Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maleja

problemy stancja

Polecane posty

Gość maleja

Witam! Mam pytanie do osób bardziej w temacie wynajmowania mieszkania. No więc tak: w umowie o stancje miałam napisane, ze moge zrezygnowac z miesiecznym wyprzedzeniem no i tak zrobiłam. Niestety właściciel każe mi jeszcze dopłacać bo mówi ze zgłosił wszystko do urzędu skarbowego i będzie musiał za mnie dopłacić. dla mnie to jest niepoważne bo przeciez rozliczamy się z urzędem za rok 201O, a teraz jest 2011!! Wiem że mam racje ale moze macie jakieś argumenty bo ten człowiek to furiat i juz się boje jego reakci....

Gość pistacja zielona
Uciekaj! Koleś od którego wynajmujesz mieszkanie prawdopodobnie wyczuwa od Ciebie kaskę - a to oznacza - drozszy czynsz, droższe opłaty itd... moj poprzedni od którego wynajmowałam mieszkanie wymyślił sobie ze mam zapłacić za ogrzewanie 1200 zł ! Jak sie okazało - w spóldzielni mu zle czytniki odczytali i myśłał że wyciągnie ode mnie kase. Nie ma prawa koleś rządać od ciebie dopłaty. To że zgłosił do urzędu - to nie ma nic do rzeczy.

Gość maleja
To jest człowiek do którego może tylko poważne argumenty dotrą. Juz słysze jak straszy mnie sądami itd....

Gość DDDAS
A JAK SIĘ UMAWIALIŚCIE??? ŻE ZGŁOSI??? SORY ALE TO ON NIE TY NIE DOTRZYMUJE WARUNKÓW UMOWY.PEWNIE NIE MA KASY NA ZWROT KAUCJI CZY COŚ I KOMBINUJE.

Gość maleja
kaucja juz zwrócona ale poprostu nie dostanie kasy za maj i czerwiec bo tego czasu była umowa no i pewnie nie moze tego wytrzymac. Naprawde starasz sie zeby było ok a i tak trafi sie taki ktos i tylko problemy stwarza!

Gość sewen
jak zgłosił umowę go US to jego problem ,ze musi zapłacić podatek - 8.5 % albo 18 % - ale on ma to zapłacić z pieniedzy , które już mu zapłaciłaś a nie żądać dopłaty - bo na jakiej podstawie ?

Gość DDDAS
POWIEDZ MU,ŻE TY TEŻ CHCIALAŚ BYĆ OKI. I TEŻ ZGŁOSIŁAŚ W URZĘDZIE...

Gość maleja
Chodzi moze że zgłosił ze bede do czerwca, a ja juz sie wyprowadzam i ze bedzie musiał zapłacic dodatkowo za 2 miesiące a mnie juz tam nie bedzie, a watpie zeby tak szybko znalazł inna osobe.

Gość sewen
ale przcież piszesz ,ze wypowiedziałąś umowe z miesięcznym wypowiedzeniem - rozumiem ,ze chodzi okwiecień ? to jak chcesz mieszkać w maju i czerwcu ?

Gość sewen
bzdura - to nie ma żadnego znaczenia - i to absolutnie nieprawda , ze zgłasza sie ,zę ktoś będizem ieszkał czy nie . US obchodzą tylko pieniądze ralnie zarobione - a nie obiecane

Gość maleja
Dokładnie mówi mi ze w umowie mam do czerwca a juz teraz sie wyprowadzam i on straci!!!! wiem ze to głupie. W sumie to mam haka na tego człowieka ale chciałam załatwic wszystko bez niepotrzebnych kłótni, ale widze ze sie nie da

Gość sewen
to po cholerę w takim razie było by w umowie o wypowiedzeniu umowy - nawet bez miesiaca czy dwóch ? gościu chce cie naciągnać jak nic . wiem ,zę US nie obchodzi długość umowy - bo sama zgłaszamłam umowę do podatku - ich obchodzą tylko dane podstawowe - że ty - jan kowalski - wynajmujesz komuś mieszkanie i z tego tytułu osiagasz zysk - taki - owaki i że wybierasz rtaki a nie inny sposór rozliczania - ryczałt albo zasady ogólne i koniec

Gość maleja
Wielkie dzięki, ja nie znam sie na tych sskarbowych sprawach ale nawet bez tego wiedziałam ze człowiek poprostu mysli ze frajera znalzał.

Gość sewen
szkoda mu zarobku z tych dwóch miesiecy - ale przez takie zachowanie reklamy dobrej sobie nie zrobi .