Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odm

Co sądzicie o...

Polecane posty

Gość odm

...osobach chorych na schizofrenię? Przyjaźnilibyście się z taką osobą? Czy mielibyście coś przeciwko pracy z osobą chorą na schizofrenię?

Gość a quiet anthem
znam jedną osobę chorą na schizofrenię, która niestety się nie leczy i nie jest z nią dobrze. Nie chciałabym z nią pracować, a o przyjaźni w ogóle trudno mówić, bo ta osoba praktycznie nie ma kontaktu z rzeczywistością. Nie wiem, jak jest z osobami chorymi na schizofrenię które się leczą, bo takich nie znam.

ja pracuję z osobą chorą na schizofrenię,która się leczy oprócz tego,że czasami więcej bierze wolnego niż inni to nie ma z nią problemów-nie wiedziałabym o jej chorobie do tej pory gdyby mi współpracownicy nie powiedzieli

Gość Utracjusz
cóż, ja sadzę że jeśli osoba jest pod kontrolą terpeuty i bierze leki nie powinno by problrmu. Choc to tylko rozwazania bo nie mam styczności z taka osobą. nie wiem jak bym sie zachowal jakbym wiedzial ze ktos z mojego otoczenia jest chory. ale mimo wszystko wydaje mi sie ze nie byloby problemu.

Gość mnmm
Coz, ja to bym sie bala z takimi typami pracowa! Nigdy nie wiadomo co takiemu do łba strzeli! Nie bierye lekow, bo mysli, ze jest zdrowy, a atak przychodzi niespodziewanie i ciepria osoby z otoczenia. Nie, niechcialabym z takimi pracowac, a tym bardziej miec takich wsrod znajomych!

Gość odm
mnmm ale czego byś się bała? Przecież osoby chore na schizofrenię bardzo rzadko bywają agresywne. A osoby, które się leczą? Wtedy przecież moga funkcjonowac jak każdy inny człowiek. Osoby chore na jakąś chorobę somatyczną np. SM też byś tak wykluczała?