Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OtotakaJa2102

Jeżeli ktoś teraz nie spożywa śniadania przy komputerze, proszę wejść.

Polecane posty

Gość OtotakaJa2102

Witam. Otóż za tydzień rozpoczynam pracę w jednym z supermarketów przy wypakowywaniu towarów, związku z czym muszę zrobić badania kału. Pochodzę z okolic Poznania do którego muszę dowieźć te próbki a że mi to nie po drodze babka zgodziła się na to bym nie przywiozła ich codziennie, tylko mam je trzymać w lodówce. Tak też zrobiłam, zamknęłam sterylnie, owinęła w dwie siateczki i włożyłam na spód lodówki. Moja matka jak to zobaczyła to się na mnie zaczęła wydzierać, że co ja tu włożyłam, że świnia jestem i że mam to natychmiast zabierać. Nie trafiały do niej żadne argumenty, że tak powiedziała mi babka z laboratorium i że jest to tak szczelnie zamknięte, że przecież nie będzie nic czuć. Stąd moje pytanie. Muszę to jakoś przechować do jutra a nie mam gdzie. ;/ Czy wystarczy jak wystawie to na dwór?. Przepraszam za głupie pytanie ale nie wiem co zrobić. ;/

Gość yyyyyyyyy
Cześć kotku Jesteś seksowna ?

Gość jak jest u ciebie
zimno to wystaw na parapet

hm a nie mozesz zrobic kopsa tuż przed tym jak masz to zawieść?

Gość OtotakaJa2102
Husky, widzę, że jesteś na tyle nierozgarnięty, że nie wiesz, że potrzebne są trzy próbki. Także chyba dałam Ci odpowiedź na Twoje pytanie.

Nie trzeba trzymać w lodówce. Może być jakaś komórka lub schowek. Ważne, żeby bylo chlodno. Jak chcesz możesz trzymać na parapecie, ale w cieniu. Słońce nie jest wskazane.

Gość hahahehehehhihih
wystaw na pełne słońce :D

Gość OtotakaJa2102
Dzięki dziewczyny. Właśnie tak zrobiłam. W łazience na parapecie mam fajne miejsce- ciemno i nie na widoku.

no wybacz, nie znam się na badaniach stolca, to powód żeby od razu mnie obrzucać epitetami? wybacz, ze weszlam i starałam ci się w ogóle pomóc :o

Gość OtotakaJa2102
hahahehehehhihih -> Zrób tak ze swoim, tylko uważaj, żeby ci pojemniczka nie wysadziło, rzecz jasna od smrodu bo po Twoich tekstach wnioskuje, że nie złe śmierdziele walisz.

swoją drogą to ja i tak bym zrobiła te kupe bezposrednio przed tym jak mam ją zawieść.no i nie wiem w czym problem. no chyba, że masz zatwardzenie :D

Gość kofeteh
przecież do badania kału bierze sie wymaz tam jest łopatka, którą trzeba zanurzyć w kupie, wyjąć i zakręcić w pojemniku a ty tam do pojemnika gowna nawaliłaś ?

Gość w lodówce jest ok 5 stopni
więc znajdź takie miejsce, gdzie jest podobna temperatura. Nie wiem ile jest teraz na dworze, ale jeśli się ociepli, to może masz w domu takie chłodne miejsce (np. piwnica). Można też pomyśleć o różnych zmyślnych fortelach, np. włożenie kału w folii aluminiowej do opakowania po mleku sojowym.

Gość ygtfredsw
smacznego