Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haydena

Odchudzanie a podjadanie słodyczy

Polecane posty

Gość haydena

Jestem na diecie, została ułożona przez dietetyka więc mam pewność, że odżywiam się prawidłowo. Nie potrafię jednak powstrzymać się od zjedzenia czegoś słodkiego między posiłkami. Możecie mi cos doradzić?

Gość BfBfBfnbnbb
Moze podjadaj marchewke albo cos podobnego. Tez tak mialam. Na poczatku przez pierwsze dni musisz miec silna wole a pozniej ci przejdzie. Powodzenia

Gość haydena
no a podobno mam silna wolę ... haha

Gość marysia447.98
No raczej jest ta twoja silna wola niewidoczna

Gość marysia447.98
włącz w dietę błonnik, powinien pomóc

Gość haydena
W jakich produktach znajdę błonnik?

Gość martyna666666
są takie specjalne preparaty z zawartościa błonnika, musisz zapytać w aptece

Gość radka999
albo zapytaj dietetyka

Gość roladinia
też podjadam cuksy między , i jakoś żyję i nie przybieram

Gość bardzo dobra kasa
wszyscy zawsze polecaja cHROM, zeby nie jesc slodkiego - mi oczywsice nie pomogl - wg mnie przereklamowany. Kolezanka natomiast polecila mi uwaga !!! MAGNEZ :D Lykam codziennie 2 tabletki. I po 2 tygodniach zauwazylam u siebie awersje do czekolady i innych slodkosci. Nie mam kompletnie ochoty na slodkie i musze sie teraz zmuszac jak ktos mnie czestuje. czekolada stala mi sie obojetna :)

Nawet jak chrom nie pomógł to lepiej łykać od czasu do czasu:classic_cool:.Tu jest dość tani: http://www.chemik.aip.pl/ w dziale pierwiastki-wystarczy kupić 100 gramów za okolo 20 zł i wystarczy do koncza zycia:classic_cool:.Nie tak jak odżywki z apteki:P.Al;e generalnie radze też inne kupić:p.Tam tez w tym samuym dziale jest magnez:classic_cool:.Niestety ale jeo trzeba już więcej-półkilogramowa paczka starcza na niecałe 3 lata:o.Ale na pocieszenie napisze że podawałem dawkę 100% zapotrzebowania dziennego więc można łykać 60% i powinno bez problemu starczyć i wtedy starczy na ponad połowę czasu dłużej:classic_cool:.I tak jest taniej niż w aptece:D.

Gość a ja polecam czekoladę
oczywiście gorzką lepiej jeść codziennie kilka kostek czekolady niż po kilku dni diety rzucić się na tonę słodyczy ja codziennie jem trochę gorzkiej czekolady, zagryzam 2-3 suszonymi śliwkami oraz jem łyżkę suszonej żurawiny, samo zdrowie i dzięki tej przekąsce nie kusi mnie na inne słodkości gorzka czekolada ma dużo magnezu jest więc dobra dla tych kórzy się stresują i są nerwowi żurawina dba o drogi moczowe, zapobiega stanom zaplanym pęcherza, częstej przypadłości kobiet, poza tym żurawina zawiera dużo zdrowych przeciwutleniaczy śliwka podobnie ma dużo przeciwutleniaczy plus zapobiega zaparciom częstym przy dietach...i jedzeniu czekolady ;-) czy ktoś zna lepszy zestaw ?!

Gość monty
najlepiej wytrzymac minimum 3 dni bez slodyczy, cukru, gumy itp, itd ochota sama przejdzie potem wystarczy zjesc kanapke z dżemem i juz bedziesz miala dosc slodkiego i nikt tego za Ciebie nie zrobi wiec wysil sie troche, potem bedziesz z siebie dumna

Gość Gabi000007
Ja uważam, że przy odchudzaniu bardzo ważne jest spożywanie chromu, błonnika i fruktooligosacharydów - wspomają cały organizm w trudnych chwilach

Gość karolinkaaaweiom
a w jakich produktach takie składniki są ??

Gość magdaiaiiiii
Ja w trakcie odchudzania jadłam BłonniSlim-forte w nim znajdziesz te wszystkie składniki, moge ci z czystym suemieniem go poelcić, jest niezły i co najważniejsze - działa !!!!

Gość koniecznie trzeba
przyjmować magnez i witaminę b6, inaczej się nie schudnie i każdy dietetyk powinien o tym swoich pacjentów informować. błonnik jest w ciemnym pieczywie, kaszach, pełnoziarnistym makaronie, dzikim ryżu, owocach (głównie jabłkach) i warzywach (marchewka). świetne są otręby oraz nasiona lnu lub len mielony z dodatkiem orzechów. i polecam twaróg, nie zawiera błonnika, ale pęcznieje mocno w żołądku i na długo daje uczucie sytości.

Gość mam ten sam problem
niestety, że nie mogę się powstrzymać od słodyczy i podjadania. Chrom próbowałam ale u mnie nie działa, zresztą u wielu osób. Częśc ludzi tylko na niego reaguje, a nie ma co go zbyt długo brać, zwłaszcza gdy nie działa bo chrom taki w tabletkach nie działa w teorii rakotwórczo, ale niestety może w organiźmie utleniać się do tej rakotwórczej formy na VI stopniu utleniania. Ja myślę właśnie nad owocami suszonymi i ogólnie owocami. Piję też kakao, a na śniadanie płatki. Ze słodyczy myślę tylko o cisteczkach typu lu go.

Gość Lenka09876
A spróbuj z BłonniSlin-forte. Tam masz chrom, błonnik i FOS w jednym - może to ci pomoże :)

Gość ktomipowieeeee
To jest fajne zestawienie, wszystkie składniki które są pomocne w odchudzaniu. Jutro to kupię i spróbuję.. mam nadzieję, że cena mnie nie zwali z nóg ;)

Gość okokokwitajcie
To i kup i napisz czy jest dobry i czy wart uwagi !!!!!

Gość iCoJaMamZrobić
Witam w klubie obżartuchów, ja też mam takie napady i jem słodycze szczególnie w nocy, po prostu masakra jakaś i tłuszczyk mi rośnie :(

Gość heeeejooooo
To co ty dziewczyno jesz na kolacje, że taka głodna jesteś w nocy ????

Gość iCoJaMamZrobić
Normalną sytą kolację jem, ale jak w dzień nie dotykam słodyczy to w nocy sie organizm o nie dopomina, jestem uzależniona normalnie od nich... Czy ktoś jeszcze próbował BłonniSlim????? Jak on działa??? Napiszcie

Gość karolinaakarolinaaa
Ja własnie sie odchudzam i raz dziennie jem BłonniSlim. Powoduje on ,że nie mam takiej ochoty na słodkie, bo sam jest pyszny więc to słodkie mi zastępuje. Ogólnieto czuję się świetnie dzięki błonni i odchudzanie stało się proste teraz :) Jestem szczęsliwa, że go mam :)

Gość zarkaaaaaaaa
U mnie w pracy kilka koleżanek też Błonni je namiętnie. Ja tam się cieszę, że mam szybką przemianę materii i nadwaga mi nie grozi. Jem co chcę... możecie mi zazdrościć hahahha

Gość Aluutkaaaa
Nie ciesz się tak, jak zaczniesz obżerać się codziennie fast foodami chipsami i słodyczami to też przytyjesz!!!!!!!