Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka tam nudziara

Zmiana na wiosnę

Polecane posty

Gość Taka tam nudziara

No wiem, że już trochę późno, ale zawsze można wziąść się za siebie. Więc chciałabym nad sobą popracować, zmienić się trochę, być silniejszą itp. Narazie jest ze mnie niepozbierana nastolatka, raczej bez pasji, spędzam czas przed kompem, tyję, rzadko wychodzę ze znajomymi. Dopiero dzisiaj zebrałam się w sobie i zadzwoniłam do przyjaciólki. Okazało się, że ona była już z taka jedna dziewczyną i trzema kumplami naszymi wspólnymi, było mi przykro, że wcześniej po mnie nie przyszli, ale i tak było całkiem ok. Oj, bezsensownie się rozpisałam. No więc potrzebuję rad, co zrobić, żeby się "wzmocnić". Psychicznie i fizycznie również. Zadbać o siebie. Tylko piszcie na poważnie, bo to jest ważne dla mnie ;).

Gość zacząć ćwiczyć
conajmniej trzy razy w tygodniu i nie odpuszczać. Należy zacząć spokojnie i stopniowo zwiększać czas treningu :)

Gość Taka tam nudziara
O rany, czyli koniec zalegania przed tv... Ale ćwiczyć, czyli co? Nie mam w tym doświadczenia. Jakieś konkretne ćwiczenia, czy mam machać łapać? ;] Pomóżcie jeszcze !

Gość Taka tam nudziara
Ej nie podszywać się! To na górze to nie ja!

Gość Taka tam nudziara
o, spoko, już usunęli podszywacza.. A mółby mi ktos coś jeszcze doradzić?

Gość sara3535
Wez sie za zmiane diety to jest konieczne a wiec duzo warzyw i owocow a mniej weglowodanow. Poza tym ruszaj sie jak najwiecej biegaj rano i wieczorem , jesli masz gdzie to to wykorzystaj. Mozesz biegac z odtwarzaczem dobrej muzyki to fajnie dziala. powodzenia.

Gość też jestem zainteresowana
zaczynaj stopniowo, cokolwiek zechesz na przykładzie ćwiczeń: pierwszy tydzień rób wszytko po 5 5 brzuszków, 5 pajacyków 5 pompek 5 przysiadów ustal sobie schemat to nic że dasz rade wiecej zrobić, nie o to chodzi chodzi o rutynę w 2 tygodniu zwiększ o kolejne 5 w 3 rób po 15 powtórzeń w 4 po 20 zawsze o ustalonej porze, gdy już twój mózg zakoduje sobie, ze 17.30 to pora ćwiczeń to po miesiącu mozesz przejsć np do jakichś filmków z yt i urozmaicać sobie podobnie z innymi rzeczami, chcesz byc ładniejsz? ustal sobie że w srody i soboty robisz maseczkę na twarz i tzrymaj się tych dni, przyjmij, ze np czwartki to dzień spaceru i umawiaj się wtdy z kol. na przechadzki/przejażdzki rowerowe zrób sobie plan, zapisz go nie zaczynaj wszystkiego na raz, jeśli od jutra zaczniesz ćwiczyć, odczekaj 1-2 tyg do wprowadzenia "dnia spacerowego" jakieś pytania?