Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niechęconaaaaaaaaaaaaa

nie chce robić mgr

Polecane posty

wiem, że papier jest niezwykle potrzebny ale nie chce iśc robic mgr dla samego mgra, narazie nie mam takiej potrzeby, zrobiłam lic. robie inny kierunek, nie związany z uprzednim, wszyscy pytają czy mgr, kiedy a ja po 1: nie mam presji robienia go po 2: nienawidzę pisac prac, jakichkolwiek- lic, było lekko a mgr bedzie wymagało ode mnie więcej zaangazowania a wcale nie mam na to ochoty

Gość ssssssssama
licencjat tez jest wystarczajacy daje wyzsze zawodowe wyksztalcenie. Ja tak samo nie mam presji na mgr

no właśnie proszek, nie ma co porównywac lic do liceum bez matury, totalnie bez sensu :O mówie o tym poniewaz jest presja-nie ważne jaki ten mgr jest, czy kretyn czy idiota patentowany ważne że ma mgr a ja chyba bardziej na przekór światu chce pokazac że mozna nie miec mgr i interesować się wieloma rzeczami oraz miec pojęcie o tym i owym

Gość to przecież przymusu nie ma
tylko w takim razie po co w ogóle studiujesz?

czy studiuje sie dla kogos czy dla siebie? teraz robie to dla swojej własnej satysfakcji i dobrze mi z tym jeden kierunek czeka na zakonczenie, ale to zrobie jak bardziej do niego dojrzeje chce, aby w tym kraju zapanował normalny stan, żeby magister nie był koniecznościa ponieważ nie jest gwarantem ani kompetencji, ani umiejętności a tym bardziej inteligencji

Gość to przecież przymusu nie ma
szanuję twoje zdanie, chociaż kompletnie cię nie rozumiem. Bo robisz to, żeby sobie coś tam udowodnić. To może jak zaczniesz pracować, to zrezygnuj z pensji tylko udowadniaj pracodawcy, że potrafisz zrobić to, czego od ciebie wymaga? A ty będziesz miała satysfakcję że potrafisz:)

przeciez mozna pracować, nie posiadając mgra a dzięki dośw. i swoistej ciekawosci tematu byc lepszym od niejednej osoby z wyższym wykształceniem wiesz, nie neguje tego, niczego też absolutnie nie chce udowadniac, jednak nie chce aby ktos mnie oceniał przez pryzmat papierka, moich kompetencji, mnie samej juz chocby jako człowieka, mimo ze w głównych powodach niechęci dążenia do mgr jest brak motywacji do pisania pracy, co może równiez świadczyć o mim lenistwie a to nie zupełnie tak nie rozumiem parcia na mgr, które obecnie jest bardzo modne, chciałabym temu się przeciwstawić, ale nie jestem przeciwna edukacji -absolutnie mam nadzieje że mnie rozumiesz