Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annazaofiaklementyna

grzybica pochwy.

Polecane posty

dziewczyny prosze o pomoc! od tygodnia czuje swędzenie i pieczenie w dodoatku ból i pieczenie przy końcówce oddawania moczu. wizyte u ginekologa mam dopiero 28 kwietnia bo moja gin wyjechala, wszedzie indziej kolejki, nawet prywatnie. co mam zrobic zeby zalagodzic dolegliwosci ? stosowalam vagical i masc clotrimazolum, ale srednio pomaga. dziewczyny pomozcie bo niewiem juz co mam robic, to jest okropne. poradzcie cos sprawdzonego i szybkiego..

Gość 1234567890z
Jogurt naturalny. Ja tak zaleczylam objawy, ale chorobe wyleczylam globulkami dopochwowymi na recepte. Kupilam jogurt naturalny i smarowalam, dosc grubo i nawet troche do srodka wsadz. Tak z jogurtem lezalam ok 1 godziny, po 3 razy na dzien. Po 1 dniu swedzenie i pieczenie przeszlo. Dobry tez jest Tamtum Rosa - plyn do przemywania, ale on zalagodzi pieczenie i swedzenie ( tak jak jogurt) ale nie wyleczy choroby.

dzięki, wiem wiem, że nie wyleczy, pójdę do gina ale za dobry tydz. obawiam sie ze ten jogurt nie pomoze bralam i leki dopochwowe bezrecepty i mascie i pomagalo na chwile.. ehh. a tym tantum rosa sie podmywa tak?

Gość 1234567890z
Ja tez myslalam ze z tym jogurtem to jakas sciema, mnie to tak swedzialo ze przez noc (nie panujac nad tym) potrafilam sie drapac do krwi. I smialam sie jak mi kolezanka powiedziala o jogurcie - naprawde pomoglo. Rano po dokladnym umyciu sie polozylam sie na lozko, posmarowalam dokladnie wszystko ( i nawet troche do srodka) naturalnym jogurtem, po chwili zrobi sie z niego jakby serek (zetnie sie) i tak lezalam ok 40 min - wstalam poszlam sie umyc i tak samo po poludniu i wieczorem zrobilam, rano juz lekko tylko swedzialo, znow posmarowalam i przeszlo. A tez nie dowierzalam. Tamtum Rosa to roztwor do rozmieszania z woda (np. w misce) i sie tym podmywasz, lejesz sobie, mozesz usiasc do tej miski i tak posiedziec. Tez stosuje sie pok 3 razy dziennie. Ale sprobuj jogurtem naturalnym - koszt ok 2 zl, a nie 20 :)

clotrimazolum mam i nie pomaga.. dzięki wielkie za jogurt, sprobuje napewno!! :) mam nadzieje ze pomoze bo ta grzybica to paskudztwo...

Kup sobie Tantum Rosa i irygator - na pewno pomoże. Tym możesz też się podmywać ale lepsze są irygacje.