Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie____

Pytanie do maturzystów

Polecane posty

Gość pytanie____

Witam. Mam takie pytanie czy jak się nie zda matury ustnej z polskiego teraz w maju i potem w czerwcu znów się nie zda to za rok podchodzi się z tym samym tematem czy trzeba wybrać taki jaki obowiązuje w danym roku i dla danej szkoły? proszę o odpowiedź

mi się wydaje, że jak nie zndasz to za rok wybierasz sobie taki temat jaki chceszmozesz miec inny, no i oczywiscie musi to byc temat z listy tematow maturalny, nie to ze sobie wymyslisz;p

Gość ZACZAROWANA DYNIA765
Poprawka jest w sierpniu jak juz, po drugie mozesz poprawic tylko jeden egzamin jak nie zdasz i wiecej to do zobaczenia w maju za rok jak za rok bedzie twoj temat to mozesz starowac z tym samym a jak nie to musisz inny wybrac

Gość pytanie____
ale za rok nie można mieć takiego samego tematu jak rok wcześniej na maturze? tylko taki jaki obowiązuje na dany rok? bo mam taki problem. nauczycielka dała mi prezentacje jakiegoś ucznia który zdaje w tym roku maturę(jest to temat funkcje motywu smierci w sredniowieczu a ja mam temat motyw smierci w sredniowieczu i baroku) nauczycielka powiedziała że mogę sobie z tego skorzystać więc co mi się przydalo to to po prostu przepisałam. tylko nie wiem czy to nie jest prezentacja ucznia z mojej szkoły... jeśli tak to polegne bo dużo wziełam z tamtej pracy. na stronie mojej szkoły nie ma tego tematu o samym sredniowieczu. i nie wiem czy to nie jest prezentacja ucznia z mojej szkoly ktory w tamtym roku zdawal mature i teraz podchodzi z tym samym tematem. wiec prosze powedzcie mi jak to z tym jest. czy za rok podchodzi sie z tym samym tematem czy trzeba wybrac taki jaki obowiazuje w danym roku?

jesli w przyszłym roku twoj temat pojawi sie ponownie to mozesz miec ta sama prezentacje co teraz. temat który podajesz a temat twoj sie roznia tzn ten co ci dala nauczycielka, radze dopracowac szczegoly z konkretnych kultura jakie tam masz w temacie a czemu od razu zakładasz ze nie zdasz???

wywal barok i nie przepisuj bron boze kropka w kropke!!!

Gość pytanie____
dziękuje ZACZAROWANA DYNIA765 :) nie zakladam ze nie zdam:) po prostu nie chcem sie wkopac z ta maja prezentacja:) ale teraz juz wiem ze moge byc spokojna bo to nie jest praca nikogo z mojej szkoly:)