Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwionaa

Dziwny styl życia koleżanki

Polecane posty

Gość zdziwionaa

Wiem, że nikt nie jest idealny . Ale to co robi moja koleżanka przechodzi wszelkie granice. Ja mam 9 miesięczną córeczkę . Ona 4 miesięczną . Zawsze byłą nie rozgarnięta :D Rozmawiamy ostatnio o podawaniu dzieciom WIT D a ona do mnie : " Mi czasami zdarza się zapomnieć dziecku podać witaminki D ale nie często. Wystarczy , że podaję raz na tydzień . Ale podaję ! " Jak było zimno , luty - marzec to zawsze płakać mi się chciało jak ubierała kombinezon dziecku. Ono płakało z bólu bo ona wyginała mu rączki. Bo mała miała kombinezon obcisły na styk .. Kiedys pokłóciła się u nas z partnerem i zaczęła rzucać zabawkami mojej małej . GRYZAKIEM.. po ziemi. Przyszła do mnie i pyta czy pożyczę jej smoczka mojej małej bo jej diecko płacze. Oczywiście nie dałam :D Dziecko płacze z głodu ( widać to bo rzuca się na smoczka którego ona mu wpycha bo nie wie o co płacze ) A co najgorsze zqachowują się razem z mężem przy niej bardzo głośno. Ja rozumiem że fajnie jest nauczyć dziecko spać przy hałasie ale nie przy takim. Oni się drą , krzyczą , tłuką a dziecko śpi . Jeżeli nie śpi to też się nie hamują . Ja zwracam im uwagę bo moja dziecko nie jest przyzwyczajone do AŻ TAKIEGO hałasu. To nie jest głośne gadanie. To jest darcie się! A oni się śmieją i dalej się drą . MAsakra Aha i zbędne komentarze typu "chwalisz się czy żalisz " " nie mieszaj się w ich sprawy zajmij się sobą" - po to jest forum

Gość bywaaa
Czasem ludzie po prostu inaczej nie potrafią, albo przychodzi im, to z dużym trudem...Matka która biega za 3, 4 latkiem z jedzeniem po całym domu też często myśli że tak powinno być i nie da sobie wytłumaczyć, że 4 latek, to już powinien sam usiądź przy stole i sie najeść...

Gość moja kolezanka natomiast
kapie dziecko raz w tygodniu, przy zmianie usikanej pieluchy nawet nie przeciera dziecku pupy, wiec mozna sobie wyobrazic jak to dziecko smierdzi. gdy jej corka ulewala to zamiast ja przebrac to mleko przecierala szmatka, wiec cale dziecko smierdzilo kwasnym mlekiem. ohyda, az mnie obrzydzenie bralo ja trzymalam mala na rekach. no i dodam, ze karmi butelka i przepaja kranowka. bo po co gotwac te wode?

Gość moja kolezanka natomiast
kranowke wlewa do butelki wprost z kranu i podaje dziecku. taka surowa wode, zwykle zimna.

Gość ariada
O matko, od niemowlęctwa szkoła przetrwania :O

Gość bywaaa
Tylko tak na prawdę z wychowaniem nie ma zasady, czasem z takich nie niańczonych dzieci wyrastają wspaniali ludzie...mój wujek zabierał swojego 3 letniego syna w wakacje na całe dnie na łódkę na mazurach (wszystkie ciotki grzmiały, że męczy dziecko ;), dziś chłopak ma prawie 18 lat, żeby wszyscy 18 latkowie byli tacy jak on, to by było wspaniale...

Co do pampersów to byłam u niej ostatnio przyjechałam ok 12 , widziałam że biedactwo ma pełnego pampersa , a ona przebrała małą dopiero o 15 . Mam też jedną koleżankę , która nie sadzała synka do 6 miesiąca , nie wychodziła z nim na spacery do 4 miesiąca bo ulewał i bała się że się udusi, Raz mały zrobił kupkę ( 2 miesiące miał wtedy) było słychać że to kupka, zaczęłyśmy się nawet śmiać a ona zdziwiona że mały po 15 min płacze i wpycha mu pierś. JA mówię że kupkę ma i go drażni a ona puściła to mimo uszu. Nie wiem kiedy go przebrała bo po kolejnych 15 min poszłam

Gość cerrutin
a co Cię to obchodzi? pilnuj swojego nosa

Gość boże przecież roczniak
ech, te kroniki z życia wiejskich kur domowych...fascynujące :D

Gość Esska271
A może wypadałoby przejśc się do MOPS-u i porozmawiać z panią od spraw rodzinnych żeby sprawdzili czy tam nie występują zaniedbania wychowawcze? Niestety wiele kobiet ma zdolność posiadania dzieci natomiast kwestia wychowania pożal się boże.... Pozdrawiam.

Gość Baziu baziu
Młoda mamo- to Ty założyłaś ten temat????? 13:03 [zgłoś do usunięcia] Młoda Mamaa Powiem Ci, że Twoja koleżanka ma BARDZO dziwny styl życia. Potem dziecko będzie takim harpaganem małym masakra 13:15 [zgłoś do usunięcia] Młoda Mamaa Co do pampersów to byłam u niej ostatnio przyjechałam ok 12 , widziałam że biedactwo ma pełnego pampersa , a ona przebrała małą dopiero o 15 .

