Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytjjuyj

Im bardziej Bóg nas kocha tym bardziej doswiadcza

Polecane posty

Siedziałam nad historia Hioba, analizowałam. I jedyne do czego doszłam to to, że Bóg był nie fair bo się zakładał znając wynik. Nie, już nie wierzę. I mi nie chodzi tylko o mnie, ja sobie dam radę, upadnę ale powstanę. Ale inni? Przecież znam mnóstwo osób które tracą wiarę a bez niej nie umieją żyć. Dobrze mieć nawet takiego diabła czy demona na którego można coś zwalić. Idę spać jeszcze.

Gość w księdze Hioba
Bóg wspólpracuje z szatanem przeciwko człowiekowi.

Nie, już nie wierzę. I mi nie chodzi tylko o mnie, ja sobie dam radę, upadnę ale powstanę.--------------------przykro mi ,ale to kłamstwo . upadniesz , umrzesz - ale nie wstaniesz . nasze życie to nie tylko to co widzimy teraz .

Gość ytjjuyj
licencjo nie doswiadczajac zla, chorob, przemocy kazdy moze krzyczec ze wierzy bo co mu tak gorzej jak cos tragicznego sie dzieje i trwa latami -dlaczego jednych to spotyka a innych nie?? wychodzi na to ze Bog mnie bardziej kocha niz ciebie bo mnie bardziej doswiadcza a milosc miala byc rowna dla wszystkich prawda?? wciaz wierze ale staram sie tez zrozumiec dlaczego....

Gość ano właśnie
Wiesz licencjo, jeśli chodzi o wiarę to sprawa jest naprawdę sublimatyczna i subiektywna. Poczytaj trochę chociażby Hryniewicza.

Gość ytjjuyj
wlasnie licencja jest przykladem mojej kolezanki od wrosnietego paznokcia cale zycie szczesliwa, zdrowa, radosna zyjaca w dobrobycie-w takich warunkach jasne ze mozna wierzyc i krzyczec jaki to Bog jest dobry oczywiscie wierze ze moja choroba to nic w porownaniu z innymi ciekawszymi plagami jakie moglyby spasc jeszcze na moja glowe:o co tam sobie ktos wymysli w niebie:o

Gość ano właśnie
Kultura ee tam pójdziesz. Ja nie wierzę, że jeśli Bóg jest taki dobry to stworzył Ciebie, żeby Cię potępić koleżanko. :)

Gość ytjjuyj
zreszta mimo ze mam dylematy odnosnie wiary jestem dobrym czlowiekiem no ba kiedys tez bylam:o staram sie pomagac ludziom, prowadzic moralne zycie, szanowac innych bo takie mam zasady a nie bo ktos mnie ukarze jak zrobie inaczej

Gość ano właśnie
Licencja to przykład pielgrzymkowej katoliczki z gitarką itp. A tak naprawdę to w życiu książki filozoficzno teologicznej pewnie w ręku nie przeczytała.

Przypomniało mi się coś. Pewnej osoby zapytano się czy wierzy, ona odparła, że nie. Na to powiedziano "Jak to? Przecież wierzysz w dobro, piękno, prawdę i sprawiedliwość". Więc może i wierzę;) Mi pojęcie czegoś na kształt nirwany jest bliższe. A teraz już naprawdę udam się na spoczynek.

Gość sublimatyczny :D
Nie ma takiego słowa kretynko.

