Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haydena

Odchudzanie a podjadanie słodyczy

Polecane posty

Gość z tym BłonniSlim
Uważajcie bo zawiera chrom, a nadmierna nim suplementacja może prowadzić do nowotworów, więc nie powinno się go stale zażywać. Lepiej kupić jakieś inne preparaty z błonnikiem. Najlepsze sa takie w postaci zmielonych ziaren - można je dodawać np do jogurtu

Gość karolinaakarolinaaa
Oczywiście BłonniSlim trzeba jeść w umiarkowanych ilościach i tylko wtedy jak macie taką potrzebę, czyli jak odchudzacie się akurat, musicie mieć odpowiednio ułożoną dietę, błonni to tylko dodatek

Gość agatakaaaaaaaaaa
Błonni to sprawdzony produkt, przebadany i testowany, zresztą jego producentem jest znana i dobra firma. Ja kupowałam sobie Błonni i nie dość, że schudłam to jeszcze mogłam sobie jeść coś zamiast przekąsek i nie tyłam a na odwrót

Gość dlaczego widzę tutaj
wypowiedzi wskazujące na paskudną reklamę?

Gość alaalutkaona
A może to wypowiedzi miłosniczek odczudzania???

Gość inezzka
Oj, z daleka od chemii, a jak już podjadać to tylko jakiś nabiał, bo jest lekkostrawny i nie tuczy. Ja jak jestem głodna to podjadam twarożek Hochland ze szczypiorkiem, bo szczypior nawet w diecie dukana jest zalecany, jeden na śniadanie mi wystarcza, czasami nawet zostaje to na później zamykam, ale przynajmniej wiem, że od takiego podjadania kalorii mi nie przybywa.

Gość FLYgirl
To prawda, że jeśli podjadać to zdecydowanie warzywo, nabiał lub owoc. Taki dodatek między posiłkami nie zaszkodzi a nawet jest wskazany, bo podtrzymuje metabolizm na stałych obrotach - na tym samym poziomie, a to bardzo ważne dla prawidłowego odżywiania, a zwłaszcza w czasie stosowania diety odchudzającej. W ciagu dnia nie jest to łatwe - wiadomo, że łatwiej zjeść i kupić snickersa niż twarożek. Chociaż ten z wkrojonymi ważywami jest wygodny, bo ma zamykane opakowanie. Jednak zdecydowanie trudniejsze w zachowaniu zdrowej od przeszkód technicznych jest wypracowanie zdrowych nawyków. Ale gawarantuje można się tego nauczyć i po krótkim czasie twarożek może smakować bardzeiej niż czekoladowy batonik!

" 14:44 [zgłoś do usunięcia] inezzka Oj, z daleka od chemii, a jak już podjadać to tylko jakiś nabiał, bo jest lekkostrawny i nie tuczy. Ja jak jestem głodna to podjadam twarożek Hochland ze szczypiorkiem, bo szczypior nawet w diecie dukana jest zalecany, jeden na śniadanie mi wystarcza, czasami nawet zostaje to na później zamykam, ale przynajmniej wiem, że od takiego podjadania kalorii mi nie przybywa." Ale bzdury:P.Ja nie jem mięcha i schudnąć nie bardzo mogę:P.

" [zgłoś do usunięcia] FLYgirl To prawda, że jeśli podjadać to zdecydowanie warzywo, nabiał lub owoc. Taki dodatek między posiłkami nie zaszkodzi a nawet jest wskazany, bo podtrzymuje metabolizm na stałych obrotach - na tym samym poziomie, a to bardzo ważne dla prawidłowego odżywiania, a zwłaszcza w czasie stosowania diety odchudzającej. W ciagu dnia nie jest to łatwe - wiadomo, że łatwiej zjeść i kupić snickersa niż twarożek. Chociaż ten z wkrojonymi ważywami jest wygodny, bo ma zamykane opakowanie. Jednak zdecydowanie trudniejsze w zachowaniu zdrowej od przeszkód technicznych jest wypracowanie zdrowych nawyków. Ale gawarantuje można się tego nauczyć i po krótkim czasie twarożek może smakować bardzeiej niż czekoladowy batonik!" Najtrudniejsze to jest skombinowanie tanio zdrowego ,pewnego żarcia:P.

Sama mam z tym problem, bo lubię podjadać słodycze, zwłaszcza do kawy muszę mieć co nie co słodkiego :) Ale fakt, zdrowiej jest zjeść taki serek czy owoc niż batonik. A te twarożki Hochland miałam okazję spróbować i muszę przyznać, że są bardzo smaczne, dużo w nich warzyw a twaróg jest gruboziarnisty i dobrze przyprawiony. Idealnie nadają się na przekąskę.

No z tym podjadaniem zawsze jest problem podczas diety :/ ja jeszcze niedawno trafiłam na ten artykuł http://tnij.org/loqt o podjadaniu. Tej morwy białej też można by spróbować. Może któraś z Was miał z tym środkiem styczność już?

Zgadzam się, że skoro nie możesz się powstrzymać od podjadania to lepiej żebyś podjadał coś zdrowego. Ja np. często jak oglądam telewizję to jem marchewkę albo jabłko, poniewaz staram się unikać słodyczy.

