Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Plum_Plum

Pytanko do Pan znajacych sie na gotowaniu

Polecane posty

Witam Was w niedzielny wieczorek:) na szybciutko: chcialbym dzis zrobic kolacje, a mianowicie spaghetti, ale sos sam mam zamiar przygotowac a nie z proszku. Czy moglbym prosic o jakis fajny przepis na sosio?

Nie wiem, ja kupuje gotowy z Pudliszek, dodaje cebule i oregano - dobre.

mięso mielone przesmażyć z cebulą i czosnkiem do tego sos pomidorowy/pomidory z puszki, bazylia, przyprawy gotowe

Podsmaż mięsko z cebulką, osobno pieczarki, połącz, dodaj groszek zielony, przecier pomidorowy, keczup, przyprawy i już.

Gość beznadziejny grubas
jeszcze pieczarki:)

podsmazam drobno posiekany czosnek,dodaje cebule w kostce-podsmazam do zeszklenia pozniej mieso mielone,puszke pomidorkow i ew.przyprawe do dan wloskich jedyne co umiem zrobic;)

Gość beznadziejny grubas
krojone pomidory z puszki,pieczarki,cebula,przyprawy cala filozofia sosu do spagheti

Gość krups
teraz o tej porze, gdy już są hipermarkety pozamykane to nie kupisz nawet pomidorów i papryki , możesz pomażyć o sosie ,

Ja mam produkty typu pomidorki i czosnio, nawet jakas pieczarka sie znajdze :) reszte tez mam, takze zrobie wedlug waszych propozycji

Gość paskuda26
ja właśnie pichcę spaghetti z klopsikami. klopsiki już są, a sos będzie pomidorowy - 4 pomidory w drobną kostkę, do tego koncentrat, wszystko podgotować z czosnkiem,l pewnie trzeba będzie dodać płynu, może to być woda, ja mam zamrożony rosół. przyprawy do smaku i jest! wolałabym carbonare, ale mam za mało boczku i smietana mi się skończyła :(

Gość krups
jasne, odchudzanie od jutra ?

Gość paskuda26
są tacy szczęściarze, którzy nie muszą się odchudzać ;) :D

Jade z tym koksem, cebulka z mieskiem na patelni, pieczare ą sztuki zaraz skroje w plasterkii, i wrzuce do tego, pomidorki i czosnio gotowe:) oby mi sie udalo bo ja jestem noga w kuchni, ale moja pani dzis przyjdzie zmeczona i glodna wiec chcialbym by zjadla cos pysznego, ide dzialac.