Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce mówić

Jak się przełamać żeby zacząć mówić po angielsku?

Polecane posty

Gość Leszek z Grednicy
po angielsku gadaj na SKYPE!!!! zaczepiaj ludzi na skype, nawet amerykanów, nikt się nie obrazi że dukasz, najwyżej się rozłączy to pogadasz z kimś innym, a przecież Cię nie widać więc nie ma się co wstydzić tylko ćwiczyć ćwiczyć i ćwiczyć! jest nawet strona gdzie można znaleźć loginy skype ludzi którzy chętnie poćwiczą z Tobą angielski, też się tam dopisz :)

Gość bylanauczycielka
Ja uważam , ze lepiej i BEZPIECZNIEJ postawić na szkołę językową. Pani jest tam wykwalifikowana. Karteczkę z błedami sprawdzi. A z kim rozmawiasz na SKYPIE? Może się podawać za króla Artura i co z tego? A nim jest? Poza tym gdy jeszcze byłam uczennicą jedna pani mówiła, że mówić można sie uczyć przez odgrywanie teatrzyków. Może powinni sobie w tej szkole językowej jakiś teatrzyk odegrać? Kto wie? W szkole to tam nie mówię nic bo to ma inny podręcznik (może napisz jaki też). Ale w szkole językowej można robić z książką byle co. Może mogą napisać teatrzyk jakiś albo mają takie? Nie wiem.

Gość bylanauczycielka
Chcecie to wam tutaj rzucę niemiecką maturę na poziomie podstawowym z anglika. Zupełnie inna jest. Taka - tam trochę pomyśleć a nie tylko kasa, kasa, kasa... książeczki tam czytają na lekcjach - kiedyś pisałam z jedną uczennicą dawno temu. To jest dobre - lekturka na angielskim. Chyba ze 2-3 ksiązeczki mają. Na maturze też mają tekst i muszą go zanalizować. I TO JEST MATURA a nie tam jakieś testy. Jak chcecie to wam przykład rzucę, a jak nie to nie. To sie wypchajcie. Testy z gimnazjum sobie rozwiązujcie wasze.

Gość do bylanauczycielka
OWIECZKO czemu zmienilas nicka??? :)

Gość gość
trzeba opanowac stres