Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iaahhh88

Chcę wyjechać do pracy za granicą, ale mam problem z mówieniem po angielsku

Polecane posty

Gość Iaahhh88

Niby mam duży zasób słownictwa, gramatycznie sobie radzę, rozumiem teksty i to, co ktoś do mnie mówi, ale jak sama mam coś powiedzieć, to jest tragedia, bo cały czas się zacinam. Boję się, że z tego powodu odrzucą mnie na rozmowie kwalifikacyjnej. Jak sądzicie, powinnam jednak próbować szukać pracy na lato?

Gość Iaahhh88
Bardzo proszę o odpowiedź. Ten wyjazd to dla mnie ogromna szansa, nie chcę już niczego odkładać.

Gość xxxxxoooooxxxxoooo
powinnas jechac.

Gość Iaahhh88
A w tych wszystkich agencjach sprawdzają jakoś znajomość języka? Cały czas trenuję mówienie, może do wakacji coś z tego będzie, ale gdyby teraz była rozmowa, mogłabym sobie nie poradzić.

Witaj, coś tam sprawdzają w tych agencjach, ale oni są psychiczni tu. Ja miałam się obrazić i iść gdzie indziej. To CHORE UMYSŁOWO, żeby robili w biurach w Polsce testy jakieś. Oni mają powiedzieć wiele rzeczy, ale testy językowe to mają sens jedynie jeśli są w języku kraju, gdzie pracujesz. Czyli Wielkiej Brytani. A wtedy po co Ci ten test? Życie Cię powinno przetestować? Poza tym oni mają takie testy do pracy - a to też nie ma sensu bo jeszcze w żadnej pracy nie rozmawiałam o PRACY. Bo o czym? I tak nie wiesz co robić i słuchasz co Ci mówią. A mówią pokazując więc po co ci ten język. Razem - jeden bezsens. Ktoś chce się dowartościować. Jak pracujesz też nie powinieneś rozmawiać bo wypadek, na przerwie jak się je to się nie rozmawia i o co to komu chodzi? Nie wiem. Ktoś się nudzi albo wyżywa i tyle. ps. Acha - właściwie z biura się nie jeździ bo to w złym tonie jest.

Dla mnie te biura wysyłają sobie pracowników do biura i rozmowa jest jakby BIURO DO BIURA przyjechało. No to wybaczcie ... tam po pierwsze powinien być jakiś konkurs POPRAWNEJ POLSZCZYZNY jak dla mnie. Co tydzień. Mały radiowęzeł, w którym każdy pracownik powinien PO POLSKU coś powiedzieć wiecie innego niż ku i chu przez 5 minut. A ci którzy tak sie wyrażają to pierwsi. Albo jakieś spotkania co tydzień - kto nie przyjdzie ten płaci karę. BO MOŻNA OGŁUCHNĄĆ, ale 3 języki obce wiecie. No to to jest język a teraz reszta - wóda, pety, lodówa i tak dalej... dajcie mi spokój. Jak macie pracę w Polsce to W OGÓLE SIĘ TY NIE INTERESUJCIE. Bo to koniec u psychiatry jest. Ile można żyć wysłuchując ciągle ku...chu...ciu.... I TO JEST ZADANIE dla biur w Polsce - zrobić im wszystkim tam TAKIM testy językowe wiecie - to raz, a normalnym , które je zaliczą pozytywne powiedzieć , ze se mają wziąć OBOWIĄZKOWO WALKAMENA CZY RADIO ZE SŁUCHAWKAMI JAK NIE CHCĄ OSZALEĆ !!! I tyle :( Miłej pracy. PO CO? ŻEBY SIĘ UCZYĆ JĘZYKA W WOLNYM CZASIE!!!

Jedynie jak ktoś jest ok. 19-23 to jeszcze z nim w tej pracy O CZYMŚ pogadają, a tak to same pierdy na wyzysk. I wtedy jak ktoś wyjeżdża to OD RAZU język kraju do którego wyjeżdża a po kontrakcie 3 letnim jak ktoś tam pracy stałej nie dostanie to zrobił wszystko co mógł źle i koniec jak dla mnie. I też znam taką osobę no ale przemów komuś do rozumu. To i tak bez sensu. Jedynie człowieka szkoda, no ale kto tam jest normalny? NIkt. Sama recydywa a ty się testem językowym przejmujesz. To i tak trzeba na miejscu na kursy chodzić że Ci zależy na pracy w danym kraju, w mieście najlepiej. To co w Polsce tam NIC NIE WARTE jest. No chyba, że dyplom lekarski JAK COŚ UMIESZ. A UMIESZ? I tyle. Reszta nic nie warta jak dla mnie. No tam jakieś wartości - ale tam też jak z Polski pełno morderców. Uważaj, żeby Cię ktoś nie zadźgał z naszych i tak tam jest test językowy potrzebny. A najlepiej pojedź tam swoim autem jak nie będziesz w mieście bo Ci nogi na sklepy odlecą jeśli w ogóle pieniądze dostaniesz. :(