Gość dziwna to ty jesteś
bo nie dość, że sama sobie odpisujesz na posty, to jeszcze czepiasz się kobiety. Nie dla każdego dziecko jest pierwszym cudem świata i nie każdy się z nim cacka jak z zepsutym jajkiem, nie każdy też jest takim "idealnym" rodzicem jak zapewne Ty. Wrzuć na luz i zajmij się swoim życiem, bo dla mnie to co napisałaś jest żałosne. Widać, że od urodzenia dziecka (a pewnie i przed) te kupy i pieluchy ci mózg wyżarły :o

Gość młoda nie mama
hehe dobre :) nie ma to jak tworzyć anonimowo własne tematy i potem na nie odpisywać z innego nicka :D młoda mama jest harpaganem :D:D:D

Gość a co wtym takeigo dziwnego
nigdy nie zapomnialas dac dziecku wit d?? nie plakalo ci nigdy przy ubieraniu?? NIe klocilas sie z mezem przy dziecku? smoczzka bym nie pozyczyla od innego dziecka, ael opoza tym t niestey samo zycie

Gość do maja kaja 34
fałszywa jesteś. nie ładnie, niby koleżanka a nie jesteś wobec niej zbyt życzliwa. jak jej nie lubisz to z nią się nie koleguj. wqrwiają mnie taki fałszywe dupy jak ty

Gość sdcwacd
hehe się usmiałam :D no i co z tego. przeżyją ;) nic im nie bedzie, najwyżej będa chore i niedożywione.

Gość dziwna to ty jesteś
Aha, już wiem, za wcześnie zostałaś mamusią i nie wiesz, że w życiu są inne, przyjemniejsze sprawy. Bardzo współczuję.

Gość sdcwacd
ktos wyżej dobrze napoisał. no kurde człwoeik nie jest robotem. nie mam dziecka ale wyobrażam sobie ze 10 razy zbierac kupe dziennie po dziecku to sie w końcu odechce i lata sobie z ta kupą. a że płacze to dzieci o wszystko płacza. sa normalne

Ja nie rozumiem DLACZEGO, skoro Wy, jako matki, widząc że koleżanka cos nie tak robi z dzieckiem, cos zle, nie zwrócicie uwagi? nie porozmawiacie? Przecież tu chodzi o dobro małego dzieciątka które nie jest niczemu winne. Nie chcę tu nikogo obrażać, ale normalnie żal dupe sciska jak się czyta te wypowiedzi. Koleżanka mojej mamy (dziewczyna 27 letnia) nie raz już dostała aż zjeby odemnie, a jestem od niej młodsza o 9 lat, bo a to nie przewijała dziecka, a to przegrzewała, a to nie myła, nie brała ciuszków na zmianę, jak dawała komus dziecko popilnować bo szła do pracy to zostawiała tylko jednego pampersa na 8h (tego którego mały miał na sobie), ciuszki małego prała z brudnymi ciuchami roboczymi jej męża... masakra. skoro takie doswiadczone jestescie i dobre koleżanki, to oprócz krytykowania, przydałoby się pomóc koleżankom pójsć po rozum do głowy, i nie koniecznie dla nich, a dla tych dzieci.

Gość przeczytaj ulotkę
A to nie można prać ubranek dziecka z innymi ubraniami?

Gość haha dobre to
ale sie nasmialam,kurwa jak niektore maja pusto w glowie ze zakladaja temat a pozniej same sobie odpisuja hahahaha

Tak podbiłam sobie temat ale się z tym nie kryje jak widać :D Do A CO W TYM TAKIEGO DZIWNEGO nigdy nie zapomnialas dac dziecku wit d?? - ZAPOMNIAŁAM ALE RAZ NA TYDZIEŃ A NIE 6 RAZY NA TYDZIEŃ ;D nie plakalo ci nigdy przy ubieraniu?? - NIE PŁAKAŁO . I NIE WYGINAŁAM RĄCZEK NIe klocilas sie z mezem przy dziecku? NIE KŁOCIŁAM SIĘ. BARDZIEJ MOŻNA TO NAZWAĆ SPRZECZKĄ A ONI DARLI RYJA Widocznie Ty robisz podobnie i dlatego taka gadka u Ciebie

Gość Mloda mamo
jestes naprawde glupia, to juz trzeci temat (na jaki ja sie natykam) twojego autorstwa gdzie kogos obgadujesz perfidnie. Chcesz wyjsc na idealna matke? Nic z tego, bo jestes wciaz malolata, ktora sobie zrobila dzidziusia, bo nie miala zadnego pomyslu na zycie, nie grzeszysz jak widac inteligencja wiec juz rozumiem dlaczego zamiast sie uczyc dalas sie zaplodnic:O

Tak to mój trzeci taki temat - od tego jest forum prawda?? I nie uważam się za idealną matkę a Ty tym bardziej mnie nie znasz i nie możesz oceniać . Bo zapewne gdybym miała inny nick i nie ujawniała tego ile mam lat to traktowano by mnie inaczej. Ale Tobie po prostu żal dupę ściska , że ja odchowam dziecko i będę nadal młoda a Ty stara pizda za którą nikt nawet nie spojrzy :D Tak to jest mój trzeci taki temat i trzecia Twoja negatywna i obrażająca wypowiedź na moim topiku więc widzę , że na prawdę nie masz nic ciekawszego do roboty niż śledzenie moich topików .Zapewne nie jesteś już młoda skoro całe dnie na kompie :D

Gość Mloda mamo
dziecko niegdy nie wypowiadalam sie w twoich tematach:O Tak, jestem pewnie wg. ciebie stara, mam az 25at:D W twoim wieku to ja sie gowniaro uczylam, zwiedzalam swiat, pracowalam, a nie pobieralam zasilki i zylam w wynajetym mieszkaniu z dzieckiem zakladajac coraz to glupsze tematy na forum:O

Gość Mloda mamo
i nie wiem kto mialby na mnie patrzec. Moze ty za 10 lat bedziesz stala na ulicy czekajac az cie jakis chlop poderwie, ja mam meza i wystarczy mi, ze on bedzie na mnie spogladal i mu sie bede podobac:P