Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleko i woda

jak "stara' wode dodajecie do mm

Polecane posty

Gość mleko i woda

witam. wlasnie przechidze na mm i mam pytanie. wiem, ze duzo osob trzyma przegotowana wode w czajniczku/pojemniczku, zeby szybko wymieszac z mlekiem. jak dlugo ona moze stac? czy tzreba przykrywac takie dzbanek? najlatwiej by bylo raz dzienne i miec zawsze w pogotowiu. niebardzo podoba mi sie pomysl z lataniem do normalnego czajnika jak tylko mala bedzie glodna, bo przeciez woda moze byc za goraca albo czajnik pusty. dzieki wielkie

Gość mamama26
nigdy się nad tym niezastanawiałam.. gotuje wode a potem ją zużywam - jak zużyje gotuje nową itd

Gość kasskkaa
Ja gotuję wodę i zużywam ją w ciągu ok. 4-5 godzin. Potem gotuję następną. Wodę trzymam w garnku pod przykryciem. Woda kupna w butelce jest przydatna do spożycia przez rok, tak więc woda przegotowana, która nawet stoi cały dzień jest na pewno jest bardziej świeża niż butelkowa.

Gość pppppppppppppppppppppip
otwartą wodę butelkową nalezy wypić w cigu 24h

Gość ale siem żem zbulwersiła
ja rano gotuje caly czajnik wody, potem ta wode do zamykanego dzbanka. do mleka odlewam odpowiedna ilosc do butelki, wrzucam do mikrofalówki na 40sekund, wyjmuje, dodaje mleko w proszku i gotowe.

Gość koala103
no i jest ok! Przecież jak gotujecie zupę to przeważnie na dwa dni, no nie? A tam też jest woda... I dziecko też taką zupę je.