Gość bbbbbbbm
Jak jesteś na diecie ułożonej przez dietetyka, to powinnaś ściśle stosować się do ustalonych zaleceń. Bowiem wówczas uzyskasz zadowalające rezultaty. Jak będziesz podjadać, to niestety cała praca i Twoja i dietetyka pójdzie na marne. Musisz się jakoś „opanować. Jest mnóstwo sposobów. Jak czujesz, ze chcesz coś podgryźć, to napij się wody mineralnej, albo niesłodzonej herbaty zielonej (doskonała przy odchudzaniu). Jak to nie pomoże, to sięgnij po jakiś owoc czy niskokaloryczne warzywo. O innych „sztuczkach, które pozwolą Ci nie podjadać dowiesz się ze strony http://tabletkinaodchudzanie.net.pl/2010/11/20/odchudzanie-jak-przezwyciezyc-pokusy/

Przesadzasz z tą całą pracą:P.Wystarczy że za każdego cukierka do 20 gramów będzie kara w postaci dodatkowej przejażdżki 20 kilometrowej rowerkiem:classic_cool:.

Gość inezzka
To, że nie jesz mięsa nie znaczy, że nie będziesz tyć. W diecie proteinowej mięso jest nawet wskazane, ale chude, właściwie tylko drób, no i nabiał to podstawa bo organizm spalając go zużywa tłuszcz, także taka dieta jest bardzo skuteczna. W dni kiedy można jeść warzywa to taki twarożek z grubo krojonym szczypiorkiem, ogórkiem czy papryką jak znalazł na śniadanie czy jakąś przekąskę między posiłkami. Białko sprawia, że długo nie czujemy głodu.

Gość ziomek poziomek
na www.mak24.pl mozna kupic slodycze, ktore sa przeznaczone dla osob z cukrzyca, zdarza mi sie podjacad je przy diecie oczyszczajacej- jestem maniakiem jesli chodzi o czekolade, a tam naprawde maja duzy wybor. przystepna cena wiec jesli ktos "grzeszy" na diecie to polecam!

" inezzka To, że nie jesz mięsa nie znaczy, że nie będziesz tyć. W diecie proteinowej mięso jest nawet wskazane, ale chude, właściwie tylko drób, no i nabiał to podstawa bo organizm spalając go zużywa tłuszcz, także taka dieta jest bardzo skuteczna. W dni kiedy można jeść warzywa to taki twarożek z grubo krojonym szczypiorkiem, ogórkiem czy papryką jak znalazł na śniadanie czy jakąś przekąskę między posiłkami. Białko sprawia, że długo nie czujemy głodu." O TYM PISAŁEM OD DAWNA:P.NAWET MNA MARCHEWKACH I WARZYWKACH TRUDNO SOLIDNIE SCHUDNAĆ:P.

Gość tanijja
nawet najepsza dieta bez dodatkowych ćwiczeń nie da żadnego efektu, mój sposób - nabiał w postaci różnych serków twarożków + ryby, najbardziej lubie łososia z twarożkiem :) (oczywiście w rozsądnych ilościach ), problem jedynie w tym, że każdy twaróg muszę robić sama - nie znalazłam takiego w którym byłyby prawdziwe warzywa

Zgodzę się w 100% prócz zdrowego jedzenia musimy pamiętać o ruchu który jest niezbędny do dla naszego dobrego samopoczucia i funkcjonowania, wydaje mi się że twarożek jest czymś co warto umieścić w takiej diecie :)

Gość spec od odchudzania ;)
jak już musicie podjadać słodkie to polecam upiec ciasteczka owsiane: szklana płatków owsianych pół szklanki mąki łyżeczka dobrego kakao pół łyżeczki soli dodatki: żurawina, suszone śliwki, orzechy laskowe, słonecznik - co kto lubi :) woda - tyle żeby masa się kleiła. wykładamy na blachę, pieczemy w temp 175 stopni przez ok 15 minut i włala, zdrowe ciacha gotowe ;)

A propo twarożku, chciałam zapytać czy będzie to wielkim grzechem jeśli będzie się jeść taki wiejski domowy twaróg? Wiem że jest tlustszy i w ogole ale za to zdrowy i bez żadnych konserwantów, jak myślicie?

Gość UWAGA NA BŁONNI SLIMM FORTE !!
UWAGA DZIEWCZYNY! Nie dajcie sie oszukać!!! To co widziecie w tym wątku, a dokładnie chodzi mi O TEKSTY POELCAJĄCE BŁONNI SLIMM FORTE to czysta reklama!!! Jedna osoba pisze pod róznymi nickami i namawia was na zakup preparatu Błonni Slim Forte, NIE POLECAM WAM TEGO PREPARATU JEST NIESKUTECZNY I DODATKOWO JESZCZE PRZYTYJECIE!!! ZRESZTĄ SKORO KTOS DECYDUJE SIĘ NA TEGO TYPU REKLAMĘ I ZATRUDNIA DO TEGO CELU KOGOŚ ZA GROSZE, TO MUSI BYC ZDESPEROWANY SŁABĄ ILOŚCIĄ SPRZEDANEGO ŚRODKA BŁONNI SLIMM FORTE, NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ, DZIWNE ŻE ADMIN JESZCZE TEGO WĄTKU STĄD NIE WYRZUCIŁ

Gość retgfsd
Mi na podjadanie, które było moją zmorą i chrzaniło mi wszelkie diety, pomogła Yerba Mate z mietą. Ma mocny smak, ale to dobrze, bo raz że z buzi super pachnie a daw i Yerba i mięta hamują łaknienie. Jak sie to saczy powoli przy kompie czy do nauki, to w ogole nie chce sie jesc ;) Mi pomoglo, polecam ! Tu fajny blog o Yerbie, poczytajcie co za cudownosci wyprawia to zioło :http://yerbomaniaczka.blog.pl/

Gość Paula123456789
No dobra, a ten Błonni to można wogóle z czymś mieszać ? Ktoś mieszał z jogurtem ?