Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona23ona

pieniadze z opieki, czy dla mnie?

Polecane posty

Gość ona23ona

nigdy nie bylam w takiej sytuacji, aby pobierac pieniadze z podobnych zrodel, a wiec pytanie moje czy mi talkie cos przysluguje...moze ktos sie orientuje, prosze o pomoc, z tego wzgledu ze jakis czas temu stracilam prace, korzystalam z zasilku dla bezrobotnych ktory mi przyslugiwal, u mnie to 6 mies, szukam pracy rowniez przez urzad pracy, co chyba jest nie mozliwe ale jednak...mieszkam z rodzicami ktorzy zarabiaja nie malo, ale sytuacja jest taka ze nie dają mi grosza, nie chca mnie utrzymywac, problem jest nawet z tym zebym mogla jesc u nich, myc sie...bo w koncu to wszystko kosztuje, niestety oni z takiego zalozenia wychodza ze nie maja obowiazku takiego, z tego co wiem opieka spoleczna daje fundusze na takie rzeczy jak zywnosc, czy tez odziez, jakies tam podstawowe rzeczy dp higieny...ale obawiam sie ze mi to nie przysluguje, bo rodzice zarabiaja nie malo, wiec nie spelniam kryteriow, ale co w przypadku ze oni mnie nie utrzymuja? nie mam na podstawowe rzeczy, z zywieniem tez problem, z myciem sie itd zostalam bez dochodow zadnych, a rodzice jeszcze chca abym dokladala sie do czynszu, a ja niemam z czego...

Gość fghjk
możesz ich pozwać o alimenty

Gość studentka ps
Możesz dostać zasiłek ale pod warunkiem że nie prowadzisz wspólnego gospodarstwa domowego z rodzicami i twój miesięczny dochód nie przekracza 477 zł jeśli sama gospodarujesz oczywiście. Jeżeli wspólnie gospodarujecię to nie może przekraczać 351 zł na osobę. Jednak z tego co piszesz to nie masz żadnych dochodów więc myślę że masz szansę na pomoc, jednak musisz pamiętać że będę ci kazać zarejestrować się w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna bez prawa do zasiłku, ale nie poszukująca pracy. Najlepiej proponuje iść do ośrodka pomocy społecznej i porozmawiać z pracownikiem socjalnym:)

Gość dziekuje za odp
w urzedzie pracy jestem zarejestrowana jako bezrobotna, jak juz pisalam bylam na zasilku dla bezrobotnych ktory sie skonczyl, rodzice mnie nei CHCA utrzymywac, szukam pracy, narazie jestem bez sroodkow doz ycia, a u rodzicow tylko zameldowana...tylko oza, zakaz jedzienia bo nich, zakaz mycia, uzywanaia ich rzeczy...niemozliwe ale prawdziwe! d;latego ciekawa jestem czy moge liczyc na jakas pomoc finansowa z pomocy spolecznej