Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oifgjfgfdgfdgfdf

muszę dzis w nocy mieć świadomy sen ! wiem ze sa techniki, ale trzeba je ćwiczyc

Polecane posty

Gość oifgjfgfdgfdgfdf

a ja potrzebuje dzis w nocy miec swiadomy sen, co zrobic, sprawdzony sposób?

Gość oifgjfgfdgfdgfdf
pomożcie

Gość feygur
u mnie wychodzi w ten sposób - musisz obudzić się na dobre 2-3 godziny zanim normalnie budzik by zadzwonił. potem przejdź się np do kuchni, ale na chwilę tylko tak żeby się przejść, nie rób kawy ani nic. i wróć lulu. wtedy bardzo często są świadome sny, niestety moje nie są zbyt trwałe, chwila i się budzę. i przy tej metodzie sen mam zapewniony na 100%

Gość oifgjfgfdgfdgfdf
no chyba mialam juz cos takiego jak swiadomy sen tak jak mowisz nad ranem, ale tez to trwalo krotko

Aby mieć świadomy sen, kładąc się do łóżka, bardzo zmęczona, i zamykając oczy, wpatruję się w ciemność przed oczami. Wyszukuję tam obrazów, tworzę kształty. Po prostu zmuszam swój mózg do pracy. Kiedy mój organizm jest już zmęczony i mimowolnie zasypiam, mój mózg nadal pracuje, a wtedy poniekąd mogę nim sterowac i wymyślam sobie sen. Sposób użytkowniczki feygur też czasami u mnie działa ;) Czasami uparcie myślę o danej osobie/sytuacji i najczęściej też to mi się śni.

Gość feygur
"Czasami uparcie myślę o danej osobie/sytuacji i najczęściej też to mi się śni." też to mam, ale w takiej konfiguracji, że myślę o czymś obsesyjnie, a jak o tym zapomnę, to najczęsciej mi się to śni. ale to nie jest sen świadomy

Gość oifgjfgfdgfdgfdf
mi raczej to z mysleniem intensywnie o osbie czy sytuacji nie wychdzi ;/

Gość vggdsggsdfd
To ciekawe o czym piszecie. Muszę przyznac, że często śnią mi się osoby, które znam i które np. widziałam tego dnia... ale nie myślę o nich przed snem. Przed zaśnięciem zawsze o czymś sobie tam myślę, ale raczej mi się to nie śni (albo nie pamiętam) :(

Gość vggdsggsdfd
Kiedy byłam młodsza często zdarzało mi się, że wiedziałam, że śnie. Działo się to przede wszystkim podczas złych snów (ale nie tylko) i za wszelką cenę chciałam się wybudzic :D

Gość oifgjfgfdgfdgfdf
ale chyba nie bede wstanie obudzic sie dzisiaj 2-3 godz wczesniej bo jestem bardzo zmeczona

Gość ahaajaja
ja mam czesto swiadome sny ale denerwuje mnie ze jak mam ochote cos w nim zrobic to mi to nie wychodzi. Np. kiedys chcialem skonczyc z wysokiego budynku we snie i szukalem caly sen takiego a akurat ciagle bylem na jakims osiedlu domkow jednorodzinnych :D

Gość feygur
oifgjfgfdgfdgfdf na tym ta zabawa polega, żeby być zmęczonym

Gość oifgjfgfdgfdgfdf
a moze powinnam sie dobrze wyspac i zaczac spelniac marzniienia w rzeczywistosci a nie w snach

Gość feygur
wow, niezła myśl do poduszki

Gość oifgjfgfdgfdgfdf
heheh czytlalam tez o metodzie ktora polega np na wprowadzeniu sie w taki sen np licząc od 100 wstecz co 3, 100. 97,94, albo 1- snie, 2 -snie itd czy to moze byc skutecvne

Gość ale po co chcesz snic
swiadomie ? Dlaczego , co to daje ?

Gość zgaga20
ja czasami mam taki na wpół świadomy sen. ale tylko rano tak mam, jak jestem naprawde wyspana na przyklad w sobote, kiedy moge dluzej pospac i nie musze sie zrywac o szostej. wtedy moge kontrolowac swoje zachowanie podczas snu i zawsze mam taka swiadomosc ze jak otworze oczy sprawdzic ktora jest juz godzina to juz nie powroce do tego snu. jesli rozmawiamy o snach to pomozcie zinterpretowac moj sen, moze komus sniło się coś podobnego http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4803551