Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość simon11021091

Przepuklina u 3 -miesiecznego dziecka.

Polecane posty

Gość simon11021091

witam. w maju mamy wyznaczony termin operacji. podobno od razu wychodzi sie do domu. Jak pozniej z rana po operacji? czy ktoras mama byla w podobnej sytuacji? kochane napiszcie jak to jest, ja po nocach nie spie. mieszkam w uk i tu jak zwykle mowia bedzie ok i wszystkiego dowiem sie po operacji a wlasciwie to zabieg jest.

Gość ranę po operacji
należy oczyszczac (ale nie namiętnie po kilka razy dziennie, chyba ze będzie bez opatrunku - w co wątpię), odkazać i obserwowac czy się nie paprze. czy opatrywac czy nei to sie dowiesz na miejscu bo zalezy gdzie natną.jesli nie zalecą opatrunku to wskazane bedzie wietrzenie rany jak najczesciej. nie bój sie, wszystko bedzie dobrze :) to nie bedzie glebokie naciecie, zagoi sie w trymiga :)

Gość simon11021091
boje sie jeszcze o to , ze synek bedzie ruszal nozkami (macha tak nozkami jakby uciekal :) ) przepuklina zeszla mu juz do worka mosznowego, strasznie to wyglada. jeszcze takie male pytanko .. nie wiecie czy mozna latac po tym samolotem? na dzien mamy chcialabym odwiedzic swoja mamcie, a bedzie to 2 tyg po operacji.

Oj spokojnie mozna latac samolotem:) Moj synek mial operacje i na serduszko i potem na przepukline i spokojnie nadal latamy..:) A po przepuklinie mniej wiecej jak pamietam jest tak przyjechalismy na 7 rano o 9 zabieg ktory trwal ja wiem lacznie z przygotowaniem 40 minut bo to jest bardzo szybki zabieg po 15 bylismy juz w domu...ty masz lepiej maluszek jest mniejszy moj mial jak juz chodzil a raczej biegal i wyobraz sobie jak ciezko mialam go utrzymac zeby nie chodzil chociaz na drugi dzien po zabiegu..ale dwa dni po juz go puściłam na nogi i normalnie wszystko ;...pierwszy dzien jedynie dałam nurofen na noc iw szystko bylo spokojnie na drugi dzien nic go nie bolało.. Mozna przemywac rane najlepiej tymi gazikami ze spirytusem co są do pępka no i zmieniac opatrunek codziennie potem po tygodniu juz sciagnelam calkiem. przez pierwszy tydzien nie nalezy moczyc w wodzie rany takze najlepiej dzieciatko myc gąbką na ręczniku lub coś w tym stylu potem juz normalnie wsadzałam do wanny... rana się nie paskudziła jest tak malutka ze nawet jej nie widac ... młody miał zabieg w październiku ..

a co do wietrzenia tak jak zmienialam opatrunek przymywalam spirytusem to rowniez zostawialam przed kolejnym opatrunkiem na 15 minut zeby przewietrzyc,..potem bez opatrunku juz lepiej bo odchylisz pieluszke i juz:)

Gość simon11021091
dzieki bardzo, nawet nie wiesz jak mi to pomoglo. Maly nie plakal? Nie bolala go rana? ile po zabiegu lecialas samolotem? Dopuytam jeszcze szczegolowo lekarzy, ale mysle , ze to tez nie ma nic wspolnego z lataniem , aczkolwiek zmiana cisnienia ... Kurcze , mnie nastraszyla , kolezanka ktora spotkalam w przychodni i akurat sie zgadalysmy na temat tej operacji. Powiedziala mi , ze jej kolezanka na szybko chrzcila swojego synka, bo jednak to operacja pod narkoza itp, pozniej problemy, wieczny placz i nie wiadomo co jeszcze ... myslalam , ze zejde !