Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoinformowanaa

do dziewczyn - odnosnie rozmiaru biustonosza

Polecane posty

Gość niedoinformowanaa

powiem wprost - nigdy nie mialam odpowiednio dobranego stanika. Piersi mam duuuuże, zawsze mialam mniejsze staniki zeby je choc troche zmniejszyc. (no chyba ze w gimnazjum :P). Teraz tez oczywiscie zauwazylam ze jaki nie kupie to jest za maly. naczytalam sie troche o tym w necie, i chce w koncu kupic sobie porządny stanik, idealnie dobrany. Moglaby mi ktoras ktora sie zna na tym powiedziec, jaki rozmiar powinien byc na mnie dobry? pod biustem mam 88 cm, w biuscie 99. Prosze o pomoc :)

Gość niedoinformowanaa
??

Gość taka sobieeee
wiesz są kalkulatory:classic_cool:świetny wynalazek w necie. ja osobiście noszę 80 f tez duze .normalnie miałam taki sam problem zawsze za mały stanik lipa :( az znalazłam sklep z duzymi stanikami zgroza bo ceny zbijają z nóg od 150 za staniczek .no ale cóż myślę kupic trzeba prawda i kupiłam teraz zaopatruje sie w secondhandzie ( na ciuchach ostatnio znalazłam nowiutki mark&spencer mój rozmiar kupiłam i zapłaciłam ... 0,60 gr. :classic_cool:

Gość niedoinformowanaa
dzieki :) wyszlo mi ze niby 85B ;p

Gość matolek
ja to wogole nie wiem jak to sie liczy pomoze ktos

Gość matolek
???prosze

A skąd, żadne 85B, chyba najwyżej u Ewy Michalak (j edyna marka z obwodami ścisłymi). 80Dpolskie/36D angielskie, a jak pod biustem nie zmierzyłaś poprawnie (poprawnie to jest bardzo ciasno i na wYdechu) albo jak w obwodzie 80 będzie za luźno to 75F polskie/34E angielskie. Zajrzyj do linków z mojej sygnaturki i poczytaj o dopasowywaniu staników :)