Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malalusia88

DO bioracych tabsy

Polecane posty

Gość malalusia88

od 4 lat biore tabsy i mam rozne miesiaczki, raz slabrze 2 dniowe a czasami dluzsze i wieksze. Ale zawsze mialam bol miesiaczkowy. a wczoraj dostalam okres jak zawsze ale zero jakiegokolwiek bolu i tylko slabe plamienie. Tabsy biore regolarnie,nie zapomnialam o ani jednym, nie mialam zadnych biegonek czy wymiotow i nie spozywalam innych lekow. czy tez Wam sie zdarza miec takie slabe tylko plamienia? boje sie,ze wpadlam,ale przeciez nie zrobilam zadnego bledu w braniu tabsow,a w tym miesiacu kochalismy sie tylko 2 razy :/

Gość przeciez to norma
ze podczas brania pigulek raczej plamimy, niz krwawimy... Skoro nie ma owullacji (zatrzymana przez hormony), to i nie luszczy sie sluzowka macicy, czyli nie wystepuje miesiaczka jako taka. Krwawienie z odstawienia, jak sama nazwa wskazuje, jest wynikiem przerwy 7 dniowej w przyjmowaniu pigulek. Poziom hormonow spada, dlatego krwawisz. Bole podczas miesiaczki to skurcze macicy, w czasie stosowania antykoncepcji hormonalnej nie wystepuja.

ja miałam podczas brania tabsów krwawienia bardzo skąpe, zazwyczaj trwające 3 dni. niekiedy nie występowały wcale. jak odstawiłam, zanim zaczęliśmy starać się o dziecko, to w pierwszym cyklu było ok, ale w drugim ból masakryczny - i szybko przypomniało mi się, czemu je brałam przez 10 lat :)