Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozalina

jak to zmienic???

Polecane posty

Gość rozalina

Pisze tu poniewaz nie mam do kogo sie zwrocic i z kim porozmawiac. Moim problemem jest to ze strasznie wszystkim sie przejmuje i podchodze bardzo emocjonalnie.Zawsze byłam wrazliwa ale ale nie tak jak teraz, sa to najczesciej błahostki np w zachowaniu mojego chlopaka kiedy cos sie zmieni dopatruje sie ze to z mojego powodu i juz sie martwie co sie dzieje, w pracy tak samo.Czuje ze w niczym sobie nie poradze wszystko mnie przerasta. Przez to ciagle zle sie czuje boli mnie głowa nie potrafie spojrzec w przyszlosc bez leku bo caly czas cos mnie trapi.Oczywiscie tak jest w srodku bo na zewnatrz udaje ze jestem silna i tak naprawde nikt nie wie co sie ze mna dzieje.Może ktos mi poradzi jak sie zmienic od czego zaczac. tylko prosze nie piszcie o wizycie u psychologa bo tak jak pisalam przez to ze na zewnatrz nic nie pokazuje nie czuje sie gotowa na takie rozmowy.

Gość psycholog tylko psycholog
To może w takim razie Ty nam napiszesz jak zamierzasz to zmienić skoro nie chcesz iść się leczyć????

Gość salianka
Mam do ciebie pytanie - bierzesz pigułki antykoncepcyjne? Bo często reakcją na nie jest zwiększona wrażłiwość/drażliwość. A jeżeli nie, to wygląda mi to na reakcję lękową przed dorosłym życiem.W dzisiejszym,stosunkowo trudnych czasach jest ona stosunkowo normalna - większość z nas boi się utraty pracy,zarobków itp. Nie pozwól jednak,by lęk przesłonił Ci racjonalne myślenie.I zamiast pisać na forum, spróbuj znaleźć kogoś do pogadania w realu (nie mam na myśli hipermarketu) - partner,rodzice, koleżanka.Szczere wygadanie się potrafi dla kobiety wiele zdziałać. Głowa do góry, dasz radę i będzie dobrze :)

Gość salianka
I przede wszystkim zacznij myśleć pozytywnie :) Brzmi jak banał,ale to naprawdę klucz do sukcesu. Jest w psychoogii termin "samospełniająca się przepowiednia".Pewnie słyszałaś.Polega na tym,że napędzani myślami pędzimy prosto w kierunku ich realizacji.Jeżeli więc boisz się,że coś w pracy schrzanisz,to prędzej czy później przez zdenerwowanie to zrobisz.I będziesz miała potwierdzenie,że jesteś do niczego.Znowu ci się obniży samoocena i tak w kółko. Normalnie perpetum mobile :) Myśl pozytywnie.Jak nie dajesz rady, spróbuj jakieś mieszanki ziołowe (w skepach ziołowych lub aptekach).To nie leki czy antydepresanty.Ale może pomogą ci się uspokoić i zebrać w sobie. Powodzenia :D