Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam tego typu...

Czy ktos pracuje lub orientuje sie w prawie lokalowym/nieruchomości?

Polecane posty

Chce wynająć mieszkanie ale osoba chętna na wynajem chce być tam zameldowana chociaż na 3 miesiące.Z tego co wiem nie jest nigdzie zameldowana.Czy jak ja zamelduje na te 3 miesiące to potem meldunek automatycznie wygaśnie? Czy moze się ona sama zameldować na pobyt stały w trybie administracyjnym mając umowe najmu i meldunek na okres tymczasowy?

Gość jola lojalna lojalna jola
mozesz ja zameldowac, na czas okreslony ... meldunek wygasa z dniem.. na jaki został zawarty, czasowo ja zamelduj jak ja byłego meza,Nie musisz sie obawiac, meludunek jaki kolwiek nie daje prawa do lokalu.

nie daje prawa do lokalu ale do zamieszkiwania juz tak ...a jak taka osoba zamelduje sie na pobyt stały i nie będę mogła jej potem usunąć z mieszkania?

Widzisz, melduje obcokrajowców na różne okresy (nie na stałe) i sama ich wymeldowuję, a melduję w ich obecności. Czyli da się:) Przy meldunku na stałe musi się zameldowany zgodzić i stawić. Przy tymczasowym można w każdej chwili wymeldować. Tak to u mnie działa. Jak potrzebny moim lokatorom meldunek - to melduję, jak przestaje być potrzebny to wiadomo:) Tylko, że to kosztuje.. Popytaj w gminie..:) Tam wszystko powiedzą.

ale mi chodzi o to czy taka osoba moze się zameldować sama na stałe w trybie administracyjnym? Bo wyczytałam że moze ( bez zgody własciciela lokalu ) jeśli przebywa w danym mieszkaniu dłużej niż 3 miesiące i potwierdzą to w wywiadzie sąsiedzi.

Gość Hart H.
osobiscie sie nie znam ale byl kiedys watek o tym ze ktos zameldowal babke i nie mogl jej potem wyrzucic, ktos tam poradzic zeby zawrzec umowe z notariuszem i dac tam alternatywny adres w razie ktorego wywieziesz ich zreczy czy tam beda mieli sie gdzie podziac jak ich wywalisz i jest ponoc git a koszt to kilka stow-zapytaj moze jakiegos notariusza mailem, w naszym chorym kraju lepiej sie tak zabezpieczyc