Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etgvde

Co lepiej kupic laptop czy tablet???

Polecane posty

Gość etgvde

Zepsul mi sie laptop i juz nie oplaca mi sie go naprawiac. Zaastanawiam sie co teraz kupic.. czy znow laptopa czy tableta. Co byscie kupili?

Gość ewelkaaa88333
maly taptop 13 calowy. tablet fajny, ale jak juz sie ma latopa:)) wiadomo ze na latopie lepiej sie pisze, bo ma klawiature no i jak ktos lubi gry to tez sie lepiej sprawdza. tablet zas jest fajny do ogladania filmow, rzegladania netu. no i na teblecie nie wiem jak to jest z roznymi programami://

Gość Hazarrdzista.
Mi się marzy tablet no ale właśnie kwestia tych gier.

Gość h-alszka
Mam to i to, gdybym musiała wybierać zrezygnowałabym z laptopa.

netbooka coś pomiędzy tabletem a notebookiem, jeśli idzie o parametry i możliwości

Gość etgvde
ale podobno tablet mozna tylko uzywać w ciemnym pokoju, bo od światła się zawiesza :(

To zależy do czego będziesz tego potrzebować. Jak tylko korzystanie w domu, to laptop wystarczy. Jeśli dużo podróżujesz w biznesowych celach, to tablet może być lepszym wyjściem. Zajrzyj sobie na humanmedia.pl, tam mają spory wybór tabletów Archos, fajne urządzenia, bardzo funkcjonalne, proste w obsłudze, długo trzyma bateria, wifi i tak dalej.

to wszystko zależy od tego do czego wykorzystujesz dane urządzenie, jeśli dużo podróżujesz i będziesz je potrzebowała głównie do pracy to tablet jest dobrym rozwiązaniem ponieważ jest lekki, nie zajmuje dużo miejsca a torebce i szybko można połączyć się z internetem tutaj masz ciekawy tablet w dobrej cenie http://allegro.pl/tablet-android-vordon-wi-fi-2x-usb-nowy-gwarancja-i2180168387.html, a jeśli chcesz korzystać tylko w domu to może lepiej komputer, ale do pracy tablet bardzo dobrze się sprawdza

Gość Chujogrom
Stary temat

Gość lawina:)
czy ja wiem czy taki stary, ktoś nadal odpisuje, czyli w zasadzie nadal aktualny:) Sama w tym momencie zastanawiam się czy kupić sobie tablet, czy laptop i szczerze powiem, ze bardzo się waham. W zasadzie pewnie laptop byłby może bardziej użyteczny, bo potrzebuje takiego sprzetu do pisania, ale tablet jest malutki. Natknęłam się na takiego ultrabooka http://www.x-kom.pl/p/75836-notebook-laptop-14,1-samsung-530u4b-i5-2467m-6gb-1000-dvd-rw-7hp64.html?agent=88535 Fajny, prawda?

Gość gość
trudny wybór. Ja jednak bez laptopa bym się nie obeszła, ale do niego mam też talbet i pomału też się do niego tak przyzwyczaiłam, że nie potrafię bez niego wyobrazić sobie życia;) Mam takiego iboxa http://pccentre.pl/article/show/tablet-ibox-eos/id=18058 - jeździ ze mna na konferencje, w podróże i do klientów. Bardzo przydatna sprawa, lapek jest jednak mniej poręczny

Gość takapracamnie przytlacza
Dla mnie to dwa zupelnie rozne urzadzenia, gdybym musiala wybierac to wolalabym sie obejsc bez tabletu. Laptop jednak bardziej funkcjonalny. Tablet znowu bardziej poreczny, jednak nie ma takich mozliwosci jak komp.:)

Gość gość
Proszę o pomoc chciałem zamontować drążek lecz pojawił się problem. Wywierciłem 3 cm i jest opór wiertatrka nie idzie do przodu. Co może być tak twarde czy to żelbeton. Jak to przewiercić ? Czy mam ustawić na udar czy wiercenie ?

Gość Fruzia79
Moim zdaniem laptop. jest dużo bardziej funkcjonalny. Miałam i laptopa i tablet, skusiłam się bo to nowinka technologiczna ale po korzystaniu z jednego i drugiego zdecydowanie wole laptop. Tutaj widziałam fajne modele http://www.nextco.pl/ myślę że jak się zdecydujesz to coś kupisz na pewno.

Gość gość
lepszy laptop ja mam tablet i uwazam ze lepszy jest laptop

Gość gość
ciężko powiedzieć, bo jedno i drugie ma swoje plusy. Ja przez długi czas miałam tylko laptopa, ale ostatnio postanowiłam kupić tablet iboxa, i ten drugi doskonale mi się sprawdza jak jestem w rozjazdach, jest mniejszy niż laptop, więc nie ma za dużo bagażu.

Gość gość
Już jest! -  pierwszy w tym roku, najświeższy ranking tabletów i smartfonów Styczeń 2014 , zobacz na www.tabletradar.pl

Gość gość
ja uważam, że tablet jest bardziej funkcjonalny niż laptop. Przede wszystkim jest bardziej poręczny. Możesz go wszędzie mieć przy sobie. ma podobne funkcje, jest mniejszy i lżejszy. Na allinside.pl kupiłam sobie świetny i tani tablet, który z pewnością mogę polecić

Gość Ranadela
To zależy do czego takie sprzęty są komuś potrzebne. Jeżeli do gier, to kup laptop. A jeśli do przeglądania Internetu lub pracy to tablet i np. taka klawiatura do tabletu z nokaut.pl http://www.nokaut.pl/klawiatury-do-tabletow mogą służyć zupełnie jak komputer.

Gość ammi4
Jak już macie laptop i korzysta z niego dziecko to polecam kupić do niego bardzo ciekawa kostkę Dice+ wtedy możemy także grać w gry planszowe.

Gość gość
Polecam tablet, jest zdecydowanie bardziej poręczny, a ponadto można go kupić za zdecydowanie mniejszą kwotę niż laptopa. Ja kupiłam dla siebie, a niedawno dla dziecka tablet od Manty za świetną cenę i bardzo sobie chwalę - http://www.manta.com.pl/pl/15-tablety

Gość gość
Jak mu kupiłam miesiąc temu tableta to dalej jest nim zafascynowany. Nawet nie wyszło drogo bo kupowałam na electro.pl a tam niskie ceny mają. Ciągle gra w jakieś gierki i cieszy się jak dziecko gdy wygrywa ;)

Gość gość
Myślę, że laptop jest zdecydowanie lepszym wyborem. Tablet nie jest tak funkcjonalny, jeśli chodzi o na przykład pisanie i pracę z edytorami tekstu. Dużo wygodniej wykonuje mi się pracę na laptopie. Zdecydowałem się na zakup dobrego sprzętu poleasingowego u www.sklep.polbit.com. Dzięki temu mogłem liczyć na wysokie parametry przy stosunkowo niskiej cenie. Jestem zadowolony.

Gość gość
Laptopa ale głównie dlatego, że od kilku tygodni na laptopie oglądam telewizję na stronie telewizja-online net.

Gość gość
Żona mi kupiła parę dni temu tablet graficzny w prezencie i to jest model Xp Pen, dokładnie Deco 01. Jestem zadowolony muszę przyznać że trafiła w moje oczekiwania techniczne w stu procentach. Zamawiała go przez https://mirapolnext.pl/. Niezła cena dobrze opisane mają produkty także człowiek nie kupuje tutaj przysłowiowego kota w worku.