Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytjjuyj

Im bardziej Bóg nas kocha tym bardziej doswiadcza

Polecane posty

Gość żądam przeprosin i pocałowania
" Nie zwalajcie wszystkiego na Boga, bo tak nie jest, to tylko wymysł naszych zaburzonych chorych umysłów. " naszych wyborów które wszechmocny Bóg powinien przewidziec przecież on zna przyszłość ....

ludzie żyją popełniajac grzechy , usprawiedliwiaja je sami przed sobą ubierajac je w różne psychologiczne bełkoty , a póżniej dziwia sie,zę w ten sposób otwieraja duchowe drzwi dla kogoś kto dobrze sie czuej w takich " klimatach " . Nie twierdze ,ze człowieka wierzącego nie spotykaja nieszczęścia , przeciwnie , dotykaja go tak samo jak niewierzącego czy agnostyka -Ale wierżacy zawsze ma Pomoc . Reszta szamocze sie sama , upada na siłach a w końcu dochodzi do wniosków takich jak autorka .

naszych wyborów które wszechmocny Bóg powinien przewidziec przecież on zna przyszłość .... ------------------------------oczywiście ,zę Bóg je przewidział - ale naprawdę chciałabyś ,zęby podejmował za ciebie decyzje ? chciałabyś żyć jak marionetka , ? jak niewolnik ? podejmujesz decyzje - jak jest ok - to twoja zasługa . jak nie jest ok - to wina Boga . troche dziecinne takie myślenie .

od lat nie wychodze z domu wiec nawet nie mam okazji porzadnie nagrzeszyc no ba zadnych wiekszych grzechow nie mam na sumieniu jesli liczyc seks przedmaluzenski ktorego nie zaluje----------------------moze wieć włąsnie dlatego - że nie żałujesz - ciągle jestęś chora ? Biblia wyraźnie mówi , że przez grzech wielu z nas jest ciągle chorych . Ale jeśli ty wolisz trwać w grzechu ...

A operajcie się na czym chcecie. Sobie można dyskutować. Wiara to wiara, albo się wierzy albo nie. Wierząc widzisz wszystkie dla Ciebie jasne i logiczne argumenty "za" a nie wierząc "przeciw". Biblia jest ciekawa, ale bardziej z punktu widzenia wręcz antropologicznego. Ta zmiana między starym a nowym szczególnie. A od religi różnych nie da się uciec. Bo pytasz po cholerę to zło, po cholerę ten świat w ogóle to kto odpowiada? Różni kapłani itd.

Gość ytjjuyj
ja sie zastanawiam czy ludzie ktorzy nie doznali prawdziwego cierpienia najwiecej nie krzycza o milosc do Boga mam kolezanke katoliczke zagorzalą ktorej najwiekszym zyciowym zmartwieniem byl wycinany paznokiec:o jakbym miala takie problemy tez krzyczalabym oi milosci i lasce Boga:o

Bo pytasz po cholerę to zło, po cholerę ten świat w ogóle to kto odpowiada? Różni kapłani itd.-------------------------nie jestem kapłanem :)

Gość ale mnie wkurwiaja
takie tematy:O po chooj piszecie o komis kto dla was nie istnieje ja nie rozumie tego....

mam kolezanke katoliczke zagorzalą ktorej najwiekszym zyciowym zmartwieniem byl wycinany paznokiec jakbym miala takie problemy tez krzyczalabym oi milosci i lasce Boga ---------------------to dizwie sie,zę będąc tak chorą jak piszesz i tak cierpiącą jeszcze do Boga nie zawołałaś .

Gość ytjjuyj
myslisz ze nie wolalam? myslisz ze sie nie modlilam?? od 10 lat tak choruje przeciez

Gość ytjjuyj
powinien ją doswiadczyc i zobaczyc czy tkwi tak mocno w wierze czemu jej nie doswiadcza?

Świat nie jest sprawiedliwy i to powinna być pierwsza zasada mówiona dzieciom. Potem nie było by "co ja takiego zrobiłam, mamusiu Bóg mnie nie kocha? Kocha? To dlaczego pozwala mi cierpieć?" Pewnie jak wierzysz w nagrodę po śmierci to bądź dobry i wmawiaj sobie, że nie robisz tego dla siebie. Dla mnie bogowie są wymysłami ludzkimi by było łatwiej. Historia Hioba Cię nie przekonuje? Dziwne.

Gość ale mnie wkurwiaja
no i wlasnie takim przykladem jest kultura ktora w Boga nie wierzy a o Nim gada hahaha zalosne 🖐️

Nie chodzi po tej ziemi człowiek, którego bym skrzywdziła. Wielu ludziom bezinteresownie pomogłam... Bóg w nagrode odebrał mi to co najcenniejsze-dzieko. Córka żyła 70dni i bardzo cierpiała. Bezsilnie patrzyłam na Jej ból i pytałam dlaczego. Nigdy tego nie zrozumiem. Mam wielki żal do Boga.

