Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffghddddddddd

oszukana na allegro

Polecane posty

Gość ffghddddddddd

witam, mam problem a mianowicie kupilam na allegro spodnie w cenie 16 zl. niestety nie dotarly. czy moge zlgosic te sprawe na policje? cos to da?

Gość ffghddddddddd
uuuuuuup

Gość upppppp222
nic nie da, bo nim coś się wykluje to stracisz czasu, zdrowia i pieniędzy, no niby oni mogą coś tam robic ale to głupie 16zł a nie sprzęgt za 4 tyś, nie myśl ze to tak darmo wyjaśnią

Najpierw skontaktuj się ze sprzedającym, zapytaj czy wysłał zakupiony towar. Dopiero jak będziesz wiedziała, że sprzedający faktycznie oszukał, bo nie odpowiada na maile, telefony, zgłoś sprawę najpierw do allegro a potem możesz iść z tym na policję.

Gość hooolahola
zgłoś sprawę do allegro. powinni się tym zając.

Gość upppppp222
no zgłaszać moze, tylko ze czy warto zdrowie tracić za głupie 16zł+kilka zł koszty przesyłki??? chyba nie

''nie myśl ze to tak darmo wyjaśnią'' Straci czas, może trochę i nerwy, a dlaczego piszesz, że i pieniądze? Policja jest darmowa.

Gość upppppp222
no policja jest darmowa, ale znajomy mi opowiadał ze żeby wyjaśnić taką sprawę to musiał kasy dołożyć i ze jak coś jest mało warte to spokój lepiej sobie dać

Gość ffghddddddddd
a nie wysmieja mnie na policji?

Czy ten ktoś w ostatnim czasie - mam na myśli ostatnie kilka dni - dostał jakieś negatywy? Jeśli tak, to znaczy że może to być ktoś kto celowo naciąga ludzi. Ja jednak próbowałabym nawiązać kontakt ze sprzedającym, bo może z powodu jakiś życiowych problemów nie mógł wysyłać towaru: wypadek, nagły wyjazd, choroba itp. W danych kontaktowych na pewno jest telefon, dzwoniłaś?

Gość upppppp222
hehe, tego nie wiemy :) w końcu bez względu na wartość rzeczy doszło do przestępstwa

Gość ffghddddddddd
napisal mi ze wyslal ale jeszcze nie doszlo

Na policję chyba nie warto, za mała kwota żeby to byla jakaś szkodliwosc społeczna... ale zawiadom allegro, i zablokują mu konto. A przedtem upewnij sie, ze robi to złośliwie, np. spróbuj zadzwonic, czasem są tez przypadki losowe że ktoś trafi do szpitala, itp

jeśli pisał że wysłał, to poproś o numer nadania, można przez internet na stronie poczty polskiej sprawdzic stan przesyłki, czy w ogóle byla wyslana, itp.

''napisal mi ze wyslal ale jeszcze nie doszlo'' Skoro napisał, że wysłał to może być opóźnienie na poczcie. Poczekaj cierpliwie, albo zapytaj o numer nadania paczki czy listu poleconego i wówczas będziesz mogła iść na pocztę zapytać o daną przesyłkę.

Gość ffghddddddddd
ale to bylo listem ekonomicznym wyslane

a jak dawno temu wpłacicłaś kasę? Mi sie kiedys np. zdarzyło, że aviza jakoś w skrzynce nie znalazłam, poszłam na pocztę bo przesyłka dawno powinna byc i tez tam nie mieli. POtem okazało sie, że dotarła na inną pocztę, bo ktoś przy sortowaniu sie pomylił.

Gość dsfsdff
nie osmieszaj sie na policji z 16 zlotymi. Mi kiedys skradziono rzecz za 1400 zeta i mieli to w dupie, rpzyjac przyjeli ale pare dni po zgloszeniu oficjalnie pismo z zamknieciem sprawy a gliny nawet nie byli przesluchac sasiadow NIC!!!!

Gość natalka1111
jak dawno to bylo wyslane?Ja raz czekalam na przesylke przez 2 tygodnie