Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Proszek do prania

Niby nikt tu nie chodzi do kościoła wszyscy ateiści a święta kościelne obchodzą

Polecane posty

Idioci z was, albo się jest ateistą i nie wierzy w Boga, albo jest się osobą wierną i się święta obchodzi, a wy ni w dupe ni w oko, do kościoła nigdy, a na święta się zbieracie gotujecie, obchodzicie debile z was.. tyle

Gość pięęęęęććććć
a ja wierzę ale świąt nie obchodzę, i co ty na to?

Gość nie znam się poradzcie miii
nie wiem dlaczego krzyczysz. Ja tam wierząca jestem i do kościoła chodzę w każdą niedzielę a na drogach krzyzowych byłam każdych :P

Gość pięęęęęććććć
bo wierzę w sercu nie w kościele

Gość 82938029
te święta kościelne były w oryginale pogańskie, tylko kościół je przejął , buraku niepasteryzowany...

hmmm to co ze mną ???

bo te święta są świętami pogańskimi, typowo polskimi. To co idzie teraz to święto Jastry. Płodności. Stąd symbole płodności. Katolicy tylko zagaranęli święta poganskie, ale NIKT tak naprawdę nie odszedł od symboliki poganskiej typu sianko pod obrus, 12 potraw no i jajka na wielkanoc i śmigus dyngus.

rozumiem, ze mnie się nie oberwało bo ja chodzę i obchodzę :) Tylko ci co nie chodza o obchodzą to zjebke dzisiaj mają :P

Nie rozumiecie, że ja kieruję swoje słowa do osób, które piertolą na kafe że do kościoła nie chodzą a zaraz na "Gotowaniu, Dom, Ogród" wybierają przepisy i dekoracje świątecznych stołów, o to mi chodzi, niby nie wierzą a wierzą

Ten jebel juz nie wie jak zwrócić na siebie uwage. Zeby jej topiki miały minimum 100 wpisów. Za tepa jestes idiotko, w dodatku tandetna jak chińskie buty

Proszek, widze ze prawda w oczko zakuła. Taka prawda i tego nie zmienisz:)

Gość 82938029
Przepis i dekoracja na stół świadczy o tym, że ktoś wierzy? Buachachachachachachachacahchachachacha.............. Ja jestem niewierząca, obchodzę Gwiazdkę - i to jak. Kupuję choinkę, wieszam ozdoby, robię chatę z piernika, itp. Zabronisz mi?

Juzek, ale ona jest za głupia, nie wie że takie coś istnieje. Wierzący praktykujący i wierzący niepraktykujący. Takim ludziom sie wybacza.

Tak, ale według mnie obchodzenie świąt jest dla ludzi którze wiedzą co obchodzą o co chodzi w tych świętach jakie jest ich przesłanie. Obchodzący święta tylko dla rozrywki i przyjemność (typu na gwiazdke choinka a na wielkanoc jajka malowane) są poprostu żałośni.. A ty Sztama wypiertalaj z tego forum, a przynajmniej z mojego topicu, i nie piertol głupot..

Gość 82938029
a ty wiesz co było 25 grudnia?

A ty idioto wiesz wogóle co to znaczy Hipokryzja? Rzucasz się a gówno wiesz, i gówno umiesz. Nie masz nic do powiedzienia to się nie udzielaj Panu/i już dziękujemy.

oj kobito weż się ogarnij , gdzie u ciebie tolerancja , co ciebie obchodzi co kto u siebie w domu robi? czy ci którzy idą do koscioła , obchodzą święta nie robia czasem tego bo tak tradycja nakazuje ? nie wiara , tradycja :)

Proszek, wszystko wzkazuje na to, ze sama pojecia nie masz co to jest, a jesli juz to błędne.