Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amarelkaa

jakie zabawki edukacyjne dla 6-miesiecznego dziecka?

Polecane posty

Gość gość
Wiesz co, ja początkowo byłam sceptyczny żeby synowi robota kupować, ale mąż mnie namówiła. Model Edison, tak to się nazywa, na stronie www.robotedison.pl jest cała specyfikacja. Myślę, że lepsza opcja niż kupowanie jakiś tabletów, czy innych zabawek z których edukacyjnie tak naprawdę pożytek jest mały. A robot faktycznie rozwija, jest dobrym wstępem do późniejszej nauki jeśliby syn faktycznie chciał pójść w kierunku informatyki .

Gość gość
Teraz jest taki trend w edukacji żeby z niektórymi tematami ruszać już od najwcześniejszych lat i tak jest właśnie z robotyką i programowaniem. Dlatego też zdecydowaliśmy się do naszej szkoły kupić roboty Edison. Jak na razie myślę, że inwestycja się opłaca. Dzieci są bardzo zainteresowane nauką w taki sposób i też efekty są dużo lepsze. Co innego empiryczna nauka, a co innego sucha teoria, którą potem trudno w praktyce wykorzystać. Roboty kupowaliśmy na stronie www.robotedison.pl

Dla takiego maluszka ciężko wybrać coś odpowiedniego, ale na pewno dobrze byłoby rozejrzeć się przede wszystkim po sklepach z zabawkami. Wybór zabawek edukacyjnych jest całkiem spory: http://podpowiadamy.pl/interaktywne-i-edukacyjne-zabawki-co-ciekawego-oferuja-sklepy-z-zabawkami/ i dla maluszków też się coś znajdzie odpowiedniego.