doskonale jak ciężko jest sobie poradzić ze zdradą. Niestety wiele osób znalazło się w takiej sytuacji. Moim zdaniem potrzeba czasu na to, aby rany się zagoiły. Na twoim miejscu zajrzałabym również do książki Jego zdrada z wydawnictwa alehistorie.pl Tam dowiesz się jak można poradzić sobie po zdradzie i jak dalej układać sobie życie.

a w jakich okolicznościach sie dowiedziałaś? sam Ci powiedział? To był jakiś romans czy jednorazowy wybryk? I co on nat? przeprasza? błaga zebyś nie odchodziła? czy ma gdzies?

Gość tydzień po ślubie i juz
macie dziecko??????????????

Gość cvdfvbftgrbrba
a co w tym dziwnego? Nie ma zakazu uprawiania seksu przed ślubem i zdecydowana większość to robi. A uprawiając seks może się zdarzyć ciąża. Pytanie zadałeś rodem ze średniowiecza:)