Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ósemeczka :( :( :(

Co na ból dziąsła w ciąży??? :(

Polecane posty

Rosną mi dwie ósemki i właśnie przebijają się przez dziąsło. Jest to bardzo uciążliwe, bo ból męczy mnie okropny i nie wiem co z tym robić... : (

Gość dentysta
ci powie

Gość ChRuMaK
W ciąży można brać środki przeciwbólowe na paracetamolu, czyli np.: Saridon, albo Paracetamol właśnie:) W ekstremalnych sytuacjach można wziąć Ketonal (wiem, że brzmi to niewiarygodnie, ale tak mi powiedziała moja ginekolog)

Gość mama czerwcowa 2011
i mimo ze pisze ze szałwi w ciązy się nie powinno uzywac , to lekarz zalecił mi plukanie, to tez pomaga ( takie ilosci ktore niechcący połkniemy nie szkodzą )

Ja właśnie od przedwczoraj płuczę szałwią, nawiasem mówiąc to i gardło też, bo mam anginę od paru dni i lekarka mi przepisała. A co do apapu to nie wiem czy jest sens się faszerować, bo już przez 3 dni biorę rano i wieczorem, a pomaga tylko na godzinę dwie. Boli :-(

Gość mama czerwcowa 2011
kup sobie ten żel dla dzieci, posmarujesz i znieczuli, zawsze to ulga. ja czulam jak mi dziąsło rwie i puchnie a jak posmarowałam to chwila i bylo lepiej :) tym się małym dzieciom smaruje dziąsła wiec w ciazy tez nie zaszkodzi (pytałam i lekarz i jak w aptece kupowałam to tez potwierdzili) wiec ulzyj sobie i smaruj :)