Gość najwięcej o doświadczeniach
nauczają młode, zdrowe, bogate, wyżarte, opływające we wszelkie dobra, chłopy w koloratkach.

Gość ano właśnie
Mnie się wyć chce jak idę do kościoła, a tam szczęśliwe pary tzw. rodziny katolickie,śpiewają, cieszą się. NO kurwica mnie bierze. Bo ja mimo, że mnie mąż zostawił sama wychowuję dziecko, z depresją i nerwicami. Ciągłą walką o jutro. Mnie się juz poprostu nie chce żyć. Tak sobie wychwalają bo nie mają problemów. Ja ciągle na kolanach przed Bogiem, proszę o cud i nic.

prześlizgnełaś sie po Historii Hioba jak po lodzie - zadałaś sobie troche trudu żeby troche blizej jej się przyjrzeć ? dowiedzieć sieco z czego wypływało i dlaczego sieskończyło jak skńczyło ? Historia Hioba tylko dla niewprawnych jest ksiegą o Bożej niesprawiedliwości czy cierpieniu - nie wystarczy jatylko przeczytać . a o Łazarzu słyszałaś ? o teśćiowej Piotra ? a osłudze setnika ? o ślepcu z nad sadzawki ? .... czy wolisz tylko to co pasuje do twojej koncepcji ?

Wiesz po co takie tematy? Bo niektórzy chcieli by wierzyć dla własnej wygody, zdać się na wyimaginowane zasady, zobaczyć drogę po jakiej można podążać. A nie samotnie po omacku. Ale się nie da. Tysiące dzieci umierają w cierpieniach szczerze wierząc w niego, to dlaczego Bóg ma pomóc akurat tej wybranej osobie?

Gość ytjjuyj
z kazdym dniem kiedy jest mi ciezko wstac i isc do lazienki bo o wychodzeniu z domu nie mowie, nie robie tego od miesiecy wierze coraz mniej uwazam ze nie zasluszylam na taki los!!patrze obiektywnie i nie widze zadnych win wielkich i grzechow w moim zyciu ktore mogyby byc powodem moich cierpien!! no ba zawsze bylam uczciwa, sumienna, cicha i spokojna:o

pytam wieć wszystkich tych , którzy cierpia - z różnych powodów - fizycznie i psychicznie - czy wierzycie w Boga ? czy wierzycie ,zę Jezus Chrystus , SYn Boga , Bóg umarł i zmartwychstał . ponosząc ofiarę na nasze grzechy ? to podstawowe pytanie . nie pytam czy chodzicie do koscioła ani czy przyjmijecie ksiedza po koledzie - nie pytam czy siespowiadacie i czy przyjmujecie sakramenty - pytam - czy wierzycie w Boga ?

Gość ytjjuyj
co do historii hioba tez mam kilka zastrzezen Bog zabral mu zdrowie-ok i zwrocil zabral majatek-ok i zwrocil zabral jego rodzine, zabil ukochane dzieci i dal nowe-no sory jakby mi umarlo kilka moich dzieci myslicie ze znalazlabym ulge i wytchnienie w nowych?? czy nie plakalabym za tamtymi?? :o w czym nowe lepsze od tamtych??

Gość ytjjuyj
licencjo co cie najgorszego w zyciu spotkalo?? tylko szczerze?

Będę mieć ochotę to będę pisać o elfach, spójrz na stopkę. Kiedyś wierzyłam. Potem próbowałam się zmuszać. Tak jak Licencja napisała wierzący mają pomoc, czy realna to nie ma znaczenia, ale wierzą w nią i dlatego w ciężkich chwilach jest im łatwiej, mimo wszystko.

szczerze ? nic strasznego mnie nie spotkało - bo zawsze Ojciec jest ze mna . A skoro On jest ze mna - czego mam sie bać ?

Gość ytjjuyj
oczywiscie

skoro sie zmuszałaś - nie bylo w tobie wiary . wiara jest aktem wolności , jest dobrowolna i tylko tak ma sens .

Gość ano właśnie
dlatego nie pytaj tych świętoszkowatych o nic bo on i tak Boga znają najmniej. Chyba my pokrzywdzeni bardziej w niego wierzymy.

Gość ty wkurwiony obrońco Boga
to tak się wyrażasz mówiąc o Nim? I pewnie chcesz na Wielkanoc pójść do Komunii?????????

dlatego nie pytaj tych świętoszkowatych o nic bo on i tak Boga znają najmniej. Chyba my pokrzywdzeni bardziej w niego wierzymy.--------------czyżby " pokrzywdzenie " dawało jakiś automatyczny impuls do wiary ?:) czyli - parafrazując - kto jest bardziej pokrzywodzny - bardziej wierzy w Boga ? dlaczego ?