Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vesteros

cesarka za pieniądze

Polecane posty

Gość Martva
O k**wa to gdzie te kobiety rodzily ze takie problemy po sn????? Za pewne w państwowych szpitalach, gdzie nie dają już nawet znieczuleń i mają w pompie jakie ciało i psychikę będzie miała rodząca po wszystkim. Dlatego jestem za aborcją i cesarką, ale tylko w Polsce i gorszych krajach.

Gość pajakowa
a co do sexu ..to nie widze zwiazku miedzy cc a sexem ? Po sn krocze sie goi czasem miesiącami , a co ma blizna na brzuchu do sexu? Macica sie tak samo oczyszcza jak po cc, wiec sex jest zdecydowanie szybciej bo krocze goic sie nie musi:p

Gość Martva
I przynajmniej po cc nie ma traumy i uprzedzeń do sexu...

Gość to baaaardzo dobrze
tak rodzilam zagranica. a ograniczenia o ktorych pisalam ze mialam po cc zostaly mi zalecone przez lekarza. wlacznie z zakazem prowadznia przez min 6 tyg. Tam sie kobieta po porodzie interesuja a nie jak w PL zaplac 3 tys czy 5 tys zl i spadaj potem sobie radz sama. ( i np targaj wozek na 3 pietro ) pajakowa majac na mysli seks myslalam sex a nie rozlozenie nog przed mezem/partnerem. seks to mimo wszystko wysilek i to spory chyba ze ktos sie polozy krzyzem albo wypnie i mysli ze jest po sprawie ;P wtedy tak wspolzyj sobie nawet i 2 tyg po cc.

Gość ja za ccc jestem 31
prywatnie ok 13 tys klinika damina. pod stołem zalezy od miejsca. mam namiary pod wawa za 1500zł. podziele sie jak ktoras chce....

Gość porod sn chyba nie jest az tak
ja w klinice damiana placilam ponad 9 tysiecy. Teraz podrozalo, ze az tyle placisz?

to baaardzo dobrze - hm... rozumiem jakbyś chwaliła sn, bo go przeżyłaś, ale Ty piszesz, że miałaś CC. Więc gówno wiesz co to ból porodowy, to o czym Ty piszesz? Ja przy indukcji doszłam do skurczy co 30 sekund i też uważam, że to pikus w porównaniu do samego porodu. Bogu niech będą dzięki, że jest CC. Po CC pierwszy tydzień jak jeszcze miałam szwy był paskudny, fakt. Ale po zdjęciu? Już nie ciągnęło jak się chodziło, tylko z wstawaniem z pozycji leżącej problem prze jakieś 3tyg. Samochód prowadziłam 1,5 tygodnia po CC... jakiś fanatyczny lekarz Ci się trafił, bo rekonwalescencja po CC to nie inwalidztwo. Sex? Dokładnie 6 tygodni po. Tu wolałam odczekać ten połóg, żeby mi się tam w środku wszystko ładnie zagoiło. Okres równo 3 miesiące po porodzie - bezbolesny. Nie ogarniam co żeś się tak uparła zachwalania porodu naturalnego, skoro go nie przeżyłaś...

Gość ja za ccc jestem 31
13 tys na dzien dzisiejszy, jest klinika iartos w warszawie 7tys..ale wiadomo mozna taniej w panstwowce załatwic, boze kazda kobieta powiinna miec prawo wyboru i juz. ja znam siebie i wiem ze bym nie dała rady nauralnie, bo mam 0 prog bolu.. a mzliwosci trzeba korzystac.. dla mnie prod sn to jakas pomyłka pana boga i tyle.

Gość pajakowa
to baaaardzo dobrze ...nikt mi nie kazal targac wózka... cc to nie jest unieruchomienie ciała na długie tygodnie;p , ja po zejściu znieczulenia nóg zajmowalam się dzieckiem i nie bylo żadnego problemu a niektóre panny po sn chodziły jak rozkraczone jak kaczki i kwiaczały ze siedziec nie moga , załatwic sie normalnie i zajmowac dzieckiem....A co do sexu to nie rozumiem? po cc nie ma naderwanego krocza czy innych sensacji tupu nietrzymanie moczu no i sex to nie jest lada wyczyn , ja fikałam w łozku jak zawsze po cc:p

Gość pajakowa
lapia ... gdzie miałas cesarke? ja miałam rozpuszczale szwy , nic mnie nie ciaglo

pajakowa - Białystok, klinika na Zamenhofa. Miałam normalnie zieloną żyłkę wędkarską ;] Ale po zdjęciu - luzik.

