Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamiiMama

Rady ktore pomagaja i ulatwiaja wychowanie dziecka

Polecane posty

Gość MamiiMama

Jestem mama 2 chlopcow 2 letniego i 5 miesiecznego chcialabym podzielic sie z Wami radami i posluchac waszych moze komus sie przydadza - czesto tulic dziecko i kolysac w ramionach daje sie mu poczucie bezpieczenstwa -przebierajac dziecko na komodzie mowic do niego co sie robi nawet jak ma kilka dni nie bedzie plakac -od poczatku klasc dziecko spac do lozeczka -najlepiej na noc karmic mlekiem odciagnietym za pomoca laktatora lub mlekiem modyfikowanym wtedy bedzie wiemy ze sie najadl i mozemy sie dluzej wyspac -zainwestowac w lezaczek i mate gdy sprzatamy lub robimy cos innego dziecko moze spopkojnie tam siedziec gdy mu sie znudzi zmiecic mu zabawki lub miejsce -w nocy jak dziecko skonczy pare tygodni nie wstawac odrazu jak tylko steknie moze nie jest glodne i bedzie spac dalej poczekaj zawsze chwilke bo moze mialo sen lub duzo emocji w ciagu dnia -hustawka jest super dziecko bardzo szybko tam zasypia i mozna dluzej pospac -kupic czajnik z regulacja temperatury przygotowanie mleka trwa sekundy nie trzeba sie bawic w termosy itd ustawia sie wode na 40 st i gotowe -jesli dziecko ci placze a ty jestes nerwowa popros meza o pomoc bo dziecko czuje twoj stres i bedzie plakac .trzeba wylaczyc wszytskie emocje i spokojnie lulac dziecko tulac do serca -zorganizowac sobie czas i dziecku jak dziecko wie co bedzie nastepne czuje sie bezpieczniej

Witaj :) Jestem mama 10miesiecznej Julki. Mam problem. We wszystkim ustepuje malej,poprostu wymiekam. Maz ma do mnie pretesje o to co robie. POMOCY!!

Gość MamiiMama
musisz byc stanowcza nie ustepuj tlumacz ze tak nie wolno itd ustepujac jej bedzie jeszcze gorzej bo bezdie ci potem wszytsko wymuszac placzem nie oszukujmy sie ale mama tez potrzebuje sie wyspac to my wstajemy w nocy do dzieci gdy sa malenkie potem zabki a maja 2 dzieci raz ci spi w dzien jeden a drugi nie zawsze wiec trzeba sie wyspac jakims sposobem .mi nie ma kto pomoc moi rodzice mieszkaja daleko jestemy w mezem sami a mi jeszcze dochodza migreny tak silne ze nie wiem jak sie nazywam. wiec dziekuje bogu za hustawki bujaczki i inne pieroly ktore daja mi chwile odpoczac czy sie przespac

Gość xcccvvvvv
uppp