Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mania3231

dziecko niepełnosprawne w uk.

Polecane posty

Witam, mam pytanko ,moja córcia ma dwa latka i wadę wrodzoną otóż po urodzeniu miała dodatkowy kciuk w lewej rączce po usunięciu dodatkowego kciuka paluszek który został jest nadal niesprawny ,nie zgina go i jest wykrzywiony w przeciwna stronę niż powinien być , prawdopodobnie nigdy nie będzie sprawny . Za miesiąc wyjeżdżamy do uk. mąż przebywa tam już od lutego chciałam się dowiedzieć czy mogę w uk. starać się o niepełnosprawność dla niej ? w Polsce przyznali nam na dwa lata ,co powinnam zrobić i o jakie wnioski postarać czytałam ze trzeba przebywać z dzieckiem 26 tygodni w uk. Mam jeszcze jedno pytanko chodzi o to ze mam czwórkę dzieci najstarsza w grudniu będzie mieć 16 lat nie mam pojęcia jak wygląda tam sprawa z szkołą dla dzieci w tym wieku dodam że nie zna języka angielskiego , bardzo byłabym wdzięczna za każdą wiadomość

Gość pije kawe sama
To dzieci nie skoncza edukacji w szkole w PL?

Witam mam zamiar wyjechać na koniec maja więc córka skończy gimnazjum a syn piątą klasę a dalsza nauka w uk.

ja mam czwórkę i też wyjechaliśmy daliśmy radę uda się byle razem!!! powodzenia życzę

Gość pije kawe sama
:)Do jakiego miasta ruszacie Londyn/? Jak chcesz cos wiecej sie dowiedziec to moje gg 328261:)

Gość mama87
witam, jest jakas mama z londynu?chetnie porozmawiam. jestem mama niepelnosprawnego dziecka , moj synek ma latka mieszkam w londynie 8 lat jak ktos chce pogadac to zapraszam

Gość gość
witam,planuje sie przeniesc do UK z Irlandii ,mam 2 niepelnosprawnych dzieci,chcialam sie dowiedziec czy odrazu gdy sie przeniose,zaczne prace,to beda mi sie nalezaly te same swiadczenia,lub podobne (zblizone nazwy)ktore otrzymuje w Irlandii,jak carer allowance itp,czy musze spelniac warunki ,,habitual residence,, czyl inp 2 lata mieszkac lub pracowac w UK,czy respektuja rezydenture w Irl i nie robia problemow.dziekuje za jakiekolwiek podpowiedzi,dzwonilam juz do citizen information ale ze wzgledu na to ze dzwonilam z Irl to mnie zbywali,mowili ze trzeba przyjsc osobiscie,z samego rana bo maja busy