tytuł tego topiku to kłamstwo - staram sie wypowiadać o Bogu a nie ludzkich wymysłach . gdzie w Biblii jest takie sformuowanie - jak w tytule ? to bardzo swobodna parafraza - wersetu mówiacego o tym ,ze Ojciec Bóg karci swojego syna jeśli go kocha - widzisz jakieś podobieństwo do tematu ? Werset ten rozgraniczas synów - od innych ludzi - synowie - czyli ci , którzy uwierzyli i wyznali swoja wiarę przed Bogiem . A skoro wierzysz - to cokolwiek sie stanie jesteś bezpieczna , bo jesteś Bozym ręku . A wszystko co ci sieprzytrafia słi=uży tylko umacnianiu wiary - niczym duchowe ćwiczenia .- ś Paweł wielokrotnie o tym mówił . ponadto dochodzi sprawa grzechów i ich niewyznania , nieprzebaczenia . To kłamstwo , że to Bóg stoi za nieszczściami i cierpieniami - On nie ma z tym nic współnego - ale pozwala ,zebyśmy ponosili konsekwencje naszych wyborów i naszych grzechów i uważamto za logiczne i sporawiedliwe . To diabeł jest tym który sprowadza cierpienie i choroby , on przekonuje , żę nie ma niczego złego w braku wiary - bo przecież po to zjawił ise naświcie - żeby kraść i zabijać.

Gość ano właśnie
heheh ktoś słownik otworzył

wlasnie licencja jest przykladem mojej kolezanki od wrosnietego paznokcia cale zycie szczesliwa, zdrowa, radosna zyjaca w dobrobycie-w takich warunkach jasne ze mozna wierzyc i krzyczec jaki to Bog jest dobry ----------------nic o mnie nie wiesz :) i nie jestem katoliczka :D a moze włąsnie dlatego jestem taka zadowolona i szczęsliwa - bo wierzę ? D dlaczego myślisz ,zę to przywiliej dla niewieli ? Jezus przyszedł do wszystkich i za wszystkich poniósł śmierć .

Gość ano właśnie
Jehowiec?

Gość sublimatyczny :D
nie potrzebuje słownika żeby znać ten język, kretynko.

Gość ytjjuyj
ale pozwala ,zebyśmy ponosili konsekwencje naszych wyborów i naszych grzechów i uważamto za logiczne i sporawiedliwe nie przypominam sobie zebym nagrzeszyla jakos specjalnie w zyciu wiec to nielogiczne i niesprawiedliwe male dzieci tez nie grzesza a cierpia-jak to wyjasnisz??

Gość pudernicaaaa
jesli to prawda, to Bog musi mnie kochac najmocniej... wierze w Boga, w takim przekonaniu wychowuje dziecko,ale czasem mam watpliwosci... zle mi z tym. BOZE POMOZ!!!!!

ano właśnie Licencja to przykład pielgrzymkowej katoliczki z gitarką itp. A tak naprawdę to w życiu książki filozoficzno teologicznej pewnie w ręku nie przeczytała.---------------pewnie że nie :D i Bogu dzieki :D za to Biblię cżesto otwieram :) a z tego co widze lektura takich ksiązek nie wpłyneła znacząco na wzrost twojej wiarty - bo o samym Bogu niewiele napisałaś :D może jednak na Słowo sie przeżuć ?:D

Gość ytjjuyj
nic o tobie nie wiem ale na pytanie czy przydarxzylo ci sie cos zlego bardzo w zyciu odpowiedzialas nie-wiec cos juz wiem prawda??

Gość ytjjuyj
licencjo wbrew pozorom twoje argumenty sa z dupy wyjete za przeproszeniem moze jakis sensowny argument?? a nie same domniemania?? bo jak na razie to watpie zebys kogokolwiek przekonala do swoich racji:o

Gość ytjjuyj
sama to powiedzialas :)

ale ja nikogo nie chce przekonywać - a tym bardziej do swoich racji - cokolwiek to znaczy :) i jakiego chce argumentu ? na udowodnienie czego ? :D

Gość ytjjuyj
dobrosci i uczciwosci Bozej?

Gość ytjjuyj
ech sama widzisz brak rzeczowych, konkretnych argumentow:(

skoro dla ciebe ofiara Jezusa to nie jest poważny argument - to masz racje - żadnych innych nie mam :)

Gość ytjjuyj
no nic;) pocierpie sobie jeszcze z pare lat i pojde do nieba