Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mcdkmcked

wstydze sie isc do ginekologa

Polecane posty

Gość mcdkmcked

mam 21 lat a strasznie boje sie isc do ginekologa. az wstyd ze do tej pory jeszcze nigdy uniego nie bylam. moje obawy wynikaja z tego ze "tam" nie jestem zbyt ladna. musze sie jakos przemoc! dodatkowo od kilku lat stosuje stosunek przeruwany i mam schizy ze moze jestem nieplodna..ahh takie to ja mam wlasnie smieszne problemy ale mam nadzieje ze ktos mnie w koncu zmotywuje do tego zeby wybrac sie do lekarza.

Gość mareczek :)
wystarczy sie umyc to nie boli

Gość sdffefe
ja poszłam do gina dopiero jak zaszłam w ciąże..miałam wtedy 29 lat:D

idź na początek do kobiety - ginekologa, tak będzie Ci chyba łatwiej. lekarz nie musi wiedzieć, że to pierwsza wizyta, chyba że chcesz żeby o tym wiedziała. samo badanie trwa 3 minuty, po wszystkim będziesz się śmiać ze swoich obaw.

Gość anna1988---
hej ja tez nigdy nie bylam u ginekologa, wiele razy mialam zamiar sie wybrac ale jednak to odwlekałam, jak zaszłam w ciąże to poszłam, zapomniałam o jakims wstydzie itd

Gość sdffefe
zapomnailam dodać, ze teraz chodzę bardzo często, mama fajnego lekarza:P przystojnego i dobrego specjalistę zarazem:D i nigdy nie poszłabym do baby ginekologa, ja mam zazwyczaj zaufanie do mężczyzn....kobiety są mało delikatne (przy porodzie baba wpychała mi dłoń cala w pochwę, myślałam ze umrę)

Moim zdaniem powinnaś przezwyciężyć lęk i jak najszybciej iść do ginekologa. Badania w tym wieku jak najbardziej są konieczne. Przed lekarzem nie musisz się wstydzić.

Gość lwkejhlwe
Nie wstydz się, jest dokładnie tak jak ktoś napisał wcześniej. Ginekolog niejedną cipkę już widział, nie masz czego się wstydzić. Oni są po to aby nam pomagać.

Gość Stefania5
To świetnie, że niektóre kobiety są tak odważne, że nic sobie nie robią z wizyty u ginekologa, ale mogłyby też okazać trochę zrozumienia. Ja doskonale Cię rozumiem. Też bardzo wstydziłam się tam iść, ale jakoś dałam radę. Miałam wtedy 20 lat, rozpoczęłam współżycie i po prostu uznałam, że należy sprawdzić czy jestem zdrowa. Byłam cała roztrzęsiona, spięta i zachowywałam się jak jakaś obłąkana. Mam nadzieję, że druga wizyta będzie łatwiejsza. Z pewnością nie należy to do przyjemnych rzeczy, ale niestety w końcu trzeba się przemóc, a im szybciej tym lepiej. Powiem Ci, że wielu kobietom nie podobają sie ich miejsca intymne. Nie jesteś sama, ale jak już ktoś wspomniał ginekolog naooglądał się naprawdę przeróżnych kształtów, rozmiarów, barw i nie powinno go nic zaskoczyć.

Gość Lady Maverick
ja nie lubie facetow gin. Moj maz na poczatku mial taka specj., ale po pol roku zmienil. Jak go zapytalam dlaczego chhcial byc ginem to mi powiedzial ze byl 'mlody i glupi'. Jak go przydusilam to okazalo sie, ze chcial sobie poogladac, a po kilku mies. mial dosc. Fuj!

Gość ona670
czy jesli jest sie dziewica to badanie odbywa sie przez odbyt? czy to jest bolesne ? trzeba uprzedzic o tym ginekologa?

Gość Szczesliwa mezatka
Mnie to jest obojetne czy facet czy kobieta. Kocham meza i to nsjwazniejsze. Bylam niejednokrotnie u faceta. Siadam na fotelu on robi mi cytologie, zbadabi mam go gdzies. Wracam do domu wieczorem piesci mnieb maz. On oralnie piesci mi cipke i ma prawo ja ogladac z kazdej strony.