Gość ja za ccc jestem 31
o ja tez z Białego pochodze a ile na Zamenhofa cc??

Gość OOO Andzia !!!
Jesli dziecko okaze sie za duze, to zrobia cesarke?..... Mi mierzyli miednice-uznali, ze jest bardzo waska, do tego przypuszczali, ze dziecko ma ok. 3800 g... Ale i tak kazali sprobowac sn ! Meczylam sie 10 godz., moje dziecko jednak nie chcialo zejsc do kanalu rodnego. Rano lekarz, choc nastapil brak postepu porodu i znow mialam tylko skorcze przepowiadajace, chcial wznowic akcje porodowa...... Dopiero polozna widzac moj strach, zadzwonila do ordynatora i ten wyrazil zgode na CC. I bardzo sie z tego ciesze, moje dziecko wazylo prawie 4200 i mialo 60 cm-lekarz nie mogl wyjsc z podziwu i stwierdzil, ze w zyciu nie urodzilabym swojego malucha sn.... Moja kuzynka, podobnej, szczuplej budowy nie miala tyle szczescia i porod zakonczyl sie kleszczowo-jej maly sie zaklinowal-wazyl tez ponad 4 kg. Kuzynka porod wspomina jako horror, na szczescie malemu nic sie nie stalo... Moja przyjaciolka rodzila syna. Tylko niebezpiecznie dziecku spadlo tetno do 70 ! Polozna polozyla sie jej na brzuch, zeby jak najszybciej wydostac dziecko ! I maly urodzil sie z niedotlenieniem, a teraz ma aytyzm ! Dlatego bardzo sie ciesze, ze moje dziecko nie zeszlo do kanalu rodnego, mimo masazy szyjki macicy, mimo wywolywanych partych-bo nie wiem, jak by to sie skonczylo... I moj stan psychiczny nad ranem, gdy wrocily tylko skurcze przepowiadajace-bylam przestraszona i zalamana !

Gość zalamana .... ....
ja powiem tak 1 poród- cesarka bo były komplikacje 2 poród sn... Żałuję ze rodziłam sn! Sory ale mam 26lat i przed sobą jeszcze tyle seksu,ktory jest dopelnieniem zwiazku i NIESTETY JUŻ SIĘ NIE POTRAFIĘ NIM CIESZYĆ! DLA MNIE SEKS TO KOSZMAR BO JA NIC NIE CZUJE,MĄŻ TEŻ - CHOCIAZ NIE POWIEDZIAL MI TEGO PROSTO W TWARZ bo co mial powiedzieć? Ze szeroka jestes??? Widze ze nie dochodzi.... Juz 3tyg sie nie kochamy,bo nie chce,jest mi źle... Czuje ze się oddalamy.... nie zdziwię się jeśli zacznie mnie zdradzać... Dziecko mialo duzą główke i niestety nic w środku nie doszło do stanu z przed porodu,mięśnie osłabione,rozciągnięta pochwa,tampony to przeszłość bo mi jednym słowem wypadają!! Jest mi źle... Bo musimy tyle przejść ciąża,poród... a później coś nam się wali...

Gość zalamana .... ....
ja powiem tak 1 poród- cesarka bo były komplikacje 2 poród sn... Żałuję ze rodziłam sn! Sory ale mam 26lat i przed sobą jeszcze tyle seksu,ktory jest dopelnieniem zwiazku i NIESTETY JUŻ SIĘ NIE POTRAFIĘ NIM CIESZYĆ! DLA MNIE SEKS TO KOSZMAR BO JA NIC NIE CZUJE,MĄŻ TEŻ - CHOCIAZ NIE POWIEDZIAL MI TEGO PROSTO W TWARZ bo co mial powiedzieć? Ze szeroka jestes??? Widze ze nie dochodzi.... Juz 3tyg sie nie kochamy,bo nie chce,jest mi źle... Czuje ze się oddalamy.... nie zdziwię się jeśli zacznie mnie zdradzać... Dziecko mialo duzą główke i niestety nic w środku nie doszło do stanu z przed porodu,mięśnie osłabione,rozciągnięta pochwa,tampony to przeszłość bo mi jednym słowem wypadają!! Jest mi źle... Bo musimy tyle przejść ciąża,poród... a później coś nam się wali...

