Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nartyjezusa

Poddam surowej ocenie moja bizuterie

Polecane posty

Gość Nartyjezusa
A Ty nie moglas?

a niby dlaczego mam Cię oszczędzać :P Jestem szczera i nie owijam w bawełnę. Aha madz jako pierwsza napisała o tandecie więc mogę przyjąć ,że się mnie czepiasz i prześladujesz :D

Gość ines73
tandeta to oznacza, ze widac iz nie ma to wartosci.. bigioteria tak zwana..i ja nie lubie..wiec to tandeta..tani material i tanie wykonanie...ok?

Gość Nartyjezusa
Nie oszczedzac, a wyrazac sie grzecznie. Madz mnie rozbawila :)

Gość Nartyjezusa
Jako wyjasnienie - o.k. Natomiast ciekawi mnie uznawanie srebra i Swarovskiego za tandete.

Gość Nartyjezusa
Mozesz rozwinac tanie wykonanie? :D

Gość ines73
Swarowski to nawet nie cyrkonia tylko krysztal...wiec fals ..dla mnie tandeta...i to nie jest obrazliwe....

Gość Nartyjezusa
Trudno zeby mnie nie rozbawilo "tandetny material" w odniesieniu do szklanych prawdzie, ale jednak precyzyjnie szlifowanych krysztalkow. Czesc elementow jest srebrna, a to wg Madz tez tandeta. Polfabrykatow ze zlota naprawde jest maly wybor :) I smutne to, ze wydaje sie Wam, ze tylko drogie moze byc dobre. Widzialam prawdziwe cuda wykonane z tanich materialow, jak na przyklad miedz.

Gość ines73
nie drogie tylko ladne jest dobre a te twoje takie jarmarkowe...chciales surowej oceny a teraz chcesz przekonac , ze co ?...ocena to ocena...zbyt wiele tego ..i swieci i kwiatek i serduszko i rysunek na serduszku....zbyt bogate !!!!

Gość Nartyjezusa
Szklo jest naturalnym materialem. Znane jest od czasow starozytnych. Jaki fals? ;-) Szklo weneckie, przykladowo, oczywiscie te prawdziwe, jest recznie wykonywane i bardzo piekne, cenione. Swoja droga to dziwne spotkac na Kafeterii osobe noszaca wylacznie kamienie szlachetne, hehe

ja nie twierdzę że tylko drogie rzeczy mogą być ładne bo jak kupuję u jubilera to widzę też biżuterię, która wieje wiochą :P nie z racji materiału wykonania a raczej z przesytu czy braku gustu ( wg mojej opinii) projektanta. Sama mam zarówno, złotą, srebrną jak i tanią z bazaru :D biżuterię. Grunt to kupić coś z gustem ,niekoniecznie za grubą kasę. Twoje wykonanie biżuterii jest dla mnie bezguściem i dlatego mi się nie podoba :)

Gość Nartyjezusa
ines: chcialam oceny, ale konstruktywnej, czyli tego, co robisz teraz - opisujesz. Poza tym, przypominam, ze sama napisalas, ze Swarovski jest be, bo to szklo :P

Gość ines73
nie jest be, ale na moj gust zbyt bogate...ja lubie naturalne materialy i kocham bursztyn i koral...nie chodzi o cene ale o wykonanie...ja lubie skromne rzeczy a nie przepadam za przesada...i moj tata sprzedaje bizuterie w Italii wiec troche widzialam...

Gość szmaragodwy kubek
Najlepsza z tego jest bransoletka (ostatnie zdj.), bo nie jest przesadzona i wygląda delikatnie. Ogólnie wydaje mi się, że nie masz najgorszych pomysłów, tylko warto by zwrócić uwagę więcej na to, co z czym i jak łączyć aby nie powstało coś, co jest "przeładowane" (lub odwrotnie). Pozdro :) PS: od dawna robisz biżu? Czy dopiero zaczynasz?

Gość ines73
a wiedziale ze Trilogi zrobil taka furrore dopiero po liftingu, wczesniej sie nie sprzedawal a pierscionki najczesciej kupowane to Solitari...ha ;)

Gość Nartyjezusa
Od dawna, ale teraz sie wzielam za taka bogata wlasnie i z krysztalkow :p

Gość Nartyjezusa
Nie, i szczerze powiedziawszy nie intersuje mnie bizuteria jubilerska