Gość nullkk
mało 2 tys za cc pywatnie.. tyle i wiecej w warszawie pod stołe zycza sobie, chyba urodze w białyma jest jeszce eskulap w bielsku białej to jest poł panstwowy poł prywatny płacisz tylko ok 600zł i tez ci zrobi a na zyczenie wejdz na strone.

Gość prozac345
witam, co mam zrobic, jesli w moim miescie nie ma prywatnych klinik gdzie mozna zrobic cc?? Czy mozna w szpitalu woj. zaplacic za cc?

Gość OOO Andzia !!!
Dziewczyna, ktora ze mna lezala na sali przyjechala z innego powiatu i wlasnie 2000zl zaplacila za cesarke...

Gość pajakowa
Lapia ja dałam 2,5 tys.Poznań , nie żałuje nawet w 1% wydanej kasy :-).

Gość pajakowa
prozac345 , ja cc miałam w państwym szpitalu, z lekarzem prowadzacym moją ciaże sie dogadałam i tyle. ;-)

Gość drzewko82
ja mam dwoje dzieci, pierwsze urodzilam sn a drugie mimo strasznych bóli przez kilkanaście godzin nie dalam rady wiec zroili mi cc... wiec jak cos to pytac co i jak bo mialam jedno i drugie hehe a co do placenia za cc - naprawde tyle kasy sie placi? ja bylam z dziewczyna na sali to zrobili jej to za darmo, ordynator kazal isc do pychologa i wziąc jakis swistek ze nie jet wkazane rodzic silam natury o np dziewczyna psychicznie nie jet na to przygotowana. i zaplacila tylko za wizyte u psychologa jakies 150 zl

Gość do ja za ccc jestem 31
ja mozesz topodaj namiary na cc pod wawa

Gość rybos
Dziewczyny dajcie namiary do ktorego lekarza pojsc i dac za cesarke najlepiej torun

pomimo,że będe rodzic sn (ale ze znieczuleniem planowo) to popieram kobiety,ktore zaplaca i maja cc.Chyba tez zdecydowalabym sie,ale mnie po prostu nie stac,mamy mnostwo innych wydatkow.Nie rozumiem kobiet,ktore rzucaja sie na te co oplacily cesarke.Chyba twierdzicie,ze skoro wam tylki popekaly i tak strasznie sie meczylyscie to musza to samo przechodzic wszystkie.Poza tym,uwazam,ze cesarka jest bezpieczniejsza takze dla dziecka.

Gość gość
ja rodziłam 8 lat temu sn, ogólnie jakiegoś rozrywania i innych akcji nie było. za 4 mieś znów rodzę i zapłacę za cc. SN już przeżyłam i więcej nie chcę, bo nie ma w tym nic ani przyjemnego ani fajnego. Nie rozumiem opinii że jak kobieta rodzi przez cc na życzenie to powinno się nią gardzić, w którym stuleciu my żyjemy? myślę że taką opinię wydają zahukane kury domowe których myślenie zatrzymało się na epoce lodowcowej. Jak do tej pory żadna z was nie przytoczyła ani jednego sensownego argumentu przeciw. Że niby co , że to poważna operacja i mogę umrzeć? A ile kobie umiera przy SN? W bardziej cywilizowanych krajach niż nasz każda kobieta ma w szpitalu prawo wyboru jak chce rodzić a u nas? dalej ciemnogród. Fakt faktem boję się cesarki, nigdy jeszcze pod nóż nie szłam, ale i tak wolę to niż znów męczyć się pół doby fizycznie a potem obawiać się czy niedotlenienie dziecka spowodowane moim wyczerpaniem wpłynie na jego zdrowie. Chcę urodzić po ludzku, chcę mieć komfort psychiczny, nie chcę cierpieć. To powód do piętnowania?Współczuję tym które gardzą takimi kobietami jak ja-bo myślą o sobie. Jak bardzo niedowartościowane jesteście że wasze własne ciało i dusza są dla was tak mało ważne?

Gość gość
a w jaki sposob cesarka zagraza dziecku? Bo nie rozumiem? wszystkie dzieci znajomych ktore przyszly na swiat przez cc sa zdrowe, za to znam kilkoro dzieci po sn niepelnosprawne przez porod, w tym 2 z mojej rodziny